Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Δυσοίωνα ακόμα τα στοιχεία για την έναρξη των σχολείωνεν



Στα νηπιαγωγεία και δημοτικά όλης της χώρας, καθώς τα κενά υπολογίζονται σε 13.000-14.000, ενώ από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση φέρονται να λείπουν 7.000 εκπαιδευτικοί, θέσεις που θα καλυφθούν κυρίως από το ΕΣΠΑ και από κρατικές πιστώσεις, εστιάζονται τα περισσότερα προβλήματα με την έλλειψη δασκάλων.

 Ως ενδεικτική αναφέρεται η κατάσταση σε 16 δημοτικά σχολεία και 32 νηπιαγωγεία στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών του νομού Μανώλη Μπελαδακη "απουσιάζουν όλοι οι εκπαιδευτικοί".

"Έχουμε διθέσια νηπιαγωγεία από τα οποία λείπουν και οι δύο. Στα δημοτικά αντίστοιχα δεν υπάρχει κανένας εκπαιδευτικός" τονίζει. "Το υπουργείο ευελπιστεί ότι θα εξασφαλίσει επιπλέον, πέραν αυτών που εξήγγειλε, 12.000 από το ΕΣΠΑ και 2.000 από τον προϋπολογισμό, για άλλες 6.000 θέσεις από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, πράγμα το οποίο όμως είναι σε αναμονή, δεν ξέρουμε ότι έχει εγκριθεί" σημειώνει ο πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικίνης.

"Υπάρχουν δυσκολίες αλλά το βασικό είναι να εξασφαλιστούν οι πιστώσεις και να αρχίσει μια ροή πολύ γρήγορη για να καλύπτονται κενά" δηλώνει από την πλευρά της η πρόεδρος της ΟΛΜΕ Ελένη Ζωγραφάκη.


Σύμφωνα πάντα με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, οξύ θα είναι το πρόβλημα στα σχολεία Ειδικής Αγωγής, καθώς λείπουν οι 2.000 εκπαιδευτικοί που απαιτούνται για τη λειτουργία τους, αλλά και τα ολοήμερα η λειτουργία των οποίων βασίζεται σε καθηγητές ειδικότητας. Το υπουργείο Παιδείας, πάντως, διαβεβαιώνει πως τα κενά σε όλα τα σχολεία θα καλυφθούν πολύ γρήγορα.

Μιλώντας χθες το πρωί στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο Αριστείδης Μπαλτάς δήλωσε ότι γίνεται η σχετική προσπάθεια και διαβεβαίωσε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

"Στις ημερομηνίες τις κανονικές θα είναι όλα τα πράγματα στις θέσεις τους. Θυμίζω ότι υπήρξαν δύο νομοθετικά θέματα σε σχέση με τα κενά, και γι' αυτό έγινε αυτή η φασαρία" είπε ο πρώην υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου