Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΕΣΗΕΑ vs ΚΚΕ με φόντο τον «902»

ΕΣΗΕΑ vs ΚΚΕ με φόντο τον «902»

Ενώ το σήριαλ της εξαγοράς του «902» συνεχίζεται για το ποιος είναι τελικά ο αγοραστής (διέψευσαν αμφότεροι Φίλιππος Βρυώνης και Βαγγέλης Μαρινάκης τα σενάρια αγοράς του εκ μέρους τους), ένας άτυπος «πόλεμος» ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΕΣΗΕΑ και του ΚΚΕ .
Η ΕΣΗΕΑ, σε ανακοίνωση του ΔΣ, σχολίαζε τόσο τους όρους της πώλησης όσο και την τύχη των εργαζομένων αναφέροντας ότι «το ΚΚΕ, ως εργοδότης, χάνει οριστικά την ηθική ανωτερότητά του, που διατηρούσε έναντι των αντιπάλων του» για να λάβει ως απάντηση από το κομμουνιστικό κόμμα ότι «το ΚΚΕ δε γυρεύει πιστοποιητικά ηθικής».
«Το επιχείρημα ότι και “το ΚΚΕ τα ίδια κάνει” μεταφράζεται στην κοινωνία πως “όλοι το ίδιο είμαστε” και ρίχνει νερό στον μύλο της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, που αντιμετωπίζουν με αναλγησία την κρίση στα ΜΜΕ», επισημαίνει η ΕΣΗΕΑ προσθέτοντας ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία απόλυσης των 48 εργαζομένων, καθώς ο νέος ιδιοκτήτης έθεσε όρους να παραδοθεί η εταιρία «καθαρή».
«Και, επειδή, αυτό είναι παράνομο, αφού η εταιρεία μεταβιβάζεται εν λειτουργία, η ηγεσία του ΚΚΕ επέλεξε να εφαρμόσει το παρακάτω σχέδιο: Οι εργαζόμενοι θα χωρισθούν σε ομάδες και θα περάσουν σε άλλες κομματικές επιχειρήσεις, από τις οποίες και θα απολυθούν χωρίς, όπως τους είπαν, να χάσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα», επισημαίνει η ΕΣΗΕΑ.
Έτσι, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, «υπάρχει και μια μικρή ομάδα που απασχολούνται στην ιστοσελίδα του κόμματος “902.gr”, οι οποίοι θα υποβάλουν παραιτήσεις και θα επαναπροσληφθούν με αμοιβή τον μέσο εργατικό μισθό, που προβλέπει το νέο καταστατικό του ΚΚΕ, δηλαδή, 600-800 ευρώ. Η μέθοδος αυτή θα εφαρμοσθεί και για τους εργαζόμενους του “Ριζοσπάστη”, όταν ολοκληρωθούν οι απολύσεις», ενώ «ήδη η Διεύθυνση του 902 άρχισε συζητήσεις με τους εργαζόμενους που θα απολυθούν, από τους οποίους ζητείται να αποδεχθούν “κούρεμα” των οφειλομένων, τουλάχιστον κατά 40%».
Τέλος, «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τονίζει την άρνηση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων να ενημερώσουν και να συζητήσουν με τα σωματεία τους! Η παραπομπή των πάντων στη θεόσταλτη επίσημη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ, είναι απαράδεκτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου