Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος στον ανακριτή σήμερα ο Νίκος Φωτόπουλος

Για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος στον ανακριτή σήμερα ο Νίκος Φωτόπουλος  Μετά από  έρευνα που έκανε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας ΔιοίκησηΓια το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος απολογείται σήμερα ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος.Η υπόθεση αφορά σε έρευνα που έκανε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, σε πόρισμα του οποίου καταγράφονται περιπτώσεις όπου η ΓΕΝΟ-ΔΕΗ ελάμβανε από την ΔΕΗ χρήματα προκειμένου να διεξάγει ταξίδια και συνέδρια για τα οποία βρέθηκαν εικονικά τιμολόγια. Το πόρισμα αυτό του κ. Ρακιντζή διαβιβάστηκε στη Δικαιοσύνη, ενώπιον της οποίας καλείται να
δώσει εξηγήσεις ο κ. Φωτόπουλος.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ. Φωτόπουλος κατηγορείται ότι τέλεσε το αδίκημα της απιστίας, προκαλώντας ζημία σε βάρος της ΔΕΗ. Το ποσό της ζημίας ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες στα 10,5 εκατ. ευρώ.
Από κοινού με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κατηγορίες για συνέργεια στο αδίκημα της απιστίας αντιμετωπίζουν οι Π. Αθανασόπουλος, Αρθούρος Ζερβός, πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι οποίοι απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 30.000 ευρώ ο καθένας.
Επίσης κατηγορίες αντιμετωπίζουν ο Ευάγγελος Μπουζούλας, πρώην γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟ-ΔΕΗ και ο Κωνσταντίνος Κατσαρός, πρώην ταμίας.
Πάντως κύκλοι της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ομιλούν για συνδικαλιστικές διώξεις της εκτελεστικής εξουσίας με στόχο την αποδυνάμωση του συνδικάτου, ώστε να προωθηθούν αλλότρια συμφέροντα που θεωρούν τη ΓΕΝΟΠ ως "εμπόδιο" στα σχέια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου