Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ενημέρωση των ανέργων για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας-Στις 7 Φεβρουαρίου η υποβολή των αιτήσεων

Στην τελική ευθεία έχει μπει πλέον το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στην Καβάλα,καθώς από τις 31 Ιανουαρίου 2012 θα ξεκινήσει η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων ανέργων για τις θέσεις εργασίας και την διαδικασία για την αποδοχή των θέσεων τους. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητα Καβάλας για τις τρεις τοπικές ΜΚΟ και στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας για το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. Η διαδικασία Ενημέρωσης θα διαρκέσει έως τις 6 Φεβρουαρίου 2012.
Στις 07 Φεβρουαρίου 2012 θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων των
ενδιαφερομένων η οποία θα ολοκληρωθεί στις 17 Φεβρουαρίου. Στις 21 του ίδιου μήνα θα αναρτηθεί ο πίνακας με τα αποτελέσματα και θα υπάρχει χρονικό περιθώριο 3 ημερών για την κατάθεση ενστάσεων. Ταυτόχρονα οι Μ.Κ.Ο θα ειδοποιούν τους προκριθέντες του προγράμματος, για την υπογραφή των σχετικών εγγράφων για την αποδοχή της θέσης εργασίας. Οι πρώτες προσλήψεις αναμένεται να γίνουν την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου και να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαΐου του 2012.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δήλωσε σχετικά «μετά από συντονισμένες ενέργειες των βουλευτών της Καβάλας, των Δήμων, των Μ.Κ.Ο και όλων των εμπλεκόμενων φορέων τους οποίους και ευχαριστώ θερμά, ξεκινάει πρώτα από την Καβάλα για όλη την Ελλάδα η εφαρμογή του προγράμματος για την κοινωνική εργασία. Το πρόγραμμα αυτό όπως έχει ήδη ανακοινωθεί θα απασχολήσει 2.000 ανέργους με πλήρως διαφανείς διαδικασίες, δίνοντας μία ανάσα στις δύσκολες πραγματικά μέρες που διανύουμε. Για τους συμπράττοντες φορείς προβλέπονται 190 θέσεις στο Δήμο Θάσου, 290 στο Δήμο Παγγαίου, 340 στο Δήμο Νέστου, 955 στο Δήμο Καβάλας και 225 στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου