Κυριακή 31 Μαΐου 2015

«Κύριε Υπουργέ θα μας δεχθείτε ή να πάμε στην Μέρκελ;» Οργισμένοι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Ρόδου από την απάθεια του Υπουργείου

«Κύριε Υπουργέ θα μας δεχθείτε ή να πάμε στην Μέρκελ;»! Οργισμένοι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Ρόδου από την απάθεια του Υπουργείου
Οργισμένοι είναι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Ρόδου, αφού όχι μόνο δεν εκδηλώνεται καμιά προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που τους απασχολούν, αλλά αντίθετα δεν παίρνουν ούτε απάντηση στις εκκλήσεις και τα υπομνήματά τους προς τον Υπουργό Υγείας Παν. Κουρουμπλή.
Με νεώτερο έγγραφο του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι, όπως δείχνουν τα πράγματα, πιο εύκολο είναι να συναντηθούν με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, παρά με τον Έλληνα Υπουργό. Απευθύνονται επίσης στους βουλευτές της Δωδεκανήσου και τους καλούν να φέρουν τα προβλήματα του νοσοκομείου προς συζήτηση στη Βουλή, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «φτάνει πια η ανοχή, είμαστε εξαθληωμένοι από την κούραση, δεν αντέχουμε άλλο, έχουμε να παίρνουμε 8.500 ρεπό»!..
Αναλυτικά στο διαβιβαστικό έγγραφο που συνοδεύει την επιστολή τους οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της ρόδου αναφέρουν τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ εδώ και καιρό αναμένουμε να κανονίσετε μία συνάντηση μαζί μας αλλά πιο εύκολο είναι μάλλον να βρεθούμε με την καγκελάριο της Γερμανίας.
Κύριοι Βουλευτές, οφείλετε στους συμπολίτες μας που σας ψήφισαν , να φέρετε το πρόβλημα του ΓΝ Ρόδου με ερώτημα στη Βουλή και να τους υποσχεθείτε αν μπορείτε ότι η υγεία τους είναι ασφαλής διότι εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό.
Φτάνει πια η ανοχή!!! Είμαστε εξαθλιωμένοι από την κούραση, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!
Απαιτούμε Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης με ασφάλεια και αξιοπρέπεια στην ανθρώπινη ζωή.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. Ρόδου
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
Κύριε Υπουργέ,
Καθότι παρέρχεται η προθεσμία για την επίλυση των προβλημάτων που σας καταθέσαμε με την από 31 Μαρτίου 2015 επιστολή μας και εφόσον δεν αφουγκραστήκατε τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου που σας παραθέσαμε, έχουμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
Το Γ.Ν. Ρόδου και οι εργαζόμενοί του σε αυτό, εκπέμπουν ΣΟΣ για την κατάσταση που επικρατεί, η οποία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο!!!!
Με το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, για τη λύση του οποίου εξαγγείλατε δεκαεφτά (17) άτομα νοσηλευτικού και έξι (6) παραϊατρικού προσωπικού, θεωρούμε ότι αποτελεί απόλυτο εμπαιγμό για τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας, όταν για να λειτουργήσει ικανοποιητικά, χρειάζεται τουλάχιστον διακόσιους νοσηλευτές.
Σας δηλώνουμε λοιπόν ότι, το προσωπικό όπως για να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, το ίδιο θα κάνουμε για να ικανοποιήσουμε τα νόμιμα και ανθρώπινα δικαιώματά μας.
Άλλη υπομονή στα 8500 ρεπό για τα οποία είχατε ενημερωθεί στην προηγούμενη επιστολή μας και στα εργασιακά δικαιώματα βάσει της νομοθεσίας, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Σας καλούμε, κατ’ εξαίρεση και κατ’ επείγον να προβείτε σε άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ, καθότι, έστω και μία ζωή να χαθεί άδικα λόγω της έλλειψης προσωπικού και της μη επαρκούς χρηματοδότησης, η υπαιτιότητα δεν θα βαρύνει το προσωπικό του Γ.Ν. Ρόδου, αλλά σύσσωμη την ηγεσία του Υπουργείου που ενώ έχουμε κάνει έκκληση παντού και το θέμα μας έχει κοινοποιηθεί και θα κοινοποιείται όπου είναι δυνατόν, δεν υπάρχει ανταπόκριση από κανέναν αρμόδιο.
Περιμένουμε με την ίδια σπουδή που δεσμεύσατε τα αποθεματικά του Νοσοκομείου μας με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την ίδια σπουδή να δώσετε λύση ανάλογη των δίκαιων αιτημάτων μας.
Η παρούσα επιστολή θα κοινοποιηθεί, εκτός από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και στους βουλευτές Ν. Δωδεκανήσου και στον Τύπο, διότι το βάρος της ευθύνης δεν γίνεται να το σηκώνει άλλο, το ήδη κουρασμένο ψυχολογικά και σωματικά προσωπικό.
Δεν είναι απειλή, ούτε εκβιασμός. Αυτή είναι και η ύστατη προσπάθειά μας να ακουστούμε.
Η απόγνωση, κύριε Υπουργέ και κύριοι βουλευτές γνωρίζετε ότι, πολλές φορές έχει και τις ανάλογες αντιδράσεις. Βιολογικά ο κάθε άνθρωπος έχει τα φυσικά του όρια, από τα οποία ως εργαζόμενοι στο Γ.Ν. Ρόδου, δεν έχουμε πλέον τίποτα άλλο να δώσουμε.
Εσείς όμως έχετε τη δυνατότητα και την πλήρη ευθύνη να δώσετε λύση.
 
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Μιχαλίτσα Τσαμπουνιάρη
Η Γενική Γραμματέας
Μαρία Σαρικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου