Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Δεν θα πληρωθούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι στην Κύπρο

Στη γνωστοποίηση ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των επιχειρήσεων αλλά ούτε και των εργαζομένων στο τέλος του Μαρτίου, λόγω του κλεισίματος των τραπεζών προχώρησε η Οργάνωση Εργοδοτών και Βιομηχάνων της Κύπρου (ΟΕΒ).
«Σίγουρα οι πληρωμές των επιχειρήσεων δεν μπορούν να γίνουν, ούτε βέβαια και οι πληρωμές στους εργαζόμενους και αυτό δημιουργεί πολλά άλλα προβλήματα στην κοινωνία και στην οικονομία», σημείωσε ο βοηθός γενικός διευθυντής της ΟΕΒ, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, μιλώντας στο κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων.
Παράλληλα, ο κ. Χριστοφίδης απευθύνει έκκληση προς την κυπριακή κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για άνοιγμα των τραπεζών, προκειμένου να περιοριστούν οι ζημιές στις επιχειρήσεις και την οικονομία.
«Ευχής έργο είναι οι τράπεζές μας να ανοίξουν το αργότερο μέχρι την Πέμπτη», τόνισε, προσθέτοντας ότι «αυτό που είχαμε αναφέρει και την περασμένη εβδομάδα είναι ότι κάθε μέρα που περνά η ζημιά στην οικονομία και τις επιχειρήσεις αυξάνεται».
Επιπλέον, ο ίδιος καλεί τους επιχειρηματίες να πάρουν τα μέτρα τους ώστε να αντιμετωπίσουν τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ενώ συστήνει στον κυπριακό λαό να είναι ψύχραιμος και να κάνει υπομονή.
«Αυξάνεται ο αριθμός των επιχειρήσεων που δεν δέχονται τις πιστωτικές κάρτες», υπογράμμισε ο κ. Χριστοφίδης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «δεν είναι όλοι, είναι ένας μικρός αριθμός επιχειρήσεων που δεν δέχονται πλέον πιστωτικές κάρτες και ο λόγος είναι ότι οι προμηθευτές τους, τούς ζητούν πλέον μετρητά».

πηγή: tvkosmos.gr/feedproxy.google.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου