Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Επιβραδύνθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης των χωρών του ΟΟΣΑ




Ο ρυθμός ανάπτυξης των χωρών του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) επιβραδύνθηκε στο δεύτερο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με προσωρινές εκτιμήσεις, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times. 
Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στο 0,4% (σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο) έναντι 0,5% που είχε διαμορφωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2015. 
Ο ρυθμός του δευτέρου τριμήνου είναι ο χαμηλότερος που έχει σημειωθεί από τις 34 χώρες του ΟΟΣΑ εδώ και ένα χρόνο. Από τις επτά μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, η βρετανική σημείωσε την ταχύτερη ανάπτυξη στο δεύτερο τρίμηνο, με έναν ρυθμό 0,7%, ακολουθούμενη από την αμερικανική με ρυθμό 0,6%. 

Οι άλλες αναπτυγμένες οικονομίες δεν τα πήγαν τόσο καλά, με την ιαπωνική οικονομία να συρρικνώνεται κατά 0,4% και την ιταλική κατά 0,2%, ενώ η γαλλική παρέμεινε στάσιμη. Σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2014, ο ρυθμός ανάπτυξης των χωρών του ΟΟΣΑ παρέμεινε αμετάβλητος στο 2%. Και πάλι, τους υψηλότερους ρυθμούς σημείωσαν η Βρετανία (2,6%), οι ΗΠΑ (2,3%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου