Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ο Τρομολαγνίξ στα Τσιμέντα Χαλκίδος

Η πολυεθνική LAFARGE (μητρική της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ), αποφάσισε, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, να δείξει για άλλη μια φορά τα… «φιλελληνικά» της σχέδια για την συμμετοχή της στην ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας.
Με σημερινή της  επιστολή προς το Δ.Σ. του σωματείου μας, γνωστοποιεί ότι χθες 25 Μαρτίου 2013, αποφάσισε την οριστική διακοπή της λειτουργίας του τσιμεντάδικου της Χαλκίδας.
Παράλληλα καλεί  το Δ.Σ. του σωματείου, στα πλαίσια του νόμου περί ομαδικών απολύσεων, σε διαβούλευση για το ποιοι, πόσοι και πότε θα απολυθούν!
Επιστολές για το ίδιο θέμα  έστειλε με courier και στα σπίτια των εργαζομένων, όπου δεν παραλείπει  να εκφράσει το … αμέριστο ενδιαφέρον της προς τις οικογένειες των εργαζομένων δηλώνοντας ο εκπρόσωπός της :
«θέλω να σας διαβεβαιώσω για την δέσμευση της εταιρείας στην προσπάθεια αναζήτησης λύσεων που μπορούν να μειώσουν τις επιπτώσεις αυτής της επιλογής».
Και σε άλλο σημείο:
«κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης με το Σωματείο του εργοστασίου Χαλκίδας, θα ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις και τα θέματα που θα συζητηθούν προκειμένου να έχετε την πλήρη εικόνα».
Κάνουμε γνωστό στην «αυτού εξοχότητα» Γάλλο εκπρόσωπο της LAFARGE, ότι οι εργαζόμενοι του τσιμεντάδικου της Χαλκίδας είναι νοήμονες ενήλικοι, έντιμοι οικογενειάρχες και δεν έχουν ανάγκη να ενημερώνει η αφεντιά του τις οικογένειές τους.
Η πράξη  αυτή, εκτός από υποτιμητική προς τους εργαζόμενους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ΑΝΗΘΙΚΗ.
Κάνουμε επίσης γνωστό ότι το Δ.Σ του σωματείου μας δεν πρόκειται να «παίξει» το ρόλο του δήμιου διαβουλευόμενο απολύσεις συναδέλφων και κλείσιμο του εργοστασίου.
Οι εργαζόμενοι θα ενημερωθούν και θα αποφασίσουν για τις επόμενες ενέργειες τους στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας την Πέμπτη 28-3-2013 στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου