Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΣΕΕ – με τον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Το Προεδρείο της ΓΣΕΕ μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού κου Λουκά Παπαδήμου θα έχει συνάντηση μαζί του, την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012 στις 14.00, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η Συνομοσπονδία θα προσέλθει στη συνάντηση διευκρινίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν έχει πρόθεση και ούτε πρόκειται να συζητήσει θέματα που σχετίζονται με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τον κατώτατο μισθό και γενικότερα ζητήματα περικοπών σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Για τη ΓΣΕΕ αντικείμενο διαλόγου μπορούν να αποτελέσουν τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις των εργαζόμενων καθώς και μέτρα που θα ανατρέπουν την υφεσιακή και αναποτελεσματική πολιτική των αδίκων και σκληρών δεσμών του μνημονίου. 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Από τον συνδικαλισμό στα... μπουζούκια!


Η

... γαλάζια ομάδα συνδικαλιστών της Πάτρας το... έριξε έξω πριν από μερικά βράδια και μάλιστα το γλέντησε δεόντως! Ο λόγος για γνωστούς από την έντονη παρουσία τους στον συνδικαλισμό, όπως ο Θεόδωρος Ξυλιάς, ο Σωτήρης Καρβέλης και άλλοι, που εθεάθησαν προ ημερών σε νυχτερινό κέντρο της Πάτρας και μάλιστα... πρώτο τραπέζι πίστα. Και εδώ που τα λέμε, είναι από τα αξιοσημείωτα καθώς οι συγκεκριμένοι δεν μας έχουν συνηθίσει σε νυχτερινές εξορμήσεις...
Πηγή: Dete.gr
Σχόλιο Ergasianews: Γλεντούσαν λόγω των ημερών ή άραγε για κάποια συνδικαλιστική ...επιτυχία;

Ηχηρό λουκέτο στην Πάτρα: Κλείνει σε δέκα μέρες ο Βαρνακιώτης της οδό Κορίνθου

Δεν υπάρχει τέλος στα λουκέτα που μπαίνουν το τελευταίο διάστημα στην Πάτρα.

Τελευταίο κρούσμα το κατάστημα καλλυντικών Βαρνακιώτη στην Κορίνθου & Γούναρη που κατεβάζει ρολά αμέσως μετά τις γιορτές και συγκεκριμένα το Σάββατο 7 Ιανουαρίου.

Ήδη οι ταμπέλες στο εξωτερικό του κτηρίου – στολίδι που όταν είχε ανακαινιστεί και πρωτοανοίξει άλλαξε τη φυσιογνωμία της περιοχής προαναγγέλλουν το λουκέτο αιτιολογώντας το ως «ασυμφωνία με τον ιδιοκτήτη».

Ο Varnakiotis πάντως εξακολουθεί να υποδέχεται την πελατεία του από τα δύο καταστήματά του σε Πλατεία Όλγας και Carrefour.
Πηγή: dete.gr, thebest.gr, enpatrais.blogspot.gr

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ


Παιχνίδι για γερά νεύρα φαίνεται πως εξελίσσεται η σχέση μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης του Πόρτο Καρράς.

Οι εργαζόμενοι που εδώ και έναν μήνα βρίσκονται σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αποφάσισαν να επιστρέψουν στην εργασία τους προκειμένου να βοηθήσουν την εταιρία να κάνει πράξη τα υπεσχημένα, δηλαδή να λειτουργήσει το ξενοδοχείο και ακολούθως να αρχίσουν οι πληρωμές τους κατά τις ημερομηνίες που ορίστηκαν.

Εντούτοις, μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε δέκα από τους εργαζομένους και τα Σωματεία τους, όταν το πρωί της Παρασκευής τους ανακοινώθηκε η απόλυσή τους.

Τόσο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι όσο και οι εκπρόσωποι των Σωματείων έκαναν λόγο για «ρεβανσισμό» εκ μέρους της εταιρείας, και χαρακτήρισαν τις απολύσεις εκδικητικές.

Η εταιρία

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Ενημερώνουμε ότι οι εργαζόμενοι του Ερρίκος Ντυνάν έχουν προβεί σε κατάληψη των γραφείων της Διοίκησης του Νοσοκομείου. Διεκδικούμε τα δεδουλευμένα 3 μηνών, το υπόλοιπο του επιδόματος αδείας και άμεση λύση και παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας για την βιωσιμότητα του νοσοκομείου. Η εγκατάληψη του Νοσοκομείου από την Διοίκηση, τους αρμοδίους φορείς του Υπουργείου και η επέμβαση των μεγαλοκαρχαριών της Υγείας, έχουν οδηγήσει το ΝΤΥΝΑΝ ένα βήμα πριν το κλείσιμο. Λύση τώρα!
 
ΚΡΕΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΑΖΟΜΕΝΩΝ
 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ

Χειροπέδες στον πρόεδρο της ΕΑΣ Σητείας για μη καταβολή δώρου

Ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν στον Επόπτη Εργασίας 24 από τους 64 εργαζομένους
Συνελήφθη, το μεσημέρι της Παρασκευής, στη Σητεία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, ο 63χρονος πρόεδρος της Ένωσης Αγροπτικών Συνεταιρισμών για τη μη καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων σε εργαζομένους

Ειδικότερα, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν στον Επόπτη Εργασίας 24 από τους 64 εργαζομένους,
για τη μη καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων, η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα, αναζητήθηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας.

Πηγή : Creta live

Ετοιμάζει κινητοποιήσεις η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Για κινητοποιήσεις προετοιμάζονται οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, οι οποίοι θεωρούν αναπόφευκτη τη χρεοκοπία της εταιρείας μετά την ανακοίνωση αυξήσεων που μεσοσταθμικά ξεπερνούν το 12%.

Η κατάργηση της έκπτωσης που έχουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της επιχείρησης στο τιμολόγιο του ρεύματος αποτελεί «κίνηση αντιπερισπασμού της κοινωνίας», υποστηρίζει το συνδικάτο της ΓΕΝΟΠ, ενώ προέβλεψε ότι η διοίκηση της Επιχείρησης θα ζητήσει σύντομα νέες αυξήσεις.

Αναφορικά με τις εκπτώσεις που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της Επιχείρησης, η ΓΕΝΟΠ ισχυρίζεται πως αυτή έχε δοθεί στο πλαίσιο συλλογικής σύμβασης ως μισθολογική απολαβή και η κατάργησή της θα πρέπει να συνυπολογιστεί στις γενικότερες περικοπές των μισθών των εργαζομένων της ΔΕΗ, που σύμφωνα με το νόμο δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερες από το 35% των απολαβών τους το 2009.

Ανακοινωση των εργαζομένων της ΑΦΟΙ ΛΟΥΚΙΣΑ ΑΒΕΕ

Εμείς οι εργαζόμενοι της εταιρείας Αφοι Λουκίσα ΑΒΕΕ αποφασίσαμε όλοι από κοινού στις 5/12/11 να αφήσουμε τα εργαλεία της δουλείας μας και να βγούμε στον δρόμο διεκδικώντας τα δεδουλευμένα μας διότι μας έφτασαν σε σημείο να μην μπορούμε να επιβιώσουμε εμείς και οικογενειές μας, κοροϊδεύοντας μας ότι θα μας πληρώσουν σύντομα.

Το πρόβλημα με την μισθοδοσία μας ξεκίνησε πριν από ένα περίπου χρόνο με πρόσχημα την οικονομική κρίση και την προβληματική χρηματοδότηση της εταιρείας από τις τράπεζες με αποτέλεσμα η καταβολή των δεδουλευμένων να γίνεται έναντι πληρωμής την ίδια στιγμή που η εταιρεία αναλάμβανε και εκτελούσε έργα μεγάλης κλίμακας εντός και εκτός Αττικής.
Απέναντι στην ομόφωνη και

ΑΒΕΞ: Συμπαράσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας και άλλων φορέων στις 50 οικογένειες των εργαζομένων

Γαλοπούλες και τρόφιμα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ως ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης, προσέφερε, τις προηγούμενες ημέρες η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας στις 50 οικογένειες των εργαζομένων της ΑΒΕΞ, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και μήνες σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η Διοίκηση της εταιρείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ERGASIANEWS, το ΕΚΠ δεν δημοσιοποίησε με σχετικό δελτίο τύπου την ενέργεια αυτή και δεν προσκάλεσε τοπικά κανάλια για να καλύψουν το θέμα, διότι τα μέλη της  διοίκησης θεωρούν ότι "ανθρώπινος πόνος δεν είναι προς δημοσιογραφική και συνδικαλιστική κατανάλωση".
Την παραπάνω ενέργεια του ΕΚΠ ακολούθησαν κι άλλοι φορείς, όπως οι παραγωγοί λαϊκών αγορών και η επιτροπή αλληλεγγύης Σαραβαλίου, η οποία επισκέφθηκε σήμερα το χώρο της ΑΒΕΞ.
Ακολουθεί σχετικό βίντεο του attacktv.gr:


Ακολουθεί σχετικό βίντεο του ειδησεογραφικού

Εργαζόμενοι απέτρεψαν να βγουν στο σφυρί τα κλωστήρια Μαρώνειας

Πήρε αναβολή για τις 4 Απριλίου ο πλειστηριασμός μετά την κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια της Κομοτηνής
Μάρθα Στογιατζάκη, πρόεδρος εργαζομένων Κλωστηρίων Ροδόπης, Ο δικηγόρος του προμηθευτή, Γιώργος Μπιλέκας, Αθανάσιος Παπαντωνίου, εκπρόσωπος εργαζομένων Πέλλας
Τέλη του 2011 και δεν έχει καταστεί εφικτή η χρηματοδότηση της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας με την εγγύηση του δημοσίου, όπως προβλέπει και σχετική υπουργική απόφαση, δημοσιευμένη στο ΦΕΚ. Το αποτέλεσμα είναι τα εργοστάσια της επιχείρησης, να παραμένουν ανενεργά και οι εργαζόμενοι απλήρωτοι για περισσότερα από δύο χρόνια. Η σανίδα σωτηρίας έρχεται από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και συγκεκριμένα από τις ΗΠΑ, όμως προσκολλά στο γνωστό ελληνικό πονοκέφαλο που ακούει στο όνομα γραφειοκρατία. Την ίδια στιγμή, οι πιστωτές, προμηθευτές και άλλοι πρώην συνεργάτες της εταιρίας, ζητούν να πάρουν τα χρήματα τους, έχοντας προβεί σε δικαστικά μέτρα διεκδίκησης.
Κάπως έτσι περιγράφεται η σημερινή εικόνα της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, που τόσο πολύ έχει απασχολήσει την κοινωνία της Ροδόπης, αλλά κυρίως

Η πρώτη 24ωρη απεργία του 2012

Στις 17 Ιανουαρίου 2012 το Εργατικό Κέντρο Αθήνας έχει προγραμματίσει 24ωρη παναθηναϊκή απεργία.
Ταυτόχρονα, το ΕΚΑ προγραμματίζει μια σειρά από δράσεις προκειμένου να μαζικοποιήσει την εργατική κινητοποίηση.
Οι κινητοποιήσεις γίνονται ως ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζομένους του Alter, της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, της «Ελευθεροτυπίας», της Γερολυμάτος Comestigs, της Χαλυβουργίας, του Notos Gallery και του Alex Pak.
Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ θα πραγματοποιήσουν αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη σε καθεστώς εφεδρείας 170 συναδέλφων τους.

Ρεβεγιόν μετά... διαδήλωσης έξω από το Corfu Palace!


Ρεβεγιόν αλλαγής του χρόνου στο Corfu Palace, έξω από το κτίριο του ξενοδοχείου θα κάνουν ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας, μετά από κάλεσμα του σωματείου τους ως αντίδραση τις απολύσεις από την επιχείρηση.Αυτό ανακοινώθηκε χθες κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας και δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Πελάης, προανήγγειλε στάση εργασίας για το βράδυ του Σαββάτου 31/12 από τις 7 έως τις 11 το βράδυ και συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο.
Ο Σύνδεσμος, παρουσία δεκάδων ξενοδοχοϋπαλλήλων χθες στην αίθουσα του Μον Ρεπό, κατέθεσε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο δύο κείμενα συμπαράστασης τα οποία, μάλιστα, με μικρές τροποποιήσεις εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Απειλή Δήμου προς τις «άτακτες» επιχειρήσεις

Στο πρώτο ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζεται η σαφής απειλή προς τις

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Εχουν βαρέσει διάλυση οι επιθεωρήσεις εργασίας ? Στις καλένδες οι καταγγελίες των εργαζομένων !

Δείτε καταγγελία που έγινε στα σχόλια του blog για το πως τελικά δουλεύουν οι επιθεωρήσεις εργασίας … Καταγγελία που έγινε πριν τέσσερις μήνες , θα ελεγχθεί τον ΓΕΝΑΡΗ !!
Καλησπέρα !
Θέλω και εγώ να πω λίγα λόγια για την δική μου περίπτωση.
Καταρχήν ότι αφορά το δώρο Χριστουγέννων που ακόμα δεν έχω πάρει στην εταιρία που δουλεύω εδώ και πάνω από 5 χρόνια μίλησα με την επιθεώρηση εργασίας και μου είπανε ότι έχει δικαίωμα να το βάλει μέχρι και 31/12/2011 , οπότε το παραμύθι των ΜΜΕ για αυτόφωρο από 22/12/2011 το ξεχνάμε…
Πάμε στο άλλο και πιο σοβαρό θέμα.
Μισθό έχουμε να πάρουμε από τον Σεπτέμβρη … Έκανα καταγγελία ανώνυμη στην επιθεώρηση εργασίας αρχές Νοέμβρη όπου και με ενημερώσανε ότι θα πάνε οι επιθεωρητές για έλεγχο σε 10-15 εργάσιμες.
Και ενώ οι μέρες περνούσαν χωρίς να γίνεται κανένας έλεγχος είπα να ξαναπάρω τηλέφωνο ( αρχές Δεκεμβρίου ) για να δω πότε θα γίνει ο έλεγχος.
Και εκεί πραγματικά τρελάθηκα μιας και η απάντηση του κυρίου στην επιθεώρηση ήταν “Έλεγχος των επιθεωρητών ; από Γενάρη και βλέπουμε !!!!! ”
Όταν του λέω ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και μήπως θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα να γίνει η καταγγελία επώνυμα και από περισσότερα άτομα η απάντηση που εισέπραξα ήταν “δεν υπάρχει λόγος , ότι και να κάνεις θα πάει ΑΠΟ Γενάρη”
Πείτε μου τώρα….τι να κάνω ;;;;;
Σχόλιο Ergasianews: Κάνε μια κλήση στο 2103392381 και κάνε παράπονα.

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Συνελήφθη γιατί δεν έδωσε στην εργαζόμενη το δώρο Χριστουγέννων


Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί σε επιχειρηματία του Ηρακλείου Κρήτης επειδή δεν κατέβαλε σε εργαζόμενη του το δώρο Χριστουγέννων.
Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη οπότε και υποβλήθηκε η σχετική μήνυση από εργαζόμενη. Η κοπέλα κατήγγειλε τον εργοδότη της, ο οποίος διατηρεί εμπορικό κατάστημα στην πόλη, επειδή δεν της είχε καταβάλει το ποσό των 500 ευρώ. Εν τω μεταξύ, χθες το βράδυ υποβλήθηκε σε αστυνομικό τμήμα του Ηρακλείου και νέα μήνυση. Αυτή την φορά την καταγγελία έκανε 20χρονη, η οποία στράφηκε εναντίον της εταιρείας στην οποία εργάζεται με έδρα την Αθήνα. Η κοπέλα διεκδικεί το ποσό των 440 ευρώ.

Στις σπηλιές του Φιλοπάππου θα περάσουν τις γιορτές οι άστεγοι της Αθήνας

Στις σπηλιές του Φιλοπάππου θα περάσουν τις γιορτές οι άστεγοι της ΑθήναςΔεκάδες άστεγοι της πρωτεύουσας, ως άλλοι «εξόριστοι» των Αθηνών, θα περάσουν τις γιορτές «κρυμμένοι» μέσα στις σπηλιές του λόφου Φιλοπάππου.

Νέοι, άνεργοι, εργαζόμενοι που απολύθηκαν λίγο πριν την σύνταξη, πρώην έμποροι και επιχειρηματίες που «κάποτε ήταν σαν κι εμάς», βρέθηκαν στο δρόμο και αναζητούν καταφύγιο για να μην πεθάνουν από το κρύο και τη βροχή.
Σύμφωνα με τη RealNews, υπάρχουν πλέον στρατιές από αστέγους, οι οποίοι ήταν έμποροι και επιχειρηματίες που έχασαν τις περιουσίες και τα σπίτια τους και βρέθηκαν ξαφνικά να είναι τρωγλοδύτες.
Δύο εκθέσεις του υπουργείου Υγείας και του Δήμου Αθηναίων, που

ΓΣΕΕ:"ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ"

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την παράνομη και καταχρηστική πρακτική μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων οι οποίες δεν κατέβαλλαν το δώρο Χριστουγέννων και ζητά την άμεση και αυστηρή εφαρμογή του νόμου.

Η ανησυχητική αύξηση των εργοδοτών που δεν κατέβαλλαν το δώρο έως τις 21 Δεκεμβρίου όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις επικαλούμενοι οικονομικά προβλήματα και ακολουθώντας νομικίστικες μεθοδεύσεις, δεν πρέπει και δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη.
Σε μια δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους οι οποίοι έχουν δεχθεί δραματική μείωση στο εισόδημα τους η μη καταβολή μισθών αλλά και του δώρου, εντείνει τη φτώχεια και την

Επιστολή-Καταγγελία των σωματείων της Διώρυγας προς τον Δήμαρχο

"Σωματείο εργατοτεχνιτών, ναυτεργατών και υπαλλήλων της Διώρυγας Κορίνθου, Σωματείο εργαζομένων πλοηγικού σταθμού διώρυγας Κορίνθου, "Ο Τρίτων".

Προς το Δήμαρχο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων.

Η ΑΕΔΥΚ το 1984 έφτιαξε τον πρώτο εσωτερικό κανονισμό προσωπικού, τον οποίο τροποποίησε το 1988. Σύμφωνα με το οργανόγραμμα ο αριθμός των εργαζομένων δυνητικά έφτανε τους 220.
Το 2001 πριν την ιδιωτικοποίηση ο αριθμός των εργαζομένων ήτανε 147 και η σύμβαση παραχώρησης προέβλεπε 90 από την ΑΕΔΥΚ και 13 νέες θέσεις εργασίας.
Κατά την περίοδο της καταγγελίας της σύμβασης της παραχώρησης, μέχρι και σήμερα, συνταξιοδοτήθηκαν εργαζόμενοι, χωρίς να αναπληρώνονται από νέους. Αποτέλεσμα τούτου, χάθηκε πολύτιμη εμπειρία και οι εναπομείναντες εργαζόμενοι δεν επαρκούν για τις απαιτήσεις της εταιρίας.
Το Φεβρουάριο του 2010 η ΑΕΔΥΚ ανέλαβε εκ νέου τη

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικη κατάληψη στους ιταλικούς σιδηρόδρομους

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις απολύσεις τουςΟκτακόσιοι εργαζόμενοι στα νυχτερινά τραίνα των Ιταλικών Σιδηροδρόμων συνεχίζουν την κατάληψη σε πύργο...
του κεντρικού σταθμού του Μιλάνου, για να διαμαρτυρηθούν κατά της απόλυσης τους, που τους ανακοινώθηκε λίγο πριν τις γιορτές.
Λόγω της μείωσης των επιβατών, οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι αποφάσισαν να περικόψουν κατά τουλάχιστο 30% των αριθμό των μεταμεσονύκτιων τραίνων και να διακόψουν την σύμβαση με την εταιρία, στην οποία είχε ανατεθεί η διαχείριση του όλου τομέα.

Η Ρώμη και η Νάπολη, δεν πρόκειται, πλέον, να

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ


Σοφία Λίβερη, Πρόεδρος Εργατικού
Κέντρου Κερκύρας
ΚΕΡΚΥΡΑ - Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καταγγέλλει απερίφραστα τις απολύσεις των συναδέλφων συνδικαλιστών ξενοδοχοϋπάλληλων στα ξενοδοχεία MARBELLA και CORFU PALACE. Εργαζόμενοι οι οποίοι έθεσαν υποψηφιότητα στις εν εξελίξει εκλογικές αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας έγιναν δέκτες στοχευμένης επίθεσης από την πλευρά της εργοδοσίας με προφανή στόχο να πληγεί το συνδικαλιστικό κίνημα και να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων.
Το συνεχιζόμενο κλίμα τρομοκρατίας που οι ξενοδόχοι καλλιεργούν εις βάρος των εργαζομένων δεν πρόκειται να περάσει αμαχητί. Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι, είτε του κλάδου των ξενοδοχοϋπαλλήλων είτε όλων των άλλων εργασιακών κλάδων, δεν πρόκειται επ' ουδενί να παραδώσουμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο και αναφαίρετο δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι και δεν πρόκειται να πάψουμε να προασπίζουμε ακόμη κι αυτά τα στοιχειώδη εργασιακά μας κεκτημένα τα οποία λυσσαλέα προσπαθούν να εκμηδενίσουν οι εργοδότες.
Μέσα σε αυτό το κλίμα ανασφάλειας και εξαθλίωσης που βιώνει ο Έλληνας εργαζόμενος, θεωρούμε τις συγκεκριμένες απολύσεις των συναδέλφων προκλητικές κι εξοργιστικές και απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ ανάκλησή τους από τους εμπλεκόμενους ξενοδόχους, ειδάλλως, οι τελευταίο θα τεθούν ενώπιον σύσσωμου του εργασιακού κλάδου.

QUIZ: Ποιος επιχειρηματίας του τζόγου, γνωστός για την "συμπαθή" συμπεριφορά του σε συνδικαλιζόμενους εργαζόμενους, μετέφερε την επιχείρηση του (καζίνο) προσφάτως στις εγκαταστάσεις του CORFU PALACE;

Μεγαλοιδιοκτήτης Βενδινάδικων πρότεινε στους εργαζόμενούς του, αντί για δώρο... βενζίνη...

Αντί για δώρο πήραν βενζίνη. Το απίστευτο αυτό περιστατικό συνέβη σε βενζινάδικο στην περιοχή μας. Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου πρότεινε στους εργαζόμενους να πάρουν το δώρο σε είδος και συγκεκριμένα σε βενζίνη.
Το ERGASIANEWS έχει στη διάθεση του  αρκετά στοιχεία για τη συγκεκριμένη αλυσίδα Βενζινάδικων της περιοχής μας.
Στο παρελθόν έχουν υπάρξει και αρκετά παράπονα πελατών των συγκεκριμένων πρατηρίων για καταστροφές των κινητήρων, λόγω ενδεχόμενης νόθευσης των καυσίμων  με νερό.
Το μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ κ. Δ. Καραγεωργόπουλος, μιλώντας στο τοπικό κανάλι ACHAIA CHANNEL έκανε λόγο για "παράνομες πρακτικές των εργοδοτών, που απαγορεύονται ρητά από την εργατική νομοθεσία", ενώ σχολιάζοντας στο ERGASIANEWS το περιστατικό ανέφερε χιουμοριστικά  ότι "οι εργοδότες αυτά τα Χριστούγεννα μας κερνούν σφηνάκια με...βενζίνη. Πάνε οι παλιές καλές εποχές που μαζί με το Δώρο Χριστουγέννων έδιναν στους εργαζόμενους και ένα καλάθι με κρασιά...τώρα τα καλάθια περιέχουν μπουκάλια με Αμόλυβδη 95 οκτανίων!!!"

ΡΕΚΟΡ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) έχει δεχτεί φέτος καταγγελίες για 2100 επιχειρήσεις που δεν έχουν καταβάλει στους εργαζόμενούς τους το δώρο Χριστουγέννων, αριθμός ρεκόρ όλων των εποχών.

Οι καταγγελίες αφού έχουν ήδη ελεγχθεί προχωρούν πλέον στη διαδικασία κατάθεσης μηνυτήριων αναφορών. Ο νόμος προβλέπει πως ο εργοδότης που δεν καταβάλει έγκαιρα το δώρο Χριστουγέννων τιμωρείται με μέχρι και έξι μήνες φυλάκιση και με επιβολή χρηματικής ποινής το ύψος της οποίας δεν μπορεί να υπερβαίνει το 50% των οφειλών αλλά ούτε και να είναι μικρότερη του 25% του ποσού που οφείλει ο εργοδότης στους εργαζόμενους. Επίσης σύμφωνα με τις διατάξεις η εκδίκαση των υποθέσεων μη καταβολής δώρου γίνεται με τη διαδικασία του αυτόφωρου ύστερα από σχετική εντολή των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ

ΤΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Θ.Π.Κ "ΜΕΡΙΜΝΑ"


Το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες για αυθαιρεσίες και παράνομες συμπεριφορές του Διοικητικού Συμβουλίου του Θ.Π.Κ "ΜΕΡΙΜΝΑ", εις βάρος των εργαζομένων του ιδρύματος, αποτελούν πλέον καθημερινότητα.
Τις προηγούμενες ημέρες οι πολίτες και οι εργατική τάξη της πόλης μας κλήθηκαν να συνδράμουν οικονομικά, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τη ΜΕΡΙΜΝΑ και ν' αξιοποιηθούν για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Θ.Π.Κ, με προτεραιότητα στην εξόφληση των εργαζομένων του ιδρύματος, οι οποίοι παραμένουν επί 12 μήνες απλήρωτοι.
Και ενώ όλοι ανέμεναν ότι η Διοίκηση του ΜΕΡΙΜΝΑ, διακατεχόμενη και από το πνεύμα των Χριστουγέννων, θα σεβόταν την προσφερόμενη οικονομική βοήθεια όλων μας και θα συμπεριφερόταν σύννομα απέναντι στο προσωπικό, καταβάλλοντας μέρος των οφειλομένων προς τους εργαζόμενους, εν τούτοις απεδείχθη ότι οι κύριοι και οι κυρίες του Δ.Σ όχι μόνο δεν επέδειξαν τον ανάλογο σεβασμό προς τους πολίτες και τους εργαζόμενους της πόλης μας, αλλά λειτούργησαν με εμπαθή και ιδιοτελή κριτήρια, κατανέμοντας τα χρήματα με αναξιοκρατικό και απαράδεκτο τρόπο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Θ.Π.Κ. ΜΕΡΙΜΝΑ για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε την έκφραση της συμπάθειάς του και της μονομερούς στήριξης προς «εγκάθετους» εργαζόμενους του κέντρου.
Ειδικότερα, η Διοίκηση του κέντρου κατέβαλε μόνον ένα μισθό (Ιανουάριος 2011) και μόνο στους εργαζόμενους του κέντρου που δεν διεκδίκησαν ένδικα τους οφειλόμενους μισθούς, ενώ άφησαν «απέξω» τους δεκατρείς (13) εργαζόμενους του ΜΕΡΙΜΝΑ που έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και δώδεκα (12) μήνες, με το πρόσχημα ότι η δικαστική απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα δεν έχει εκδοθεί ακόμα.  Επίσης, κατεβλήθη το Δώρο Χριστουγέννων, την Πέμπτη 22-12-2011, και προς έκπληξη των εργαζομένων ήταν μειωμένο κατά 200 περίπου Ευρώ ή και παραπάνω κατά περίπτωση, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των εργαζομένων από το Διοικητικό Συμβούλιο του κέντρου,  για  να εξηγηθούν οι λόγοι που οδήγησαν σε μία τέτοια μείωση, η οποία είναι σημαντική τη στιγμή που όλοι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δώδεκα (12) μήνες!
Και εδώ γεννώνται αρκετά ερωτήματα για το σύννομο και το ηθικόν των αποφάσεων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ενός ιδρύματος που, κάθε τόσο και λιγάκι, απευθύνεται προς τον Πατραϊκό λαό ζητώντας τον "οβολό" του!    
Ποιος ή ποιοι αποφάσισαν από τα μέλη του Δ.Σ να μείνουν απλήρωτοι οι δεκατρείς (13) εργαζόμενοι του Θ.Π.Κ. ΜΕΡΙΜΝΑ  που έχουν ασκήσει το καθόλα νόμιμο δικαίωμα της διεκδίκησης των νομίμων αποδοχών τους, ενώ την ίδια στιγμή αποφασίζουν να εξοφληθούν τον Ιανουάριο του 2011 μόνο οι «καλοί» εργαζόμενοι του κέντρου; 

Πότε αποφασίστηκε η καταβολή του μισθού του Ιανουαρίου 2011 στους «καλούς» εργαζόμενους  και η μη  καταβολή του μισθού του Ιανουαρίου 2011 στους «κακούς» εργαζόμενους του κέντρου; 

Με ποια απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου και σε ποιο πρακτικό Δ.Σ καταγράφεται κάτι τέτοιο τη στιγμή που η τελευταία Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε στις 02-12-2011, ημέρα Παρασκευή, παρουσία Εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου και Συνδικαλιστών ;
Παράλληλα, την Παρασκευή, 23-12-2011 το πρωί επιδόθηκε σε κάθε έναν εργαζόμενο από τους δεκατρείς (13) που συμμετέχουν στ' ασφαλιστικά μέτρα, μια απόφαση του Φιλανθρωπικού Σωματείου του κέντρου, η οποία αναφέρεται στη διαγραφή των παραπάνω εργαζομένων - μελών, γιατί «εστράφησαν  εναντίον του Θ.Π.Κ. ΜΕΡΙΜΝΑ κατά τη δικάσιμο της 12ης Δεκεμβρίου 2011 και με αυτόν τον τρόπο είναι ενάντιοι ως προς το Σκοπό του Φιλανθρωπικού Σωματείου, που είναι η ηθική και υλική βοήθεια των μελών προς το Θ.Π.Κ. ΜΕΡΙΜΝΑ»!  
Γνωρίζουν άραγε τα μέλη του Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Σωματείου του Θ.Π.Κ. ΜΕΡΙΜΝΑ ότι οι εργαζόμενοι που έχουν προβεί σε ασφαλιστικά μέτρα προσφέρουν επί σειρά ετών τις υπηρεσίες τους στο κέντρο, παρόλο  που τα τελευταία χρόνια υπάρχει σημαντική καθυστέρηση καταβολής μισθών (έξι (6) και πλέον μηνών),  με αποτέλεσμα να διαταράσσεται  η οικογενειακή τους ζωή και ο οικογενειακός τους προγραμματισμός;  Με βάση ποια αντικειμενικά και αξιόπιστα κριτήρια αποδεικνύεται ότι, οι εργαζόμενοι που προέβησαν σε ασφαλιστικά μέτρα επειδή είναι ένα χρόνο (το 2011) απλήρωτοι, δεν έχουν προσφέρει υλικά και ηθικά στο κέντρο και στους εκπαιδευόμενους του κέντρου καθ’ όλη τη διάρκεια των χρόνων της απασχόλησης τους, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους από 10 και πλέον χρόνια και γι’ αυτό το λόγο διαγράφονται  από μέλη του Φιλανθρωπικού Σωματείου του κέντρου;  Η διεκδίκηση της μηνιαίας καταβολής των μισθών θεωρείται ανήθικη;
Εμείς απλά εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτηση μας για την συμπεριφορά των "φιλάνθρωπών" και "καλοκάγαθων" μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεραπευτικού και Παιδαγωγικού Κέντρου "ΜΕΡΙΜΝΑ".
ΝΤΡΟΠΗ κ' ΑΙΣΧΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ, ΕΠΙ 12 ΩΡΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ,  ΣΥΝΕΛΕΓΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ (ΑΚΟΥΣΟΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ!!!) ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011!!!
Νομίζουμε ότι η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών ενός εκάστου μέλους του ΔΣ του Θ.Π.Κ "ΜΕΡΙΜΝΑ", για μη εξόφληση δεδουλευμένων αποδοχών σε εργαζόμενους, θα αποκάλυπτε σωρεία ποινικών αδικημάτων, προβλεπομένων στην εργατική νομοθεσία.
ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΓΟΥΝΑΡΗ;;;

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΄50: Οικογένεια στην Πάτρα έδωσε τα παιδιά της σε ίδρυμα

Συγκλονίζει το δράμα μιας πολύτεκνης οικογένειας στη Πάτρα η οποία αναγκάστηκε να δώσει σε ίδρυμα τα τέσσερα από τα δέκα παιδιά της.
Όπως αναφέρει η Espresso, η οικογένεια δεν έχει κανένα εισόδημα. Ο πατέρας της οικογένειας, ο 45χρονος Δ.Γ. είναι άνεργος καθώς πριν από ένα χρόνο έληξε η σύμβασή του σε νοσοκομείο όπου δούλευε ως σεκιούριτι.
"Βρισκόμαστε σε άθλια κατάσταση. Τα παιδιά μου τα δίνω για να έχουν μια καλύτερη ζωή", αναφέρει ο ίδιος, τονίζοντας "δεν είμαι τεμπέλης".
Η μητέρα των παιδιών δεν είναι καλά στην υγεία της, η οποία επιβαρύνθηκε βλέποντας τα παιδιά της να υποφέρουν.
Έτσι, η απελπισία οδήγησε τον 45χρονο να χτυπήσει τη πόρτα του δήμου Πατρέων και να ζητήσει να πάνε τα τέσσερα μικρότερα παιδιά του σε ίδρυμα αφού οι συνθήκες στο σπίτι είναι άθλιες χωρίς τροφή και ρούχα με τα αγγελούδια να είναι στριμωγμένα σε ένα δωμάτιο.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από την

ΠΑΓΚΑΛΟΣ: "Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να πει που έχει φάει τα λεφτά του"

Όταν ρωτήθηκε από δημσοιογράφους στη Βουλή πως γίνεται μέσα σε ένα χρόνο να εμφανίζονται μειωμένες κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ οι καταθέσεις του ο κ. Πάγκαλος απάντησε: "Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να πει που έχει φάει τα λεφτά του. Φανταστείτε να έχει δώσει μεγάλα χρηματικά ποσά – ενδεχομένως γαι τον
αδερφό του που είναι βαριά άρρωστος ή για τα μεταπτυχιακά των παιδιών του. Άλλωστε το πόθεν έσχες σημαίνει που βρήκες τα λεφτά και όχι που τα έφαγες."

Και άφησε αιχμές και εναντίον του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής κ. Ευάγγελου Αργύρη ο οποίος την Τρίτη είχε πει ότι 11 βουλευτές έχουν σηκώσει μεγάλα ποσά από τράπεζες χωρίς όμως να έχουν δώσει στοιχεία για το που πήγαν αυτά τα χρηματα.
“Αν κάποιος μπορεί να έχει τα λεφτά κάτω από το μαξιλάρι του, μπορεί ο κ. Αργύρης να λέει ότι τα έβγαλε στην Ελβετία;”

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: Με εντάλματα τα πενθήμερα και νυχτερινά από το Μάρτιο;

"Στις 18 Αυγούστου 2011 ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, με την υπ’αρίθμ. 2/59167/0026 απόφασή του ορίζει ότι η πληρωμή των δαπανών που αφορούν την καταβολή αποδοχών, αποζημιώσεων και αμοιβών γενικά, θα διενεργείται από 1/10/2011 αποκλειστικά και μόνον με χρηματικά εντάλματα, εξαιρουμένων αυτών που καταλογίζονται σε βάρος Κ.Α.Ε. συγκεκριμένων υποκατηγοριών. Η εν λόγω απόφαση εμπεριέχει στις εξαιρέσεις της τα ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ (Κ.Α.Ε.: 0432) των Αστυνομικών Υπαλλήλων και γενικά του Δημοσίου, χωρίς όμως να εξαιρεί τα ΠΕΝΘΗΜΕΡΑ (Κ.Α.Ε.: 0513) των Αστυνομικών Υπαλλήλων και ως εκ τούτου από 1/10/2011 θα καταβάλλονταν μέσω χρηματικών ενταλμάτων.
Μετά από πίεση των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων και στη συνέχεια της

Η ΠΟΑΣΥ ΖΗΤΗΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΕΑΠΑΣΑ

Τα έγγραφα που ζήτησε η Ενωση Αστυνομικών Αττικής από το ΤΕΑΠΑΣΑ , ο θόρυβος που δημιουργήθηκε με την δημοσίευση του ΦΕΚ Β-2848/15.12.2011, καθώς και δημοσιεύματα στον τύπο, έπιασαν τόπο. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Αυτά τα στοιχεία θα έπρεπε να είχαν ζητηθεί από το καλοκαίρι και όχι μετά την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης που έβαλε το εφάπαξ στη "κατάψυξη".
Από ότι φαίνεται μετά από τις αντιδράσεις που υπήρχαν απο πολλές πρωτοβάθμιες οργανώσεις αλλά και απο αρκετούς απλούς αστυνομικούς η ΠΟΑΣΥ πέρασε στην αντεπίθεση.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων προκειμένου να

Ακινητοποιημένα σήμερα τα τρένα


Ακινητοποιημένα σήμερα τα τρένα

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα σήμερα Πέμπτη λόγω στάσης εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 17:00 το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών διαμαρτύρονται για τις νέες μειώσεις στους μισθούς μέσω της μονομερούς κατάργησης οικονομικών όρων της υπογεγραμμένης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2011.
Την ημέρα της στάσης, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Νέος εκβιασμός του μεγαλομετόχου του Alter, Γ. Κουρή στους εργαζόμενους του καναλιού

Aπό το : enimerosi24.grΝέος εκβιασμός του μεγαλομετόχου του Alter, Γ. Κουρή στους εργαζόμενους του καναλιού και μάλιστα την ημέρα που περίμεναν το δώρο και δεν έχει καταβληθεί! Συγκεκριμένα τους διαμήνυσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους, θα πρέπει να αποχωρήσουν από το κανάλι υπό τη μορφή εθελουσίας εξόδου, όπου σε αυτή την περίπτωση, εξοφλούνται τα δεδουλευμένα και δίνουν και την αποζημίωση. Αν κάποιος – σύμφωνα με τις προτάσεις Κουρή, παραμείνει, το μόνο που διασφαλίζει είναι την θέση του στο κανάλι, αλλά όχι και το μισθό του, αφού δεν υπόσχονται ότι θα πληρώνεται στο νέο τοπίο!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Νωρίτερα σήμερα προηγήθηκε

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ: Ανακοίνωση για εορταστικό ωράριο

Όχι στη νέα μείωση μισθών είπαν οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα Μπόμπολα

Δεν υπογράφουμε. Αυτό είναι το αρχικό μήνυμα των εργαζομένων στο συγκρότημα Μπόμπολα, από διοικητικούς και δημοσιογράφους στο "Έθνος" και την "Ημερησία" στη νέα απαίτηση του Φώτη Μπόμπολα για την αύξηση της πρόσφατης μείωσης αποδοχών από το 10% στο 20%.
Τη μείωση ανακοίνωσε ο ίδιος ο Φώτης Μπόμπολας στις συσκέψεις στελεχών και το απόγευμα έγιναν συνελεύσεις των εργαζομένων. Το νόημα της ανακοίνωσης του ήταν πως οι εργαζόμενοι πρέπει να χρηματοδοτήσουν τη λειτουργία των εφημερίδων, μαζί με τον ίδιο που θα βάλει λεφτά και τις Τράπεζες που θα δώσουν δάνεια αν βάλει ο ίδιος χρήματα. Αλλά για να βάλει ο ίδιος πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι το..δικό τους μερίδιο. (Όχι δεν ξεκαθάρισε αν μαζί με τις μειώσεις θα ακολουθήσει και γύρος απολύσεων όπως ακριβώς συνέβη σε όλα τα άλλα Μέσα που έγιναν μειώσεις).
Οι εργαζόμενοι από τη δική τους πλευρά είπαν το αρχικό όχι σε νέες υπογραφές των ατομικών συμβάσεων και καλούν τον εργοδότη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τα σωματεία του κλάδου.

ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ

Αθωώθηκαν οι δύο συνδικαλιστές εργαζόμενοι στο Πόρτο Καρράς, οι οποίοι κατηγορούνταν για βιαιοπραγία και παρεμπόδιση, ύστερα από μήνυση του διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Β.Βασιλάκη.
Στο μεταξύ, έγινε και η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν 100 εργαζόμενοι κατά της διοίκησης του Πόρτο Καρράς, διεκδικώντας δεδουλευμένα ύψους 300.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η εταιρεία υποχρεούται να...

Η εισφοροδιαφυγή κοστίζει στο ΙΚΑ 12,7 δισ. ευρώ

Η ΠΟΣΕ - ΙΚΑ επισημαίνει στην επιστολή της πως οι απώλειες από την εισφοροδιαφυγή, την εισφοροαπαλλαγή και την εισφοροαποφυγή αγγίζουν το ποσό των 6 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Αλλα 6,7 δισ. υπολογίζει Τη στιγμή που το ασφαλιστικό και τα αδιέξοδά του επανέρχονται στο τραπέζι του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου, οι εργαζόμενοι εισηγούνται στον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο και στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δέσμη μέτρων.
Περισσότερα από 12 δισ. ευρώ κοστίζει στο ΙΚΑ η εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή και η αδυναμία είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων των εργαζομένων στο Ιδρυμα. Τη στιγμή που το ασφαλιστικό και τα αδιέξοδά του επανέρχονται στο τραπέζι του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου, οι εργαζόμενοι εισηγούνται στον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο και στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δέσμη μέτρων για την

Θα συλληφθούν όσοι εκδότες και καναλάρχες δεν καταβάλλουν σήμερα το δώρο;

Θα συλληφθούν όσοι εκδότες και καναλάρχες δεν καταβάλλουν σήμερα το δώρο;Σήμερα, 21 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τη νομοθεσία είναι η τελευταία ημέρα που μπορούν οι εργοδότες να καταβάλουν το δώρο στους εργαζόμενους και αναρωτιέται κανείς, τι θα γίνει με μια σειρά «μαγαζιά» που δηλώνουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ότι αδυνατούν να ανταποκριθούν στην συγκεκριμένη υποχρέωση;

Με άλλα λόγια τι θα γίνει με τους εργαζόμενους του Alter, θα καταβληθεί το δώρο τους σήμερα; Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους στην «Ελευθεροτυπία», θα πάρουν ολόκληρο το δώρο ή όχι; Οι εργαζόμενοι στην «Εξέδρα», πότε θα πάρουν το δώρο τους και τον ένα μισθό που είναι ήδη μέσα; Οι συνάδελφοι στον «Κόσμο του Επενδυτή» θα πάρουν ολόκληρο το δώρο σήμερα ή όχι, διότι μαθαίνουμε ότι θα λάβουν το μισό σήμερα και το άλλο μισό την άλλη εβδομάδα!

Σίγουρα υπάρχουν και πολλά άλλα «μαγαζιά» στα οποία οι εργοδότες δεν έχουν καταβάλει το δώρο στους εργαζόμενους και μας διαφεύγουν, αλλά το ερώτημα που τίθεται αυτόματα είναι απλό: θα συλληφθούν οι παρανομούντες επιχειρηματίες αύριο το πρωί και θα οδηγηθούν στο Αυτόφωρο ή η πολιτεία θα κάνει τα στραβά μάτια; Να υποθέσουμε ότι θα ξυπνήσουμε αύριο και θα δούμε εκδότες και καναλάρχες να οδηγούνται στη δικαιοσύνη;

Στο άρθρο 99 η Alex Pak – Ανάστατοι οι εργαζόμενοι του καταστήματος στην Πάτρα

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα προκειμένου να προστατευτεί από τις απαιτήσεις πιστωτών και προμηθευτών υπέβαλλε η Alex Pak. Όπως γνωστοποίησε η διοίκησή της, την τελευταία δεκαετία έχουν πραγματοποιηθεί αλλεπάλληλες αυξήσεις κεφαλαίου συνολικού ύψους 11 εκατ. ευρώ, ενώ ειδικά την περίοδο της κρίσης την τελευταία τριετία έγιναν αυξήσεις κεφαλαίου ύψους 5,6 εκατ. ευρώ.
Σήμερα η εταιρία διατηρεί 30 καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα. Στο μεταξύ, η ΓΣΕΕ αλλά και τα Εμποροϋπαλληλικά Κέντρα ανά την Ελλάδα έχουν στραφεί κατά της εταιρείας λόγω του μέτρου για την εκ περιτροπής εργασία που έχει εφαρμόσει η διοίκηση της ALEX PAK.
Πηγή: The Best

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ERGASIANEWS ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

Το ERGASIANEWS με τις μικρές του οικονομικές δυνατότητες προσφέρει 10 ΔΩΡΕΑΝ προσκλήσεις για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, στους δέκα πρώτους αναγνώστες που θα στείλουν email συμμετοχής στο ergasianews@gmail.com.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας διασκέδαση στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό!

Χαρτζιλίκια των 150 ευρώ το μήνα στους εργαζόμενους των περισσότερων sites

Μισθοί - χαρτζιλίκια, 150 ευρώ, σε νεόκοπα sites, ιδιοκτησίας τηλεπερσόνων ή “φιρμών” των media...

Σε “ψιλικάτζιδικα” της ενημέρωσης μετατρέπονται τα απανταχού sites, portals και blogs, τα οποία συναγωνίζονται όχι για την ουσία της ενημέρωσης, αλλά για τον αριθμό των ημερήσιων "κλικ", ώστε να πάρουν περισσότερες διαφημίσεις. Ορισμένοι μετέρχονται και αθέμιτων μεθόδων για ν' "ανεβάσουν" το "κλικάρισμα" των ιστοσελίδων τους, αξιοποιώντας τις υπηρεσίες εταιρειών εξειδικευμένων σε τέτοιου είδους πλασματικά "ανεβάσματα" της επισκεψιμότητας.
Τώρα που η κρίση....
και οι εκάστοτε «βαρόνοι» των media «κουρεύουν» τις εφημερίδες (τους) από την αγορά και ειδικά στην παρούσα συγκυρία που ανακάλυψαν τη φθηνή λύση του Internet, το «αυγό» της μαύρης, κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης εργασίας μοιάζει να «ζεσταίνεται» κυρίως εκεί.
Στην περιοχή μας το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο, αφού, η "πίτα" της διαφήμισης είναι μικρότερη και κάποιοι την κρατούν αποκλειστικά για τον εαυτό τους και δεν μοιράζουν σεντς παραπάνω στους συντάκτες!
Με το… χριστιανικό περιτύλιγμα της

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι φορολογούνται!!!


Μεγάλες επιβαρύνσεις περιμένουν τους εργαζόμενους οι οποίοι εργάζονται σε επιχείρηση που δεν τους έχει πληρώσει ή είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και έκοψαν τιμολόγιο παίρνοντας ακάλυπτη επιταγή, καθώς θα πληρώσουν φόρο για τα συγκεκριμένα ποσά.....Έτσι σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης δεν έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας ή αν η επιχείρηση δεν έχει κηρύξει πτώχευση, τότε οφείλουν να δηλώσουν στη φορολογική δήλωση το σύνολο των αποδοχών της προηγούμενης χρονιάς, ακόμη και αυτές που δεν έχουν εισπράξει! Οπότε θα κληθούν να πληρώσουν τα σχετικά ποσά στην εφορία, τα οποία θα είναι αυξημένα λόγω της μείωσης του αφορολόγητου.
Για παράδειγμα εργαζόμενος σε

Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στο Ωνάσειο

Το Σωματείο εργαζομένων στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 8.00 έως τις 12.00, και θα προχωρήσει σε συμβολικό αποκλεισμό της λεωφόρου Συγγρού.

«Το Σωματείο Εργαζομένων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου καταγγέλλει τη Διοίκηση του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, η οποία αγνοεί τις εντολές του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ με τις αποφάσεις που λαμβάνει και την αδιαφορία που επιδεικνύει σε σοβαρά οργανωτικά και λειτουργικά θέματα του Κέντρου το οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε διάλυση», αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους.

Ήδη νωρίτερα έκλεισαν το δρόμο ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ποινική δίωξη για μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων

Πως και πως περιμένουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα το δώρο Χριστουγέννων με σκοπό να καλύψουν όσες "τρύπες" μπορούν στον οικογενειακό προϋπολογισμό και να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την περίοδο των εορτών. Είναι γεγονός πως φέτος δεν θα περισσέψει τίποτα για δώρα ή άλλα προϊόντα και υπηρεσίες αναφορικά με τις γιορτές. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία μόλις το 15% με 20% θα χρησιμοποιήσει μέρος του δώρου για "εορταστικούς" σκοπούς.
Η πληρωμή του δώρου θα γίνει έως την 21η Δεκεμβρίου και απαγορεύεται η καταβολή του σε άλλο είδος, ενώ υπενθυμίζεται ότι αν δεν έχει καταβληθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου ασκείται ποινική δίωξη στον εργοδότη μετά είτε από μήνυση του εργαζόμενου είτε από καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.
Δικαιούχοι του δώρου είναι όσοι έχουν εργαστεί από 1η Μαΐου έως και 31 Δεκεμβρίου 2011 (ακόμη και όσοι έχουν απολυθεί) και η βάση του υπολογισμού είναι οι αποδοχές της 10ης Δεκεμβρίου, δηλαδή όσα χρήματα έπαιρνε τότε ο εργαζόμενος.

Ο Κουρής... πλήρωσε!

Το δώρο Χριστουγέννων έδωσε στον“Φιλάθλο” ο Γιώργος Κουρής. Για τα χρωστούμενα τόνισε πως από τον Σεπτέμβριο οι εργαζόμενοι έχουν παραιτηθεί, ενώ κανονικά βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.
Το χρώμα του χρήματος είδαν μετά από καιρό οι εργαζόμενοι στον “Φίλαθλο”. Συγκεκριμένα η εργοδοσία πλήρωσε το δώρο των Χριστουγέννων (δεν μπορούσε να κάνει και αλλιώς μιας και η μη πληρωμή του είναι ποινικό αδίκημα). Με δεδομένο πως όπως αναφέραμε υπάρχει κίνδυνος αυτοφώρου, περιμένουμε να δούμε το τι θα πράξει με το ALTER αναφορικά πάντα με το δώρο.

Όσον αφορά τα χρωστούμενα στον “Φίλαθλο” που φτάνουν και ξεπερνούν τους δέκα μήνες, ο εκδότης της εφημερίδας δεν είπε το παραμικρό, τονίζοντας μάλιστα πως οι εργαζόμενοι από τον Σεπτέμβριο έχουν παραιτηθεί. Αυτό φυσικά δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, μιας και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Μια επίσχεση που συνεχίζουν μέχρι να δικαιωθούν.