Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικη κατάληψη στους ιταλικούς σιδηρόδρομους

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις απολύσεις τουςΟκτακόσιοι εργαζόμενοι στα νυχτερινά τραίνα των Ιταλικών Σιδηροδρόμων συνεχίζουν την κατάληψη σε πύργο...
του κεντρικού σταθμού του Μιλάνου, για να διαμαρτυρηθούν κατά της απόλυσης τους, που τους ανακοινώθηκε λίγο πριν τις γιορτές.
Λόγω της μείωσης των επιβατών, οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι αποφάσισαν να περικόψουν κατά τουλάχιστο 30% των αριθμό των μεταμεσονύκτιων τραίνων και να διακόψουν την σύμβαση με την εταιρία, στην οποία είχε ανατεθεί η διαχείριση του όλου τομέα.

Η Ρώμη και η Νάπολη, δεν πρόκειται, πλέον, να συνδέονται με την ιταλική συμπρωτεύουσα -το Μιλάνο- μέσω των λεγόμενων «Βαγκόν Λι». Το ίδιο όμως ισχύει πλέον και για άλλες πόλεις, όπως είναι η Τεργέστη και το Τορίνο. Οι εργαζόμενοι της εταιρίας Rti La Tecnica Sicurtalia (που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό για τα τραίνα αυτά) βρέθηκαν, κατά συνέπεια, άνεργοι, λίγες ημέρες πριν από το Νέο 'Ετος...

Αποφάσισαν, όμως, να περάσουν τις γιορτές παραμένοντας μέσα σε εναν πύργο του κεντρικού σταθμού του Μιλάνου. Επικοινωνούν, με μεγάφωνα και κινητά, με τις οικογένειές τους. Ζητούν από τα ιταλικά και ξένα μέσα ενημέρωσης να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Σήμερα το πρωί, τους επισκέφθηκε η γραμματέας του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου, Cgil, η Σουζάννα Καμούσσο.

«Θέλουμε να επαναλάβουμε ότι πρέπει να ξεκινήσει μια σοβαρή διαπραγμάτευση, με τη συμμετοχή του υπουργείου Εργασίας και εκείνου για την Οικονομική ανάπτυξη, ώστε να δοθεί μια σαφής απάντηση σχετικά με τους διαγωνισμούς, που προκηρύσσουν οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι, αλλά και να συνεχίσουν να λειτουργούν τα νυχτερινά τραίνα και να εκτελούνται οι σιδηροδρομικές συνδέσεις στη χώρα μας» δήλωσε η Καμούσσο.

«Όλα τα τραίνα, που βγαίνουν από τον σταθμό μας σφυρίζουν, σε ένδειξη συμπαράστασης. Εκατοντάδες πολίτες του Μιλάνου έρχονται εδώ, για να μάς διαβεβαιώσουν ότι είναι στο πλευρό μας. Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι η εργοδοσία θα αντιληφθεί ότι οι σιδηροδρομικές συνδέσεις είναι και μια υπηρεσία, που προσφέρεται στην κοινωνία», δήλωσε εκπρόσωπος των εργαζομένων που απολύθηκαν.

Οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι έκαναν γνωστό ότι μέσα σε δυο χρόνια θα μπορέσει να βρεθεί εναλλακτική απασχόληση για τους οκτακόσιους εργαζόμενους, που έχασαν τη δουλειά τους. Οι απευθείας ενδιαφερόμενοι, όμως, και οι οικογένειές τους, ζητούν αμεσότερες απαντήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου