Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Κακός και όμορφος

ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ για τους Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Καρατζαφέρη είναι ο 13ος και 14ος μισθός. Τον έχουν συνομολογήσει η ΓΣΕΕ και ο ΣΕΒ, αλλά ο Πολ Τόμσεν επιμένει για την κατάργησή του. Γιατί ο Τόμσεν; Λοιπόν, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.
ΤΟ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ που, μετά κόπων και βασάνων, υιοθέτησε η Ευρώπη το 2007 και επικύρωσαν μετά τα εθνικά Κοινοβούλια ορίζει ότι όπου υπάρχουν συμφωνίες των κοινωνικών εταίρων, αυτές γίνονται σεβαστές. Βλέπετε, το Ευρωσύνταγμα προέκυψε πριν από την κρίση και τη γερμανοποίηση της ευρωζώνης μέσω πολιτικών σκληρής λιτότητας. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι
οι κοινοτικοί της τρόικας - με επικεφαλής τον Ματίας Μορς - δεσμεύονται νομικά και δεν μπορούν να πιέσουν την κυβέρνηση Παπαδήμου να ξηλώσει 13ο και 14ο μισθό, εθνική συλλογική σύμβαση και τα λοιπά, εφόσον είναι προϊόν συναίνεσης των κοινωνικών εταίρων.
ΤΗ (βρωμο)δουλειά ανέλαβε λοιπόν το ΔΝΤ - που δεν έχει τέτοια νομικά κωλύματα -, δηλαδή ο Τόμσεν. Στην τρόικα δεν ισχύει το «ο καλός, ο κακός και ο άσχημος» παρότι ο Πολ σαφώς υπερτερεί φυσιογνωμικά των υπολοίπων.
πηγή: NewsKosmos.Com/www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου