Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ανησυχία για ανεργία των εργαζομένων στον τουρισμό



Έκδηλη είναι τα τελευταία 24ωρα, η ανησυχία των εργαζομένων στα τουριστικά επαγγέλματα, από τις δραματικές εξελίξεις και τον κίνδυνο να πληγεί σε επίπεδο τουρισμού η Ελλάδα, αφού κάτι τέτοιο θα σημάνει κλείσιμο ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και νέες απολύσεις στον κλάδο. 
Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η ανακοίνωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας μετά τη σύγκληση της Διοικούσας Επιτροπή του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας προκειμένου να εξετάσει τις επιπτώσεις από τις πρόσφατες εξελίξεις καθώς και πιθανά μέτρα για τη θωράκιση του ελληνικού τουρισμού, στην οποία αναφέρει: "Οι πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα μας έχουν ήδη άμεσες, πραγματικές, αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό".

Την ίδια στιγμή αναφέρει ότι το ΞΕΕ θα ενημερώσει τους αλλοδαπούς επισκέπτες, για το ότι οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες τους γίνονται αποδεκτές από τα ΑΤΜ χωρίς όρια και οι χρεώσεις εκκαθαρίζονται κανονικά από τις ελληνικές τράπεζες. "Προς το συμφέρον όλων είναι, ο ελληνικός τουρισμός να μείνει όρθιος για να μπορεί να συνεχίσει να στηρίζει τη χώρα και στο μέλλον", καταλήγει στην ανακοίνωση του το ΞΕΕ. 
Το Ξ.Ε.Ε., σε συνεργασία με τους υπόλοιπους τουριστικούς φορείς, όπως τονίζεται, επαγρυπνεί τόσο για τη διαφύλαξη της διεθνούς εικόνας της χώρας, αλλά και την αντιμετώπιση οποιωνδήποτε φαινομένων εκμετάλλευσης της παρούσας κατάστασης, όσο και για την ενεργό υποστήριξη των μελών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου