Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Η SOLAR CELLS....ΘΑ "ΤΙΝΑΧΤΕΙ" ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΝΤΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

Το ένα χτύπημα διαδέχεται το άλλο στην περιοχή μας.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ SOLAR CELLS: Αν δεν πάρουν πίσω τις
απολύσεις θα...."τινάξουμε" το εργοστάσιο στον αέρα!!!
Εννέα απολύσεις έγιναν την Παρασκευή το μεσημέρι στο εργοστάσιο της Solar Cells στην Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας.

Την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία, ενώ αναμένεται εκ νέου Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν για το πρόγραμμα δράσης απέναντι στις αποφάσεις της εταιρείας.
 Οι απολύσεις αφορούν ιδρυτικά μέλη του σωματείου, ενώ δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν απολύσεις οικομοτεχνικού χαρακτήρα διότι επελέγησαν οι αρχαιότεροι υπάλληλοι προς απόλυση, ενώ παραμένουν στην εταιρεία νεοπροσληφθέντες συμβασιούχοι. Τα δύο παραπάνω εκδικητικά κριτήρια επιλογής των απολυθέντων, καθιστούν τις απολύσεις παράνομες και καταχρηστικές, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Γιώργο Μπρούλια. 

Το προηγούμενο διάστημα η Διοίκηση της εταιρείας είχε διαβεβαιώσει τους συνδικαλιστές ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε δυσμενή μέτρα εις βάρος του προσωπικού και όλοι είχαν εφυσηχαστεί στις διαβεβαιώσεις της Διοίκησης.
Συνδικαλιστές του σωματείου εργαζομένων της επιχείρησης, λένε ότι με τις απολύσεις αυτές "η εταιρεία πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που θα... τινάξει το εργοστάσιο στον αέρα!!!"
Πάντως γύρω από τις χρηματοδοτήσεις του εργοστασίου φωτοβολταϊκών στη ΒΙ.ΠΕ επικρατεί έντονο παρασκήνιο, ενώ ολοένα και περισσότεροι βουλευτές τις περιοχής καταθέτουν σχετικές επερωτήσεις.
Το ERGASIANEWS ξεκινά μια μεγάλη έρευνα γύρω από το θέμα των χρηματοδοτήσεων της συγκεκριμένης εταιρείας και την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ιστολογίου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου