Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015

Εκπνέει η προθεσμία των φορολογικών δηλώσεων του 2015Λήγει στις 26 Αυγούστου για τα φυσικά πρόσωπα και στις 20 Αυγούστου για τις  επιχειρήσεις, η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το 2015, έπειτα  από την τελευταία παράταση που είχε δοθεί από το Υπουργείο Οικονομικών.
Με τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων περίπου 3 εκ. φορολογούμενοι, που υπέβαλαν μετά τον Ιούλιο φορολογική δήλωση, θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, ο οποίος φθάνει στο σύνολό του τα 4 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους.

Συγκεκριμένα όσοι υποβάλουν δηλώσεις έως τις 18 Ιουλίου έχουν περιθώριο να πληρώσουν την πρώτη δόση έως τις 31 Αυγούστου.
Την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος καλούνται να πληρώσουν οι επιχειρήσεις μια μέρα μετά την οριστικοποίηση της δήλωσης τους με το συνολικό λογαριασμό για φέτος να φθάνει τα 2,7 δισ. ευρώ Η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος θα πληρωθεί το Νοέμβριο Υπενθυμίζουμε ακόμη ότι η εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης συνεπάγεται κυρώσεις για τους φορολογουμένους όπως:
- Πρόστιμο 100 € (σε περίπτωση μη τήρησης βιβλίων).
- Προσαύξηση φόρου 0,73% για κάθε μήνα, στο ποσό του φόρου.
Νέα παράταση είναι σχεδόν αδύνατον να δοθεί όπως έχει διαμηνύσει ο νέος αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Αλεξιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου