Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

Εργασιακές παραβάσεις σε καταλύματα της ΕύβοιαςΣε κρίσιμη κατάσταση, τουλάχιστον για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, καθώς και τη διετία 2013 – 2014 είχαν καταγραφεί τα ίδια προβλήματα, βρίσκεται ο κλάδος του επισιτισμού – τουρισμού στην Εύβοια.
Αυτό προκύπτει μετά από σειρά ελέγχων και παρεμβάσεων της επιθεώρησης εργασίας και δραστηριοποίησης των αρμοδίων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, μαζί με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Εύβοιας, συνεπικουρούμενο το Εργατικό Κέντρο και τους ελέγχους που έχουν γίνει, έχουν προσφύγει στο κεντρικό ΣΕΠΕ, έως ότου να βρεθούν λύσεις για τα προβλήματα που έχουν προκύψει σε πάρα πολλές Ξενοδοχειακές μονάδες (απολύσεις, κλείσιμο Ξενοδοχείου, οφειλές μισθών, δώρων, αποζημιώσεων, μαύρη ανασφάλιστη εργασία κ.λ.π.).

Η τουριστική περίοδος του καλοκαιριού βαίνει προς το τέλος της και η άμεση αποκατάσταση των εργαζομένων και της νομιμότητας αλλά και της σωστής λειτουργίας των Ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, απέναντι στους πελάτες που εξυπηρετούν κάνουν την επέμβαση του ΣΕΠΕ κάτι παραπάνω από απαραίτητη.
Ο Τουρισμός που θεωρείται η «Βαριά Βιομηχανία» της Ελλάδας με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης, πρέπει να βασίζεται σε στερεές βάσεις και όχι γυάλινα πόδια για όφελος των εργαζομένων τοπικών κοινωνιών αλλά και της Ελληνικής Οικονομίας».
Yπενθυμίζουμε ότι και εκτός της τουριστικής περιόδου, οι παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας στο συγκεκριμένο κλάδο και στη συγκεκριμένη περιοχή, είναι συνεχείς, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν τόσο το εργατικό κέντρο Εύβοιας, όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου