Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

Οι Έλληνες πεινάνε για να κερδίσει μέχρι τώρα η Γερμανία 100 δις ευρώ!!!
Σύμφωνα με έκθεση γερμανικού ινστιτούτου που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα, η Γερμανία έχει κερδίσει από την κρίση χρέους στην ευρωπεριφέρεια, με το συνολικό όφελος να υπολογίζεται στα 100 δισ. Ευρώ.
Τα 100 δισ. ευρώ που εξοικονόμησε η Γερμανία από το 2010 αντιστοιχούν στο 3% του γερμανικού ΑΕΠ


Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, με βάση την έκθεση το ποσό αντιπροσωπεύει τα χρήματα που έχει κερδίσει η Γερμανία από τα χαμηλότερα επιτόκια με τα οποία δανείστηκε η κυβέρνηση εν μέσω της φυγής των επενδυτών σε ασφαλή καταφύγια.
«Η εξοικονόμηση υπερβαίνει το κόστος της κρίσης, ακόμα και αν η Ελλάδα δεν αποπληρώσει το σύνολο του χρέους της» επισημαίνουν οι ερευνητές του Halle Institute fοr Economic Research, προσθέτοντας ότι η Γερμανία θα βγει κερδισμένη από την ελληνική κρίση ότι και αν γίνει.
Όταν οι επενδυτές είναι αντιμέτωποι με μια αναταραχή, τείνουν να αναζητούν ασφαλή καταφύγια για τα χρήματα τους και η Γερμανία έχει επωφεληθεί δυσανάλογα από αυτό κατά την διάρκεια της κρίσης, υπογραμμίζουν οι ίδιοι.
 «Κάθε φορά που οι χρηματοοικονομικές αγορές αντιμετώπιζαν αρνητικές ειδήσεις για την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, τα επιτόκια στα κρατικά γερμανικά ομόλογα υποχωρούσαν και κάθε φορά που υπήρχαν θετικά νέα αυξάνονταν» σημειώνεται στην έκθεση. Σημειώνεται ότι το ινστιτούτο εκτιμά πως η γερμανική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να επιτύχει τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού χωρίς τα χαμηλά επιτόκια που εξασφάλισε λόγω της ελληνικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου