Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Απολύονται οι εργαζόμενοι στο έργο Άκτιο Αμβρακία

aktio-amvrakia
Όπως είναι γνωστό στην αναμονή βρίσκονταν οι εργαζόμενοι για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους στο έργο Άκτιο Αμβρακία το οποίο έχει παγώσει, παρόλο που τους είχαν διαβεβαιώσει, ύστερα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίτζη, πως θα λάβουν τα χρήματα τους και το έργο και θα ξεκινήσει πάλι. 
Ο πρόεδρος των εργαζομένων Γιώργος Πάντης μίλησε στο πρωινό μαγκαζίνο του Prisma 95,1 με τον Μιχάλη Μίχο και τον Χάρη Τσάντη κάνοντας λόγο για τις δυσάρεστες εξελίξεις, καθώς, ενώ χθες οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν τρία μηνιάτικα στη συνέχεια τους ενημέρωσαν ότι θα τους απολύσουν.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα τους και ταυτόχρονα ο κ. Πάντης δέχτηκε τηλεφώνημα από τον εργοταξιάρχη και τον ενημέρωσε ότι την επομένη ημέρα θα απολυθούν. Επομένως σε πρώτη φάση θα απολυθούν 90 εργαζόμενοι που εργάζονται στο πρώτο κομμάτι του έργου.
«Το σοκ ήταν μεγάλο για εμάς καθώς δεν είχαμε καμία ένδειξη για το συγκεκριμένο συμβάν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάντης και σχολίασε «Εμείς έχουμε χάσει τη ζωή μας στο έργο, έχουμε χάσει τόσα λεφτά και είναι εκβιαστικό και παράνομο αυτό που συμβαίνει» τόνισε.
Ακολούθως ο πρόεδρος σημείωσε ότι η εταιρία  σαν δικαιολογία για τις απολύσεις προτάσσει το γεγονός ότι – σας απολύουμε για 15 μέρες, γιατί δεν έχουμε χρήματα να σας πληρώνουμε και στην συνέχεια θα σας  προσλάβουμε πάλι- .Ο κ. Πάντης υπογράμμισε ότι αυτό το σενάριο είναι απίθανο να συμβεί , «καθώς εμείς με τη σειρά μας προτείναμε να βγούμε σε άδεια η να μην πληρωθούμε καθόλου αυτές τις ημέρες, ωστόσο δεν λάβαμε καμία απάντηση. Όποτε προφανώς αυτό δεν ήταν αυτό το ζήτημα» δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων.
Συνολικά από τα 180 άτομα φεύγουν οι μισοί. « Αυτό το γεγονός δεν μου έχει ξανασυμβεί . Είναι θέμα καθαρά της εταιρείας»  πρόσθεσε  ο πρόεδρος και διερωτήθηκε : «Γιατί η απόλυση όλου του προσωπικού αφού σε δέκα ημέρες θα ξεκινήσουν το έργο-Δυστυχώς , όμως αυτό το ερώτημα δεν μπορούν να μου το απαντήσουν  και γι αυτό ανέφεραν ότι είναι θέμα πληρωμής 20 ημερών» σημείωσε.
Στη συνέχεια κληθείς να τοποθετηθεί στο ερώτημα –Τι πλάνα έχει η εταιρία από εδώ και στο εξής ο κ. Πάντης  απάντησε «Η εταιρία θέλει να διώξει τους εργαζόμενους  για να φέρει τους δικούς της. Όμως εμείς δε θα το επιτρέψουμε αυτό».
Πηγή: lefkadatoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου