Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Έναρξη ενισχυτικών μαθημάτων από την Μητρόπολη Αιτωλίας & Ακαρνανίας




Υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου συγκροτεί για το σχολικό έτος 2015-2016 το κοινωνικό φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» στο σχολικό συγκρότημα του 2ου και του 6ου Γυμνασίου Αγρινίου, κατόπιν της σχετικής αδείας του Δημάρχου Αγρινίου κ.κ. Γιώργου Παπαναστασίου, του Αντιδημάρχου Αγρινίου, αρμοδίου για θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μαθήσεως κ.κ. Νικολάου Γκρίζη και των διευθυντών των Γυμνασίων κ.κ. Ευσταθίου Βάρδια και Ιωάννου Σάββα.
Τα μαθήματα του κοινωνικού φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» συνεχίζονται για 4η συνεχόμενη χρονιά, μετά από παράκληση και προτροπή πολλών γονέων που αδυνατούν να στείλουν τα παιδιά τους σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, λόγω της οικονομικής κρίσης, η οποία δυστυχώς συνεχώς μεγαλώνει.

Αρωγοί στη συνέχιση των μαθημάτων είναι οι ίδιοι οι 570 μαθητές όλων των τάξεων που αύξησαν σημαντικά τις επιδόσεις τους, παρακολουθώντας πέρυσι τα μαθήματα του κοινωνικού φροντιστηρίου, καθώς και οι μαθητές ειδικότερα της περσινής Γ΄ Λυκείου του φροντιστηρίου, που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ανώτατες και ανώτερες σχολές.
Όπως τα προηγούμενα τρία χρόνια, το κοινωνικό φροντιστήριο θα λειτουργήσει και φέτος με εθελοντές εκπαιδευτικούς και τα ενισχυτικά μαθήματα θα απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου. Ο αγιασμός για την έναρξη τωνμαθημάτων θα τελεσθεί από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 7 μ.μ., στο σχολικό συγκρότημα του 2ου και του 6ου Γυμνασίου Αγρινίου και τα μαθήματα του κοινωνικού φροντιστηρίου θα αρχίσουν την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου