Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Τους Απολύει ο Άνθιμος - Κινητοποίηση των εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Διακονία»

Καταγγέλλουν τον Μητροπολίτη Άνθιμο για απολύσεις και αντεργατικά μέτρα και με ειρωνικά συνθήματα στα πανό τους λένε ότι "ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ"....!
Πρόκειται για τους εργαζόμενους του Ξενοδοχείου "Διακονία", που ανήκει στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ζητούν να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις, να δοθούν όλα τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις και μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και όλες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Την Κυριακή, πραγματοποιήθηκε εξόρμηση έξω
από την εκκλησία Αγ. Σοφία, όπου βρισκόταν ο μητροπολίτης Άνθιμος, προκειμένου οι εργαζόμενοι να κλείσουν μία συνάντηση μαζί του, καθώς μετά τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών, τώρα φημολογείται έντονα ότι το ξενοδοχείο θα κλείσει μέσα στον Ιούνη. 
Να σημειωθεί ότι στο ξενοδοχείο εργάζονταν 25 άτομα και σήμερα έχουν απομείνει 14. Η Μητρόπολη προχώρησε σε απολύσεις 4 καμαριέρων, παραδίδοντας τις θέσεις τους σε εργολαβικά συνεργεία.
Όπως λένε οι εργαζόμενοι, "η διοίκηση του "Διακονία" προσπάθησε να αλλάξει τις συμβάσεις των εργαζόμενων, με στόχο να μειώσει τους μισθούς, φυσικά με την απειλή των απολύσεων και τον μπαμπούλα της ανεργίας. Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων δεν πέρασε, αφού οι ίδιοι τους οργανώθηκαν και αποφάσισαν να αγωνιστούν"
Συνεχίζοντας οι εργαζόμενοι λένε στην ανακοίνωσή τους "η διοίκηση, λοιπόν, αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί και να προωθήσει διαφορετικά τα συμφέροντά της. Προχώρησε στο πρόγραμμα της εκ περιτροπής εργασίας για τους εργαζόμενους, συνεχίζοντας την εκστρατεία τρομοκράτησης των εργαζομένων, αλλά και συκοφάντησης ορισμένων εκ των συναδέλφων. Εν τέλει αποφάσισε να κλείσει ένα ολόκληρο τμήμα και να πετάξει κυριολεκτικά στο δρόμο τις καμαριέρες προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα, αφού συνεργάζεται με γραφεία ευρέσεως εργασίας και με ΚΕΚ, προκειμένου να διασφαλίζει φτηνό εργατικό δυναμικό. Σήμερα επανέρχεται εκδικητικά και διαχέει φήμες ότι το ξενοδοχείο θα σταματήσει τη λειτουργία του τον Ιούνη, ενώ η διοίκηση δίνει εντολές να ακυρωθούν εκδηλώσεις και κρατήσεις, προκειμένου και πάλι να εξαναγκάσει τους εργαζόμενους να δεχτούν αλλαγές στις συμβάσεις τους, να τους κάνει φτηνότερους.
Παράλληλα και προκειμένου να εκβιάσει ακόμα πιο στυγνά, οφείλει δεδουλευμένους μισθούς πολλών μηνών στους εργαζόμενους και τις αποζημιώσεις στις απολυμένες.
Ευθύνη για την κατάσταση φέρει και η ίδια η Εκκλησία και συγκεκριμένα η ΙΜ Θεσσαλονίκης, η οποία λειτουργεί με γνώμονα το κέρδος από τη μια, και από την άλλη κηρύσσει την αγάπη, την ειρήνη, τη συμπόνια και την εγκράτεια. Τα προβλήματα των εργαζομένων όμως δε λύνονται με συσσίτια και σκυμμένα κεφάλια.
Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από καμιά δήθεν κυβέρνηση σωτηρίας και από καμιά εκκλησία, για να διασφαλίσουν τα δικαιώματα και τα δικά μας συμφέροντα.
Η δικιά μας λύση βρίσκεται στον οργανωμένο και συλλογικό αγώνα στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Δεν υποχωρούμε μπροστά σε κανέναν εκβιασμό και σε καμιά προσπάθεια τρομοκράτησης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου