Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Αρκάνσας ΗΠΑ: Ένας νεκρός και τρείς τραυματίες σε δυστύχημα σε πυρηνικό εργοστάσιο

Ένας εργαζόμενος εχασε τη ζωή του και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν, σε πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στο Αρκάνσας των ΗΠΑ, όταν τμήμα γεννήτριας έπεσε, καθώς εργαζόμενοι την έβγαζαν από τουρμπίνα.

Αυτό ανακοίνωσαν η εταιρεία Entergy, η οποία διαχειρίζεται την μονάδα, και το υπουργείο Υγείας της πολιτείας.

Επισήμαναν οτι το δυστύχημα σημειώθηκε σε τμήμα του εργοστασίου όπου δεν

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Περικοπές θέσεων στις τράπεζες εξετάζει η τρόικα

Πάνω από 5.000 θέσεις εξετάζει να καταργήσει η τρόικα στον τραπεζικό τομέα, θέτοντας επί τάπητος το μοντέλο της «παντραπεζικής» εθελουσίας εξόδου, με στόχο την αποχώρηση πλεονάζοντος προσωπικού από τις τράπεζες.

Κατά την περίοδο από το 2009 έως και το 2011 οι εργαζόμενοι στις τράπεζες έχουν μειωθεί κατά 11,5% σύμφωνα με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Από την πλευρά τους, στελέχη τραπεζών εκτιμούν πως μέχρι το 2015 τουλάχιστον 15.000-25.000 εργαζόμενοι θα έχουν αποχωρήσει από τα τραπεζικά ιδρύματα μέσω εθελούσιας εξόδου ή συνταξιοδοτήσεις ενώ το 40% των καταστημάτων θα κλείσει.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ο Τρομολαγνίξ στα Τσιμέντα Χαλκίδος

Η πολυεθνική LAFARGE (μητρική της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ), αποφάσισε, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, να δείξει για άλλη μια φορά τα… «φιλελληνικά» της σχέδια για την συμμετοχή της στην ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας.
Με σημερινή της  επιστολή προς το Δ.Σ. του σωματείου μας, γνωστοποιεί ότι χθες 25 Μαρτίου 2013, αποφάσισε την οριστική διακοπή της λειτουργίας του τσιμεντάδικου της Χαλκίδας.
Παράλληλα καλεί  το Δ.Σ. του σωματείου, στα πλαίσια του νόμου περί ομαδικών απολύσεων, σε διαβούλευση για το ποιοι, πόσοι και πότε θα απολυθούν!
Επιστολές για το ίδιο θέμα  έστειλε με courier και στα σπίτια των εργαζομένων, όπου δεν παραλείπει  να εκφράσει το … αμέριστο ενδιαφέρον της προς τις οικογένειες των εργαζομένων δηλώνοντας ο εκπρόσωπός της :
«θέλω να σας διαβεβαιώσω για την δέσμευση της εταιρείας στην προσπάθεια αναζήτησης λύσεων που μπορούν να μειώσουν τις επιπτώσεις αυτής της επιλογής».
Και σε άλλο σημείο:
«κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης με το Σωματείο του εργοστασίου Χαλκίδας, θα ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις και τα θέματα που θα συζητηθούν προκειμένου να έχετε την πλήρη εικόνα».
Κάνουμε γνωστό στην «αυτού εξοχότητα» Γάλλο εκπρόσωπο της LAFARGE, ότι οι εργαζόμενοι του τσιμεντάδικου της Χαλκίδας είναι νοήμονες ενήλικοι, έντιμοι οικογενειάρχες και δεν έχουν ανάγκη να ενημερώνει η αφεντιά του τις οικογένειές τους.
Η πράξη  αυτή, εκτός από υποτιμητική προς τους εργαζόμενους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ΑΝΗΘΙΚΗ.
Κάνουμε επίσης γνωστό ότι το Δ.Σ του σωματείου μας δεν πρόκειται να «παίξει» το ρόλο του δήμιου διαβουλευόμενο απολύσεις συναδέλφων και κλείσιμο του εργοστασίου.
Οι εργαζόμενοι θα ενημερωθούν και θα αποφασίσουν για τις επόμενες ενέργειες τους στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας την Πέμπτη 28-3-2013 στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Οι 45 της νέας διοίκησης της ΓΣΕΕ - 17 ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Οι 45 της νέας διοίκησης της ΓΣΕΕΜερικώς «ανανεωμένη» (17 νέα πρόσωπα) και χωρίς μεγάλες ανατροπές στο συσχετισμό των δυνάμεων των συνδικαλιστικών παρατάξεων, παρά την κίνηση του Ν. Φωτόπουλου που διέσπασε την ΠΑΣΚΕ (στερώντας της 3 έδρες) είναι η νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ.
Η ΠΑΣΚΕ διατηρεί τον πρώτο ρόλο με 16 έδρες (από 22 το '10) και ακολουθούν η ΔΑΚΕ με 11 (όσες είχε), η ΔΑΣ (ΚΚΕ) με 10 (από 9), η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ) με 5 (από 3) ενώ το “ΕΜΕΙΣ” του Ν. Φωτόπουλου καταλαμβάνει 3 έδρες.
- Πρώτος σε σταυρούς και υποψήφιος για τη θέση του προέδρου, ο Γιάννης Παναγόπουλος (από την ΕΤΕ και επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ) κινεί ήδη τις διαδικασίες για την εκλογή προεδρείου. Με την ΠΑΣΚΕ εξελέγησαν συνολικά 16 και οι 4 για πρώτη φορά (Λεβέντης, Προύτζος, Στοϊμενίδης και Ταχματζίδης). Μαζί με τον Ι. Παναγόπουλο, εξελέγησαν οι Στ. Ανέστης (ΟΤΕ), Γ. Γεωργακόπουλος (λιμάνια), Αθ. Δανούσης Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας), Σ. Δημητριάδου (ΟΤΟΕ), Ν. Ηλιόπουλος (Ομοσπονδία χειριστών μηχανημάτων), Θωμάς Φίλλιπος (ΕΛΤΑ), Δ. Καραγεωργόπουλος (ιδιωτικά καζίνο), Γ. Κωνσταντινόπουλος (ΟΤΟΕ – Εμπορική), Αθ. Λεβέντης (Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών), Ευ. Μουτάφης (ΕΥΔΑΠ), Π. Προύτζος (Ομοσπονδία ξενοδοχοϋπαλλήλων), Φ. Σιακάρας (Ομοσπονδία φορτοεκφορτωτών), Α. Στοϊμενίδης (τεχνικών γραφείων), Δ. Ταχματζίδης (Εργατικό Κέντρο Βέροιας) και Π. Τσαραμπουλίδης (Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης).
- Τον πλήρη έλεγχο της ΔΑΚΕ διατηρεί (προς μεγάλη λύπη των “Σαμαρικών”) ο Ν. Κιουτσούκης (ΟΣΕ) με την εκλογή των Ευθ. Θεοχάρη (Χημική Βιομηχανία), Α. Καρρά (ΔΕΗ), Δ. Καψόκολη (ΕΛΤΑ), Φ. Κολεβέντη (Εργατικό Κέντρο Αργολίδας), Α. Κομίνη (ΕΘΕΛ), Ν. Κωστόπουλο (Ωνάσειο), Β. Λάμπρου (ΟΤΕ), Δ. Μπαζίγου (Εθνοκάρτα), Ε. Πάλλη (εταιρειών Secutiy) και Σ. Τσώνη (Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας).
- Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χ. Κατσώτης (από την Ομοσπονδία ξενοδοχοϋπαλλήλων) ξεχωρίζει στο συνδυασμό της ΔΑΣ (ΚΚΕ – ΠΑΜΕ) και ακολουθούν οι Β. Αρτεμίου (από την Ομοσπονδία εργαζομένων στα εμφιαλωμένα ποτά, γιός του παλαιού συνδικαλιστή από τον ίδιο χώρο). Α. Ευαγγελάκης (οικοδόμος), Σ. Ταριανόπουλος (ΟΤΟΕ), Α. Μπαλού (ΟΤΟΕ), Σ. Πελαής (Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας), Γ. Πέρρος (Ομοσπονδία ιδιωτικών Υπαλλήλων), Σ. Πουλικογιάννης (Μέταλλο), Π. Ταβουλάρη (Ομοσπονδία εργαζομένων στο φάρμακο) και Ι. Τασιούλας (οικοδόμος).
- Τρεις επιπλέον εκπροσώπους έχουν στη νέα διοίκηση οι Αθ. Βασιλόπουλος (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων) και Ζ. Πεπές (ΟΤΟΕ - ΕΤΕ) με την Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ). Πρόκειται για τους Ι. Δούκα (ΟΤΕ). Κ. Λάζαρη (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων), και τον Γ. Παπακωνσταντίνου (Διϋλιστήρια).
- Με το Ν. Φωτόπουλο και το συνδυασμό “ΕΜΕΙΣ” εξελέγησαν οι Ν. Ορφανός (Διϋλιστήρια) και η Σ. Σαλουφάκου (Εργατικό Κέντρο Αθήνας, από την παλιά Ολυμπιακή).

Πάτρα: Ανήσυχοι οι εργαζόμενοι του κέντρου διανομής της ΑΓΕΤ- Ηρακλής στο Ρίο

Πάτρα:  Ανήσυχοι οι εργαζόμενοι  του κέντρου διανομής της ΑΓΕΤ- Ηρακλής στο Ρίο
Ανησυχία έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους στο κέντρο διανομής τσιμέντου της ΑΓΕΤ Ηρακλής  στο Ρίο , το κλείσιμο του κεντρικού εργοστασίου της εταιρίας.

Σύμφωνα με επίσημους κύκλους της εταιρίας το οριστικό «λουκέτο» που μπαίνει στην λειτουργία του εργοστασίου της Χαλκίδας δεν πρόκειται να επηρεάσει τα κατά τόπους κέντρα διανομής τσιμέντου που προμηθεύουν την αγορά, ωστόσο μόνο και μόνο το γεγονός ότι κλείνει το

Υψηλά κεφάλαια απαιτούνται για την αυτοδιαχείριση των ραδιοσταθμών

Αρχικό κεφάλαιο μέχρι 175.000 ευρώ για ενημερωτικό και 105.000 ευρώ για μουσικό σταθμό, θα ζητήσει το ΕΣΡ από τους εργαζόμενους των χρεωκοπημένων ραδιοφωνικών σταθμών που υποβάλλουν αίτηση για να ενταχθούν στις διατάξεις του νόμου Μανιτάκη. Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους σταθμών που έχουν πάψει να λειτουργούν ή δεν πληρώνουν μισθούς για μεγάλο χρονικό διάστημα, να πάρουν άδεια λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού στην ίδια συχνότητα. Τα προαναφερθέντα ποσά ορίζονται από το νόμο ως ελάχιστο καταβεβλημένο κεφάλαιο.
Όπως γράφει η εφημερίδα Κεφάλαιο: "Tους τέσσερις φτάνουν πλέον οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που αναζητούν σανίδα σωτηρίας στην τροπολογία Μανιτάκη περί

Οι Πολωνοί εργαζόμενοι στην χαλυβουργία εντάχθηκαν στην απεργιακή κινητοποίηση

разлив металла металл завод металлургия цех промышленностьΧιλιάδες εργαζόμενοι εργοστασίων χαλυβουργίας και στα ορυχεία εντάχθηκαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις στη νότια Πολωνία, στη βιομηχανική περιοχή της Σιλεσίας.
Οι εργαζόμενοι σταμάτησαν την εργασία για τέσσερις ώρες. Τη διαμαρτυρία ξεκίνησε το συνδικάτο «Αλληλεγγύη». Οι απεργοί ζητούν την τήρηση των δικαιωμάτων τους από την εργοδοσία. Επίσης, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται κατά των αλλαγών στην εκπαίδευση και την υγεία.
Από τότε που στην Πολωνία έπεσε η κομμουνιστική κυβέρνηση το 1989, στη χώρα έκλεισαν πολλά ορυχεία και χαλυβουργικά εργοστάσια.
 

Αντιδράσεις των εργαζομένων της ΑΓΕΤ Ηρακλής στη Χαλκίδα για το λουκέτο

[ΕΛΛΑΔΑ] Αντιδράσεις των εργαζομένων της ΑΓΕΤ Ηρακλής στη Χαλκίδα για το λουκέτο
«Αρνούνται να πραγματοποιήσουν εξαγωγές και κλείνουν τη μονάδα της Χαλκίδας με σκοπό να διατηρήσουν υψηλά τις τιμές του τσιμέντου στις αγορές του εξωτερικού, όπου κυριαρχούν λειτουργώντας στο πλαίσιο καρτέλ», ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου τους Ηλίας Κούκουρας, προσθέτοντας: «Για να μην ρίξουν τις τιμές στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές, όπου επί δεκαετίες γίνονταν τεράστιες εξαγωγές, προτιμούν να μην κάνουν εξαγωγές, ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να γίνει αυτό».
Επίσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου τους οι εργαζόμενοι θεωρούν «εκβιαστική» την προτροπή της επιχείρησης στο σωματείο να επιλέξει «εναλλακτικές λύσεις» για τον

Κυπριακή Οικονομία - Ακύρωση διατάγματος αξιώνουν εργαζόμενοι BOCY

Την ακύρωση του Διατάγματος του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη αναφορικά με το μέλλον της Τράπεζας Κύπρου ζητούν οι εργαζόμενοι της Τράπεζας, οι οποίοι αυθόρμητα κατέκλυσαν τα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου, όπου συνεδρίαζε το Διοικητικό της Συμβούλιο.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των εργαζομένων αρκετά από τα μέλη του ΔΣ προτίθενται να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους.

Εκ των αρχαιοτέρων υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου, ο Δήμος Δημοσθένους, ανέφερε προς τους συγκεντρωμένους ότι η αντιπροσωπεία τους έγινε

Ντυνάν: Κίνδυνο για λουκέτο βλέπουν οι εργαζόμενοι

Την απόσυρση της άρσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του παραιτηθέντος προέδρου του ΕΕΣ του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, Γιώργου Χλαμπουτάκη ζητούν επτά μέλη του ΔΣ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τέσσερα μέλη της πλειοψηφικής παράταξης του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, καθώς βλέπουν τον κίνδυνο να καταρρεύσει η προσπάθεια εξεύρεσης επενδυτή για το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. 
Τα παραπάνω μέλη του Δ.Σ. και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, επισημαίνουν ότι υπάρχει ανάγκη σταθερής διοίκησης και προέδρου στον ΕΕΣ και το νοσοκομείο και απευθυνόμενοι προς την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. του ΕΕΣ και του

Λουκέτο στο ιστορικό εργοστάσιο της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στη Χαλκίδα - Στον αέρα 236 εργαζόμενοι

Λουκέτο στο ιστορικό εργοστάσιο της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στη Χαλκίδα - Στον αέρα 236 εργαζόμενοι
Τι οδήγησε τη θρυλική εταιρεία παραγωγής τσιμέντου ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ να κλείσει το εργοστάσιο της Χαλκίδας. Τι λένε στο Νewsit oι εργαζόμενοι. Ρημάζει η οικονομία της Εύβοιας μετά τα απανωτά χτύπηματα των ιστορικών εργοστασίων που βάζουν λουκέτο εκτοξεύοντας τα ποσοστά ανεργίας στην περιοχή.
Η είδηση ότι η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ κλείνει το εργοστάσιο της Χαλκίδας δυστυχώς δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην αγορά. Ήδη η παραγωγική δραστηριότητα της συγκεκριμένης μονάδας βρισκόταν σε αδράνεια από τον Ιούλιο του 2011.
 
ΤΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Η οικονομική κρίση που σάρωσε τον κατασκευαστικό κλάδο στην Ελλάδα με αποτέλεσμα τη δραματική συρρίκνωση της οικοδομικής δραστηριότητας "χτύπησε" και την ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ. Η σοβαρή μείωση κατά 80% από το 2008 εως σήμερα, των πωλήσεων της εταιρείας στην Αττική, κύρια αγορά του

Τραυματισμός μέλους της ΔΕΕΣ στην Υεμένη

Υεμένη —  Μια Ρωσίδα εργαζόμενη της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) στην Υεμένη τραυματίστηκε σήμερα στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά όταν άγνωστοι ένοπλοι άνοιξαν πυρ και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, είπε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.
«Η ξένη εργαζόμενη βρισκόταν σε αυτοκίνητο ενός διεθνούς οργανισμού όταν τραυματίστηκε από σφαίρες σε έναν από τους δρόμους της Σαναά», είπε ο

Δεν θα πληρωθούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι στην Κύπρο

Στη γνωστοποίηση ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των επιχειρήσεων αλλά ούτε και των εργαζομένων στο τέλος του Μαρτίου, λόγω του κλεισίματος των τραπεζών προχώρησε η Οργάνωση Εργοδοτών και Βιομηχάνων της Κύπρου (ΟΕΒ).
«Σίγουρα οι πληρωμές των επιχειρήσεων δεν μπορούν να γίνουν, ούτε βέβαια και οι πληρωμές στους εργαζόμενους και αυτό δημιουργεί πολλά άλλα προβλήματα στην κοινωνία και στην οικονομία», σημείωσε ο βοηθός γενικός διευθυντής της ΟΕΒ, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, μιλώντας στο κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων.
Παράλληλα, ο κ. Χριστοφίδης απευθύνει έκκληση προς την

Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία Κασσάνδρας ξεχωρίζουν τη θέση τους από τη Χρυσή Αυγή

Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία Κασσάνδρας ξεχωρίζουν τη θέση τους
Πριν από μερικές μέρες μια αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων Υπογειτών των Μεταλλείων Κασσάνδρας επισκέφθηκε τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή και κατήγγειλε πως όσοι αντιδρούν στην καταστροφή του αρχαίου δάσους των Σκουριών στην Χαλκιδική είναι αριστεροί, άρα και εχθροί τους.
Η Χρυσή Αυγή τους «αγκάλιασε» και υποσχέθηκε να βρίσκεται στο πλευρό τους, ενάντια στις αντιδράσεις των ντόπιων.
Την αλγεινή αυτή εντύπωση έσπευσαν να μετριάσουν επίσημα τα Σωματεία, τα οποία με ανακοίνωσή τους τονίζουν πως η δημιουργία σχέσεων με το νεοναζιστικό κόμμα δεν ήταν αποτέλεσμα εγκεκριμένης συλλογικής απόφασης.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ιδ. Τομέα Πάτρας

ΔΑΚΕ/ΠΑΤΡΑΣ                                                                        ΠΑΤΡΑ 21/3/2013
ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ


                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Το τελευταίο χρονικό διάστημα, πολλοί σύγχρονοι Νενέκοι  Πολιτικοί με δηλώσεις τους προσπαθούν, να διαμορφώσουν το ανάλογο πολιτικό κλίμα ώστε να γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση, η απαίτηση της Τρόϊκας για ανθρωποφαγία και απολύσεις 25.000 Δημοσίων υπαλλήλων.   
    Διαπιστώνει ο καθένας μας ότι σ’ αυτή την προσπάθεια έχουν ουσιαστική συμμετοχή, πολιτικοί, που διαχρονικά σιτίζονταν από το Δημόσιο κορβανά (τέως Δημόσιοι Υπάλληλοι, Στελέχη Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων, κ.α.).
    Χωρίς αναστολές και κυνισμό πολλές φορές, επικαλούμενοι την δήθεν αλήθεια και το εθνικό συμφέρον, προσαρμόζουν τα επιχειρήματά τους στις πιο σκληρές  Νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
    Στη περιοχή μας ανάλογη παρέμβαση υπήρξε σε τηλεοπτική εκπομπή, από την τέως Βουλευτή και πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Νατάσα Ράγιου, που ζήτησε 25.000 απολύσεις Δημοσιών Υπαλλήλων.

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Οι εργαζόμενοι παίρνουν τα ραδιόφωνα στα χέρια τους

Είναι η δεύτερη προσπάθεια που γίνεται από εργαζόμενους, από απλήρωτους εργαζόμενους, να πάρουν τα ραδιόφωνα στα οποία δούλευαν στα χέρια τους. Μετά τον «Ξένιο 94.3» και την αίτηση που κατέθεσαν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι στις 8 Φεβρουαρίου, σειρά πήραν οι εργαζόμενοι του «Flash 96» - διαβάστε εδώ. Η διαφορά είναι πως στην περίπτωση του «Ξένιου 94.3» υπέγραψαν οι 47 από τους 48 εργαζόμενους του σταθμού ενώ στον «Flash 96» κάποιοι δημοσιογράφοι δεν γνώριζαν καν για την αίτηση, το έμαθαν εκ

Εκατοντάδες γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας φορώντας τις λευκές ποδιές τους πραγματοποίησαν σήμερα πορεία διαμαρτυρίας στη Μαδρίτη κατά των περικοπών του προϋπολογισμού και των σχεδίων για μερική ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας.

 Γιατροί και νοσηλευτές διαδηλώνουν στους δρόμους της Μαδρίτης

Εκατοντάδες γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας φορώντας τις λευκές ποδιές τους πραγματοποίησαν σήμερα πορεία διαμαρτυρίας στη Μαδρίτη κατά των περικοπών του προϋπολογισμού και των σχεδίων για μερική ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας.
Κρατούσαν σφυρίχτρες και φώναζαν συνθήματα διαδηλώνοντας στους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας, όπου προκάλεσαν και κυκλοφοριακά προβλήματα. Τα πανό που κρατούσαν έγραφαν: "Το σύστημα υγείας δεν είναι προς πώληση, είναι προς υπεράσπιση".

Η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης, υπό

Επίθεση εργαζομένων κατά της διοίκησης της ΑΓΝΟ

Picture 0 for Επίθεση εργαζομένων κατά της διοίκησης της ΑΓΝΟ

Ευθύνες αποκλειστικά στη διοίκηση για την οικονομική κατάρρευση της ΑΓΝΟ επιρρίπτουν οι εργαζόμενοι με ανακοίνωσή τους. Όπως αναφέρουν, υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαταγές πληρωμών ύψους 500.000 ευρώ από τους παραγωγούς της ΑΓΝΟ και επίκεινται ακόμα περισσότερες.
Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων κάνουν λόγο για διανομή των προϊόντων ΚΟΛΙΟΣ με αυτοκίνητα και οδηγούς της ΑΓΝΟ, για επιταγές που παίρνονται από το ταμείο της ΑΓΝΟ και για πελάτες της τελευταίας που μεταφέρθηκαν στην ΚΟΛΙΟΣ.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση των εργαζομένων της γαλακτοβιομηχανίας έχει ως εξής:
«Η Διοίκηση της ΑΓΝΟ επιτέλους μίλησε και μας είπε ότι για όλα τα δεινά φταίνε όλοι

ΕΦΟΡΙΑ - Oι αφορολόγητες αποδοχές...

Ιδιαίτερη προσοχή για να μην πέσουν στην παγίδα της καταβολής φόρου για «ανύπαρκτες» αποδοχές με την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων θα πρέπει να επιδείξουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που δεν έχουν εισπράξει μισθούς μηνών το 2012.
Με διάταξη νόμου έχει παραταθεί και για τις ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές του 2012 το καθεστώς που ορίζει ότι ο εργαζόμενος θα αναγράψει στον σχετικό κωδικό της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος μόνο τα ποσά που εισέπραξε από την επιχείρηση ή τον εργοδότη του το 2012, αλλά θα πρέπει προηγουμένως να έχει ζητήσει στη βεβαίωση αποδοχών να έχουν αναγραφεί ξεχωριστά τα ποσά που έχουν εξοφληθεί και συνεπώς ο παρακρατούμενος φόρος και εκείνα που δεν έχουν εξοφληθεί.
Ειδικότερα και για τα εισοδήματα του 2012 θα ισχύσει η διάταξη του άρθρου 46 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ) που δίνει τη δυνατότατα στους μισθωτούς να φορολογηθούν μόνο για τους μισθούς που έχουν εισπράξει και

Σφαίρες και θήκες όπλων ανάμεσα σε προσωπικά αντικείμενα του τέως Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου

Φωτογραφία για Σφαίρες και θήκες όπλων ανάμεσα σε προσωπικά αντικείμενα του τέως Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου

Μπορεί ο μέχρι πρότινος Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Αριστείδης Ζαχαρόπουλος να απομακρύνθηκε από το ίδρυμα με υπουργική απόφαση, ως συνέπεια σειράς πολύμηνων τραγελαφικών καταστάσεων, μεταξύ του ιδίου, των ιατρών και των εργαζόμενων του Νοσοκομείου, ωστόσο ως υπόθεση όχι μόνο δεν φαίνεται να έχει κλείσει, απεναντίας εξελίσσεται, παίρνοντας μάλιστα διαστάσεις βασισμένες στην διαφορετικότητα των καιρών.

Υπό αυτές τις συνθήκες το μεσημέρι της Τετάρτης, 5μελης Επιτροπής ιατρών και εργαζομένων του Νοσοκομείου, βρέθηκε μπροστά σε σφαίρες και θήκες όπλων, τα οποία εντόπισε ανάμεσα σε φερόμενα ως προσωπικά αντικείμενα του

Φωτογραφία για Οι εργαζόμενοι καθορίζουν μόνοι τους μισθό και άδειες

Φωτογραφία για Οι εργαζόμενοι καθορίζουν μόνοι τους μισθό και άδειες

Στην επιχείρηση του Λαρς Φόλμερ καθορίζουν μόνοι τους οι υπάλληλοι τις αποδοχές και τις άδειές τους. Ο Φόλμερ είναι ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Vollmer &Scheffzyk, στην οποία απασχολούνται 25 εργαζόμενοι.

Ο 41χρονος Γερμανός δεν άντεχε άλλο τους καβγάδες για τους μισθούς και τις άδειες και αποφάσισε το φθινόπωρο του 2010, να αφήσει ελεύθερους τους εργαζόμενους της φίρμας του να διαμορφώνουν μόνοι τους τις αποδοχές τους.

Η μέθοδος είναι απλή. Όποιος πρόκειται να προσληφθεί στην επιχείρηση, ενημερώνεται αναλυτικά για τα οικονομικά στοιχεία της, αλλά και για τις

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Νίκη των εργαζομένων του Καζίνο Πόρτο Καρράς

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝΚΑΖΙΝΟ
Αθήνα, 13.3.2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(Νίκη των εργαζομένων στο Casino Porto Carras)
Η Διοίκηση της ΟΕΣΙΚ χαιρετίζει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής, σύμφωνα με την οποία ακυρώνονται οι 25 απολύσεις συναδέλφων, στις οποίες είχε προβεί προ μηνών η εργοδοσία του Porto Carras, με παράνομο και καταχρηστικό τρόπο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Διοίκηση του Casino Porto Carras (Διοίκηση κ. Στέγγου) έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε πογκρόμ καταχρηστικών και παράνομων απολύσεων, κατά παράβαση της εργατικής νομοθεσίας και ενάντια στην ισχύουσα νομοθεσία περί λειτουργίας των καζίνο.

Σημειωτέων δε ότι αυτή τη στιγμή το Casino Porto Carras δεν λειτουργεί (παραβιάζοντας την άδεια λειτουργίας), καθώς με υπαιτιότητα της εργοδοσίας έχει διακόψει ολοσχερώς τη λειτουργία του, απολύοντας ταυτόχρονα το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων.

Και το ερώτημα που ευλόγως τίθεται με τον πλέον κραυγαλέο τρόπο είναι:

ΓΙΑΤΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ "ΚΩΦΕΥΕΙ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΖΙΝΟ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ;

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ;

Η ΟΕΣΙΚ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων του Καζίνο Πόρτο Καρράς και του Σωματείου τους, παρέχοντας συνδικαλιστική, νομική και ηθική υποστήριξη στο δίκαιο αγώνα τους.

ΈΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ,

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!!!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

DELICA: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Σας καλούμε σε Συνέντευξη Τύπου, ημέρα Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 και ώρα 11:00 π.μ. στα γραφεία της Διοίκησης του Ε. Κ. Πάτρας με το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Εταιρείας GEORGIA PACIFIC DELICA «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ» με θέμα: 

«Εξελίξεις στο εργοστάσιο στη Βιομηχανική περιοχή Πατρών »
 
Από το Ε. Κ. Πάτρας

Τελευταία ευκαιρία για τον Flash FM – να φύγει από την ιδιοκτησία του Π.Κυριακίδη ζητούν οι εργαζόμενοι

Να περιέλθει στα χέρια τους ο ραδιοφωνικός σταθμός Flash ζητούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στον σταθμό του καταζητούμενου Πέτρο Κυριακίδη που φέρεται να έχει δραπετεύσει από την Ελλάδα μεταμφιεσμένος σε κληρικό.
Μάλιστα χθεσ το πρωί οι 33 εναπομείναντες εργαζόμενοι του σταθμού κατέθεσαν αίτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, διεκδικώντας από τον Πέτρο Κυριακίδη την άδεια του σταθμού, όπως ορίζει ο νόμος 4109/2013.
 
Η διάταξη του άρθρου 32 (τροπολογία Απ.Κακλαμάνη) αναφέρει πως πως «σε περίπτωση οριστικής παύσης ή διακοπής τουλάχιστον επί εξάμηνο της λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού ή καθυστέρησης καταβολής επί τετράμηνο των

Επίθεση με σύριγγα δέχθηκε εργαζόμενη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Επίθεση με σύριγγα δέχθηκε εργαζόμενη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Επίθεση με σύριγγα από χρήστη ναρκωτικών δέχθηκε μία εργαζόμενη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο χώρο των Προπυλαίων. Αυτό αναφέρεται σε επιστολή που έστειλε προς όλες τις αρμόδιες αρχές ο πρύτανης του Ιδρύματος Θεοδόσης Πελεγρίνης ο οποίος εξέπεμψε, για άλλη μια φορά, «σήμα κινδύνου» για το πρόβλημα της χρήσης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Πελεγρίνης συγκεκριμένα έστειλε την επιστολή προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Δένδια, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Ν. Παπαγιαννόπουλο.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου ζητεί την

Φωτό – σοκ: εργαζόμενη της ΕΡΑ με... νυχιές της διευθύντριάς της στο πρόσωπο

Φωτό – σοκ: εργαζόμενη της ΕΡΑ με... νυχιές της διευθύντριάς της στο πρόσωποΜε τα σημάδια από τα νύχια της διευθύντριά της στο... μάγουλο κυκλοφορεί εργαζόμενη στην ΕΡΑ Κομοτηνής! Όπως έχει γράψει το star.gr, οι δύο γυναίκες μαλλιοτραβήχτηκαν εντός του ραδιοφωνικού σταθμού.
Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα rodopinews, απ’ όπου και η φωτογραφία, η διευθύντρια σημάδεψε για τα καλά την δημοσιογράφο, στο πρόσωπο και στο λαιμό.
Όλα ξεκίνησαν όταν η δημοσιογράφος πήγε στο γραφείο της για

Δραματικά τα στοιχεία για επιχειρήσεις-εργαζόμενους

Δραματικά τα στοιχεία για επιχειρήσεις-εργαζόμενους

Σχεδόν βέβαιο θεωρείται το «λουκέτο» σε 55.000 επιχειρήσεις μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ. Αυτό, θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια 195.000 θέσεων εργασίας (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί).
Σε έρευνα της Συνομοσπονδίας για τα οικονομικά μεγέθη των ΜμΕ που παρουσιάστηκε σήμερα (Τρίτη), περίπου 170.000 επιχειρήσεις δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα κλεισίματος το επόμενο δωδεκάμηνο και 64.000 από αυτές είναι εμπορικές.
Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι η απώλεια θέσεων μισθωτής εργασίας για το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα πλησιάσουν τις 69.000.
Η μερική απασχόληση αποτελεί πλέον μια γενικευμένη πρακτική ενώ το

Αρναουτάκης: Κρητικοί και όχι ξένοι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία

Συνάντηση με τις διοικήσεις των εργατικών κέντρων της Κρήτης είχε ο Σταύρος Αρναουτακης
Η Περιφέρεια στηρίζει εμπράκτως τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων όλης της Κρήτης, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης που συναντήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια με τα προεδρεία των Εργατικών Κέντρων του νησιού. Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρθηκαν στην ασυδοσία που επικρατεί – όπως είπαν – στην αγορά εργασίας, στην ανασφάλιστη εργασία, στις απολύσεις σε ξενοδοχεία – επιχειρήσεις και ζήτησαν την παρέμβαση του Περιφερειάρχη.
Ο Στ. Αρναουτάκης διαβεβαίωσε τα προεδρεία των Εργατικών Κέντρων ότι είναι συμπαραστάτης τους, διευκρινίζοντας ότι

Πάτρα: Με εκσκαφείς και φορτηγά την ώρα της παρέλασης του Καρναβαλιού απειλούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στο φράγμα

Φωτογραφία για Πάτρα: Με εκσκαφείς και φορτηγά την ώρα της παρέλασης του Καρναβαλιού απειλούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στο φράγμα
Με δυναμικές κινητοποιήσεις ακόμα και στην καρδιά της μεγάλης παρέλασης του πατρινού καρναβαλιού την προσεχή Κυριακή απειλούν οι απλήρωτοι επί δεκαπέντε μήνες εργαζόμενοι στο έργο για την κατασκευή του φράγματος Πείρου – Παραπείρου.

Στην κινητοποίηση – εάν δεν γίνει η πράξη η υπόσχεση του γ.γ. αποκεντρωμένης διοίκησης κ. Αγγελάκα για παράδοση των επιταγών με τα ποσά που τους οφείλονται έως την Παρασκευή – θα πάρει μέρος και το συνδικάτο οικοδόμων Πάτρας. Συμφώνα με τους εργαζόμενους «δεν θα διστάσουν να κατεβάσουν στο κέντρο της Πάτρας. εκσκαφείς και άλλα χωματουργικά μηχανήματα την ώρα της παρέλασης.

patrastimes.gr

Ξέσπασαν οι εργαζόμενοι της ΕΑΣΔ

Ξέσπασαν οι εργαζόμενοι της ΕΑΣΔ

Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων της Γεωργοένωσης, έχει προκαλέσει η απόφαση της διοίκησης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου, για μονομερείς μειώσεις των μισθών τους, την ώρα που η εταιρία έχει να πληρώσει τους εργαζόμενους εδώ και 10 μήνες.

Σήμερα το βράδυ αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το δ.σ. της ΕΑΣΔ ενώ οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους έχουν ξεκαθαρίσει ότι η υπομονή και η

Διαμαρτυρία εργαζομένων της ΑΓΝΟ στη Θεσσαλονίκη

Διαμαρτυρία εργαζομένων της ΑΓΝΟ στη Θεσσαλονίκη

Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της πόλης

Πορεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι στην εταιρεία ΑΓΝΟ και κατευθύνονται προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκης όπου και θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σύμφωνα με το seleo.gr.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην πορεία συμμετέχουν πάνω από 100 άτομα που διαμαρτύρονται για απολύσεις και τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων. H Εγνατία είναι κλειστή ενώ όσο προχωράει η πορεία και άλλοι δρόμοι του κέντρου θα αποκλείονται. Στο κέντρο της πόλης επικρατεί κυκλοφοριακό χάος.

«Λουκέτο» στο εργοστάσιο της Delica Πατρών

«Λουκέτο» στο εργοστάσιο της Delica ΠατρώνΗ SCA Hellas ανακοίνωσε χθες ότι μετά την αποτυχημένη προσπάθεια για επαναδιαπραγμάτευση των όρων της συλλογικής σύμβασης εργασίας με το σωματείο των εργαζομένων της αναγκάζεται να προχωρήσει σε ένα πακέτο εθελουσίας αποχώρησης με σημαντικά οφέλη και να κλείσει το εργοστάσιο της Πάτρας. Σε αυτό απασχολούνται 60 άτομα και άλλα 28 στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα. Δηλαδή 88 εργαζόμενοι καλούνται να ενταχθούν στο πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου και να μείνουν άνεργοι.
 
Μείωση μισθών Σύμφωνα με τη διοίκηση της SCA Hellas, η εταιρεία λαμβάνοντας υπόψη τις

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Εργατικό ατύχημα η απόπειρα αυτοκτονίας λόγω πιέσεων από τον εργοδότη..

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι αποτελεί εργατικό ατύχημα η απόπειρα αυτοκτονίας, εφόσον είναι αποτέλεσμα συνεχούς σφοδρής πιέσεως του εργοδότη για πρόσθετη εργασία. Επιδίκασε σε εργαζομένη το ποσό των 60.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη και ακύρωσε την απόλυσή της.
Ο Άρειος Πάγος εξέτασε την περίπτωση 50χρονης εργαζόμενης, η οποία αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει έπειτα από τις πιέσεις των εργοδοτών της να αναλάβει ως πρόσθετη εργασία τα καθήκοντα καθαρίστριας.
Η εργαζόμενη προσλήφθηκε το 1993 σε επιχείρηση αλλαντοποιίας στη βόρεια Ελλάδα και τον Απρίλιο του 2008, της ζητήθηκε να αναλάβει τον καθαρισμό των χώρων μιας άλλης επιχείρησης του ιδίου ομίλου, έως ότου προσληφθεί καθαρίστρια.
Η εργαζομένη αρνήθηκε την παράλληλη απασχόληση. Εν συνεχεία οι εργοδότες συνέχισαν να την πιέζουν, την εξύβρισαν και την απείλησαν με απόλυση. Οι πιέσεις που της ασκήθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα, έπειτα από μια επεισοδιακή συνάντησή της με το νομικό εκπρόσωπο της επιχείρησης, να πάει στην κουζίνα και να κόψει τις φλέβες της στο αριστερό χέρι. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομεία και έλαβε δίμηνη αναρρωτική άδεια.
Τρεις μήνες μετά την επιστροφή της στην εταιρεία, τον Αύγουστο του 2008, οι εργοδότες κατήγγειλαν την εργασιακή της σύμβαση.
Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε εφετειακή απόφαση, η οποία είχε δεχθεί ότι οι συνθήκες εργασίας ήταν εκτάκτως δυσχερείς και ασυνήθιστες και είχαν προκαλέσει υπέρμετρη καταπόνηση του οργανισμού της.
Τόσο το Εφετείο όσο και ο Άρειος Πάγος έκριναν ότι το ατύχημα, ανεξαρτήτως αν οφειλόταν σε εκούσια πράξη της εργαζόμενης ή όχι, αποτελεί εργατικό ατύχημα.
Το δικαστήριο όχι μόνο επιδίκασε αποζημίωση, αλλά επιπλέον έκρινε καταχρηστική και άκυρη την απόλυση της εργαζόμενης,  καθώς έγινε από λόγους εκδίκησης.

 Πηγή:tvxs.gr

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ - ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (UNI EUROPA) ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ (Troika Watch)

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ - ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ (Troika Watch), όπου καταγράφονται και αναδεικνύονται σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο τα "επιτεύγματα" των ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ και οι επιπτώσεις των εφαρμοζόμενων πολιτικών στις χώρες του Νότου

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Στη μνήμη του Νίκου και του Σάββα

http://eetx.gr/images/sti-mnimi-nikou-sava.jpg
Συνάδελφοι-σσες,η Ελλάδα βιώνει μέρες τώρα τον σπαραγμό που γεννά η απώλεια των αθώων θυμάτων του μονοξειδίου της πολιτικής, που παράγεται από την ατελή καύση της τρικομματικής αναλγησίας.
Τα πρώτα θύματα της εθνικής ανοησίας, όπως και κάθε ανοησίας, δεν θα μπορούσε να είναι παρά οι νέοι άνθρωποι, οι αθώοι.  Πάντα είναι οι αθώοι!
Αυτοί που δεν ενεπλάκησαν, δεν εξαπάτησαν, δεν άπλωσαν το χέρι, δεν «έχτισαν» ταξιδιάρες καταθέσεις και δεν λερώθηκαν στον οχετό των άνομων συμφερόντων.
Αυτοί που γεννήθηκαν σε μια χώρα, που η ευθύνη της πολιτείας απέναντι στους νέους της ξεκινά και σταμάτα στην συμπλήρωση του κάλπικου μηχανογραφικού δελτίου των πανελληνίων εξετάσεων.
Ο Νίκος και ο Σάββας,ήταν φοιτητές του ονείρου και της ελπίδας, αυτά επέλεξαν, δεν επέλεξαν  της ανάγκης το κρύο, αυτό τους το επέβαλαν.
Τους επιβλήθηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που επιβάλουν οι “εκπορνευμένες” πολυχρωματοσκουφίτσες, την ανεργία, την αυτοκτονία, την επαιτεία, τα συσσίτια, τον φόβο και την ανασφάλεια. Οι παγιδευμένοι φοιτητές, προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την παγωνιά με τον τρόπο που συνηθίζουν οι νέοι μας, με αξιοπρέπεια, γλέντι και χαμόγελο, γιατί έτσι μπορούν και έτσι πρέπει στα Ελληνόπουλα!
Προσπάθησαν με την παρέα να γλυκάνουν την μοναξιά, και με τα πυρωμένα κάρβουνα να σβήσουν το κρύο της ανέχειας που τους κληροδότησαν. Για να σβήσουν τα όνειρα τους, φρόντισαν άλλοι..!
Το φρόντισαν οι τιμητές της μνημονιακής υποτέλειας, οι παραγωγοί του κοινωνικού μονοξειδίου, οι θλιβεροί «άρχοντες» μιας χώρας που ευδοκιμούν μόνον τα τσακάλια, τα μαγκάλια και τα κανάλια.
Ο πόνος της θυσίας του Νικόλα, έτυχε να ‘ναι πιο κοντά σε ‘μας τους τσιμεντάδες, γιατί ήταν παιδί του συνάδελφου μας του Δημήτρη απ’ την Χαλκίδα, γι αυτό και ένα μέρος της καρδίας του Νίκου έμεινε κοντά μας, για να χτυπά μέσα μας σαν τύμπανο μνήμης, οργής και πόνου, για να μας θυμίζει πως πρέπει με κάθε τρόπο να σπάσουμε τις ονειροπαγίδες που στήνονται στις ζωές μας για να φυλακίσουν τα όνειρα των παιδιών μας.
Φίλε Δημήτρη, όπως και εσύ, έτσι και εμείς, γνωρίζουμε πως το ταξίδι του Νίκου στις γειτονίες των αγγέλων, δεν ήταν ατύχημα, ήταν ένας φόνος διαρκείας.
Μια ανίερη θυσία νέων ηρώων, από θρασύδειλους κυνικούς «πολιτικούς» και παραπολιτικούς μπαγαπόντηδες, προσφορά υποτέλειας στον μινώταυρο της άκριτης κρίσης.
Ο πόνος της απώλειας φίλε Δημήτρη που βιώνεις εσύ και η οικογένεια σου δεν μαλακώνει και οι πληγές που ανοίγει όσο κι αν επουλωθούν θα έρχονται στιγμές που θα πονούν. Όμως είναι χρέος του γονιού, δυσβάσταχτο χρέος, να μετουσιώνει τον πόνο σε αγάπη για αυτούς που έμειναν πίσω να θυμούνται. Η θύμηση είναι τιμή για αυτούς που θυσιάζονται, κι ελπίδα γι αυτούς που μένουν να αγωνίζονται στην μνήμη τους.
5 Μαρτίου 2013
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
  • ΨΗΣΤΩΝ-ΜΥΛΩΝΑΔΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
  • ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ ΠΑΤΡΑΣ
  • ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
  • ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ ΚΑΜΑΡΙΟΥ
  • ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΥΨ
  • ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ            

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Πορτογαλία: Κινητοποιήσεις από τους εργαζομένους της εταιρείας TAP

portogalia-kinitopoiiseis-apo-toys-ergazomenoys-tis-etaireias-TAP
Απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 21-23 Μαρτίου εξήγγειλαν σήμερα τα σωματεία εργαζομένων του πορτογαλικού εθνικού αερομεταφορέα ΤΑΡ, στο πλαίσιο των εντεινόμενων διαμαρτυριών εναντίον των περικοπών που εφαρμόζει η συντηρητική κυβέρνηση στον προϋπολογισμό, τους μισθούς και τις θέσεις εργασίας.
Μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις στη Λισαβόνα κι άλλες μεγάλες πόλεις στη χώρα το Σάββατο, με κύριο αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης του Πέντρου Πάσους Κοέλιου, ακόμη μία απεργία των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους έχει

Ισπανία: νέα πενθήμερη απεργία κήρυξαν οι εργαζόμενοι στην Iberia

 
Στους δρόμους έχουν κατέβει οι εργαζόμενοι στον κρατικό αερομεταφορέα της Ισπανίας.
Διαμαρτυρόμενοι για το νέο σχέδιο εθελουσίας εξόδου, που προβλέπει την περικοπή 3.800 θέσεων εργασίας, οι εργαζόμενοι στην Iberia έχουν κηρύξει νέα πενθήμερη απεργία.
Η νέα αυτή κινητοποίηση αποτελεί συνέχεια της πρώτης απεργίας από τις 18 ως τις 22 Φεβρουαρίου.
Ήδη έχουν ακυρωθεί εκατοντάδες πτήσεις και κατά τη

Αυστραλία: 15 εργαζόμενοι απολύθηκαν γιατί χόρεψαν το... Harlem Shake

Στην απόλυση 15 εργαζόμενων προχώρησε η αυστραλιανή εταιρεία μεταλλωρυχείων Barminco, λόγω ενός βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο YouTube και δείχνει οκτώ μεταλλωρύχους να χορεύουν τον νέο δημοφιλή χορό «Harlem Shake» στα βάθη ενός χρυσωρυχείου της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα της αυστραλιανής εφημερίδας West Australian.

Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, επικαλούμενο το ειδοποιητήριο απόλυσης που

Κορινθία:Σε επίσχεση εργασίας οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Φράγμα του Ασωπού

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν τελικά οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Φράγμα του Ασωπού .Μετά την πρόσφατη συμβολική κατάληψη στα γραφεία της Περιφερειακής ενότητας Κορινθίας, αντιπροσωπεία των εργαζομένων επισκέφθηκε το νέο πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Κώστα Κατεμή στον οποίο και ανακοίνωσαν την απόφασή τους να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.   

Με διαμαρτυρίες των εργαζομένων, «Greece All Time Classic» η καμπάνια του ΕΟΤ

«Greece All Time Classic» είναι το brand name που θα προωθήσει ο ΕΟΤ στις διεθνείς τουριστικές αγορές, και η παρουσίασή του συνοδεύτηκε από την εξίσου κλασική διαμαρτυρία των εργαζομένων του οργανισμού ενάντια στη συρρίκνωσή του και τη μεταφορά εκτελεστικών αρμοδιοτήτων του στο υπουργείο Τουρισμού.
Στόχος του ΕΟΤ είναι η βέλτιστη διαχείριση του ελληνικού brand name, "Greece All Time Classic", προκειμένου το εγχώριο τουριστικό προϊόν να διεισδύσει περισσότερο στις διεθνείς τουριστικές αγορές, παρά τη μείωση των κονδυλίων διαφήμισης και

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΚΡΙΣΗ: Ενας στους δύο Ελληνες δουλεύει και δεν πληρώνεται

http://www.zougla.gr/assets/images/400x300/577070.jpg

«Δωρεάν εργασία» είναι εδώ και αρκετό καιρό και για την πλειονότητα των επιχειρήσεων το νέο μοντέλο που εφαρμόζουν για τους εργαζόμενους που απασχολούν, αφού καθυστερούν τη μισθοδοσία τους από 3 έως 15 μήνες.
Πολλές επιχειρήσεις όντως αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, υπάρχουν όμως και πολλές άλλες που εκμεταλλεύονται την οικονομική συγκυρία, κρατώντας σε μια ιδιότυπη ομηρεία τους εργαζομένους τους.
Οι τελευταίοι και υπό την πίεση της ανεργίας που έχει φτάσει τα 1.500.000 άτομα εργάζονται χωρίς να πληρώνονται -στην καλύτερη περίπτωση με

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ERGASIANEWS ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ KAVALA OIL

 

Του Δημήτρη Καραγεωργόπουλου
Τις τελευταίες ημέρες οι εργαζόμενοι της KABALA OIL A.E, έχουν απασχολήσει το Πανελλήνιο με την "εισβολή" που έκαναν σε ξενοδοχείο όπου πραγματοποιείτο εκδήλωση της ΝΔ με ομιλητή το "λαοφιλή" κ. Βορίδη.
Η αντίδραση ορισμένων Μέσων Ενημέρωσης ήταν "ακαριαία" και σκοπίμως επιφανειακή. Παρουσίασαν τους εργαζόμενους της ΚΑΒΑΛΑ OIL ως "τραμπούκους" που εισέβαλαν σε ένα ξενοδοχείο και διέλυσαν μια κομματική εκδήλωση. Μάλιστα η ΝΔ από την πλευρά της εξέφρασε τη δυσφορία της για το περιστατικό, ενώ ο Βορίδης....έκανε τον "ανήξερο" και τον "έκπληκτο" για το περιστατικό.
Πάμε όμως να δούμε γιατί γιατί αντέδρασαν έτσι οι εργαζόμενοι της KAVALA OIL.
Το ERGASIANEWS ερευνώντας σε βάθος τη συγκεκριμένη υπόθεση βρέθηκε μπροστά σε