Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Φόβοι για τις θέσεις εργασίας στον Τουρισμό


Για αιφνιδιασμό κάνει λόγο ο κλάδος του τουρισμού με αφορμή την προώθησης ρύθμισης για άμεση αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από 6,5% στο 13% όχι από την 1η Οκτωβρίου-όπως προέβλεπε η αρχική εκδοχή- αλλά άμεσα, από την επόμενη κιόλας μέρα της ψήφισής του. Ζητεί μάλιστα άμεση διόρθωση καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι οι θεσμοί δε ζήτησαν κάτι τέτοιο.
«Ελπίζω να πρόκειται για λάθος που θα διορθώσει ο κ. Τσακαλώτος» αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης, με ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει, τονίζοντας ότι η αρχική έκδοση του νομοσχεδίου προέβλεπε εφαρμογή από 1/10.
Μάλιστα με προηγούμενη ανάρτησή του σημείωνε ότι: «Απίστευτο: ΦΠΑ 13% σε ξενοδοχεία άμεσα στα πληρωμένα πακέτα, ενώ οι θεσμοί ζήτησαν από 01.10!».
Επιπλέον ο τουρισμός καλείται να πληρώσει κι άλλο «μάρμαρο» λόγω της αύξησης του άμεσου φόρου αλλά και της προκαταβολής.

Πιο συγκεκριμένα η προκαταβολή φόρου αυξάνεται στο 100% για τις Α.Ε. ενώ για τις «μικρές επιχιερήσει» αυξάνεται αρχικώς από το 55% στο 75% και στο 100% το 2016. επίσης Οι επιχειρήσεις (με διπλογραφικά βιβλία) θα φορολογηθούν με συντελεστή 29% από 26% που είναι σήμερα ενώ δεν προβλέπεται αύξηση του συντελεστή φορολόγησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Ταυτόχρονα, για τις επιχειρήσεις αυξάνεται η προκαταβολή φόρου στο 100% από 80% που είναι σήμερα, ενώ για τις ομόρρυθμες – ετερόρρυθμες και αστικές εταιρίες προκαταβολή φόρου διαμορφώνεται για το 2015 στο 75%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου