Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟΝ ΟΤΕ...ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Εξαιρετικά απόμακρο φαντάζει πλέον το ενδεχόμενο επίτευξης εργασιακής ειρήνης στον ΟΤΕ, με τη χθεσινή - πρώτη μετά τις θερινές διακοπές- συνάντηση μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων όχι απλώς να λήγει άδοξα αλλά και να πυροδοτεί εκ νέου το κλίμα έντασης ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Κατά τη χθεσινή εξαιρετικά σύντομη - για τα δεδομένα των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών - συνάντηση, η συζήτηση διοίκησης και εργαζομένων κινήθηκε εκτός της ατζέντας, που είχε θέσει αρχικά η διοίκηση για τη νέα συλλογική σύμβαση, η οποία περιλαμβάνει περικοπές επιδομάτων και μείωση αποδοχών 10%, με ταυτόχρονη καθιέρωση 4ήμερης απασχόλησης με αντιστάθμισμα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας για μία διετία.
Στον αντίποδα, τον όποιο διάλογο πραγματοποιήθηκε, απασχόλησε αποκλειστικά η απόφαση της διοίκησης του ΟΤΕ για κλείσιμο περίπου 140 καταστημάτων πανελλαδικά (77 καταστημάτων και 61 σημείων εξυπηρέτησης κυρίως στην Περιφέρεια), αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου.
Οι εκπρόσωποι της ΟΜΕ-ΟΤΕ αποχώρησαν από τη συνάντηση, αρνούμενοι να συναινέσουν στο πλάνο για αναδιοργάνωση του δικτύου του ΟΤΕ, μέσω της παύσης της λειτουργίας καταστημάτων, που επηρεάζει εργασιακά τουλάχιστον 300 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε από συνδικαλιστές της ΟΜΕ - ΟΤΕ το επόμενο διάστημα αναμένεται σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στη Διοίκηση και τους Εργαζόμενους, καθώς ο ΟΤΕ δεν είναι άλλη μια ζημιογόνως επιχείρηση και οι συνδικαλιστές θεωρούν ανεπίτρεπτο να υπάρχουν τέτοιου είδους απαιτήσεις και να λαμβάνονται αποφάσεις που οδηγούν εκατοντάδες εργαζόμενοι στην ανεργία. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο ERGASIANEWS υψηλόβαθμος συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΟΤΕ, "Δεν θα επιτρέψουμε την μετατροπή του οργανισμού σε Γερμανικό προτεκτοράτο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου