Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015

Υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής στήριξης Δήμου ΘέρμηςΣτη διάθεση όλων των κατοίκων του Δήμου Θέρμης που αισθάνονται την ανάγκη να αναζητήσουν στήριξη για την αντιμετώπιση μικρών ή μεγάλων προβλημάτων της καθημερινότητάς τους είναι το Γραφείο Συμβουλευτικής & Ψυχοκοινωνικής Στήριξης που φιλοξενείται εντός της δομής του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ», Ταβάκη 28, στη Θέρμη. Τηλ. Επικοινωνίας: 2310 46 56 96.
Στόχος του είναι η εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης της ψυχικής & κοινωνικής υγείας των κατοίκων του δήμου.

Το Γραφείο Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Στήριξης στελεχώνεται από ειδικούς επιστήμονες, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό των κοινωνικών φορέων του Δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής – κέντρα υγείας, κέντρα ψυχικής υγείας και πρόληψης εξαρτήσεων, κοινωνικά ιατρεία, ΜΚΟ, εθελοντές – συνδράμουν την αντιμετώπιση των οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων.
Μέλημα του Γραφείου Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Στήριξης, επίσης, είναι η καταγραφή και μελέτη των αναγκών των δημοτών και η συνεργασία με υπηρεσίες και φορείς εντός κι εκτός Δήμου ώστε ν’ αντιμετωπιστούν οι ανάγκες αυτές όσο το δυνατόν καλύτερα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου