Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ALEX PAK: ΑΠΕΛΥΣAN ΤΟ…. «ΘΗΡΙΟ»

Η εποχούμενη απεργιακή φρουρά του Εργατικού Κέντρου
Πάτρας έξω από το υποκατάστημα της ALEX PAK στην
κινητοποίηση της 23ης Φεβρουαρίου 2011
Μπαράζ απολύσεων και βλαπτικών μεταβολών στις εργασιακές σχέσεις σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στα πολυκαταστήματα ALEX PAK. Η Εταιρεία ALEX PAK, με μια πρωτοφανή απόφαση της Διοίκησής της, αποφάσισε μονομερώς και χωρίς καμιά διαβούλευση με τους εργαζομένους και τις αντιπροσωπευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΟΙΥΕ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ), όπως προβλέπεται από το Π.Δ. 240/2006 και το Ν. 3846/2010, προχωρά στην αλλαγή των συμβάσεων εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους των καταστημάτων της πανελλαδικά.
Η απόφαση της εταιρείας να μετατρέψει τους 8ωρους εργαζομένους σε 6ωρους και αντίστοιχα τους 6ωρους σε 5ωρους και τους 5ωρους σε 4ωρους, με αντίστοιχη μείωση των αποδοχών τους, προκαλεί την αντίδραση αρκετών υπαλλήλων, καθώς σύμφωνα με την άποψη των ιδίων και των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας τους, άρα είναι αυτοδίκαια παράνομη.
Προς τούτο ορισμένοι υπάλληλοι που αντιτίθενται σθεναρά στην απόφαση της διοίκησης και ουσιαστικά ζητούν την αυτονόητη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, προσφεύγοντας άλλοτε στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας και άλλοτε στις κατά τόπους συνδικαλιστικές τους οργανώσεις, βρίσκονται στο στόχαστρο της εργοδοσίας και πέφτουν θύματα εκδικητικών απολύσεων με πρόσχημα την οικονομική κρίση.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Πατρινής Εργαζόμενης συζύγου συνδικαλιστικού στελέχους της περιοχής μας και μητέρας δύο (2) ανήλικων τέκνων, η οποία απολύθηκε μόλις
τόλμησε να εκφράσει επιφυλάξεις στο ενδεχόμενο μετατροπής της σύμβασής της από 5ωρη σε 4ωρη απασχόληση.
Η επί έξι (6) συναπτά έτη εργαζόμενη στο υποκατάστημα ALEX PAK της Πάτρας και μητέρα δύο ανήλικων τέκνων, «τόλμησε» να επιφυλαχθεί για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματος της, όταν η εργοδοσία προχώρησε σε ατομικές «διερευνητικές» συζητήσεις για την μονομερή μετατροπή των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Η εργαζόμενη, καθότι σύζυγος συνδικαλιστικού στελέχους και όντας η ίδια ενεργό μέλος αρχικά του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας και εν συνεχεία του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας «Η ΕΝΩΣΗ», κατήγγειλε άμεσα το γεγονός στα συνδικαλιστικά της όργανα, προκειμένου να παρέμβουν και να προασπίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων του υποκαταστήματος.
Αμέσως μετά την καταγγελία η εργοδοσία στοχοποίησε την εργαζόμενη, η οποία περιήλθε σε δυσμένεια και η εργοδοσία ενεργοποίησε σχέδιο απομάκρυνσής της από το υποκατάστημα. Με πρόσχημα την οικονομική κρίση και επικαλούμενη δήθεν την «τήρηση» κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων,  προχώρησε πριν από μερικές εβδομάδες στην καταγγελία της σύμβασης εργασίας της εργαζόμενης.
Όπως καταγγέλλει στο ERGASIANEWS η εργαζόμενη: «Η εργοδοσία με πέταξε στο δρόμο επειδή τόλμησα διατηρήσω επιφυλάξεις για τη νομιμότητα εφαρμογής ενός τέτοιου μέτρου. Αν ήταν νόμιμη  η μονομερής επιβολή τέτοιων δυσμενών μέτρων εις βάρος των εργαζομένων του υποκαταστήματος, τότε τι είχε να φοβηθεί η εργοδοσία από τις δικές μου επιφυλάξεις. Εγώ προσωπικά είχα ανάγκη την δουλειά, είμαι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών και το μεροκάματο που έπαιρνα δεν μου περίσσευε. Τώρα περνάω πολύ δύσκολα. Νομίζω ότι πλέον δεν θα καταφέρω να τα βγάλω πέρα οικονομικά. Βλέπετε και στην εταιρεία που εργάζεται ο σύζυγος υπάρχουν προβλήματα και ο κίνδυνος για απολύσεις είναι και εκεί ορατός. Στην ALEX PAK δούλευα έξι χρόνια σαν «σκυλί» και όλοι οι διευθυντές με αποκαλούσαν «ΘΗΡΙΟ»…συνέχεια μου έλεγαν «ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΘΗΡΙΟ και ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΘΗΡΙΟ».Ήμουν μια από τις αποδοτικότερες και ευσυνείδητες υπαλλήλους. Δεν θα παρέμενα άλλωστε για έξι (6) χρόνια σε μια τέτοια επιχείρηση. Ένα κακό είχα μόνο. Πάντα διεκδικούσα τα δικαιώματά μου και ποτέ δεν «έγλυφα» τους διευθυντές. Ήμουν γραμμένη αρχικά στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων και μετά στο Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας και πάντα στήριζα τις προσπάθειες των συνδικαλιστικών μου οργάνων. Στη δουλειά μου όμως έκανα το οχτάωρο μου με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και μετά γύριζα στο σπίτι και στην οικογένεια μου. Όμως μια τέτοια συμπεριφορά κάποιοι μέσα στην ALEX PAK την θεωρούσαν «ασύμβατη» με την εταιρική πολιτική. Προφανώς ήθελαν εργαζόμενους που να λένε άκριτα ΝΑΙ, να «γλύφουν» την εργοδοσία και να «ρουφιανεύουν» τους υπόλοιπους συναδέλφους. Για όλους αυτούς του λόγους εγώ δεν ήμουν «συμβατή» με το εταιρικό «προφίλ» της εταιρείας.
Η εταιρεία ισχυρίστηκε οικονομοτεχνικούς λόγους και προχώρησε στην απόλυση μου. Όμως ένα τέτοιο επιχείρημα είναι αίολο και σαθρό. Δεν ακολούθησε κοινωνικοοικονομικά κριτήρια για την απόλυση μου. Έδιωξε εμένα και στη θέση μου κράτησε νεότερες υπαλλήλους, με λιγότερα οικογενειακά και οικονομικά βάρη. Αυτό από μόνο του το γεγονός συνιστά καταφανή παρανομία. Είναι προσχηματική η επίκληση της εταιρείας σε οικονομικούς λόγους. Πρόκειται για ξεκαθάρισμα της εταιρείας από τους μη αρεστούς υπαλλήλους. Να μην συζητήσουμε για το κριτήριο της αποδοτικότητας. Είπαμε….. «ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΘΗΡΙΟ» μου έλεγαν πάντα!!!»
Στο θέμα αυτό έχει παρέμβει και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας «Η ΕΝΩΣΗ». Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Αριστείδης Αργυράκης δήλωσε  στο ERGASIANEWS ότι «Το θέμα μας απασχολεί πριν την απόλυση της εργαζόμενης. Η ALEX PAK προχωρά το τελευταίο διάστημα σε πογκρόμ απολύσεων και «ξεπακετάρει» τους μη αρεστούς εργαζόμενους και όσους έχουν μια ενεργή συνδικαλιστική δράση στο χώρο. Όσοι διεκδικούν, όσοι εναντιώνονται, όσοι διατηρούν επιφυλάξεις, όσοι κοιτάνε απλώς τη δουλειά τους, απομακρύνονται με συνοπτικές διαδικασίες από την επιχείρηση. Η συναδέλφισσα είχε έρθει σε εμάς και είχε καταγγείλει την αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας. Ως Σύλλογος ήρθαμε σε επαφή με άλλους συλλόγους της χώρας, σε περιοχές που υπάρχουν υποκαταστήματα της ALEX PAK και συλλέγαμε πληροφορίες για την αντεργατική πολιτική της εταιρείας. Παντού συμβαίνουν τα ίδια και χειρότερα. Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση έχει ξεφύγει πέρα από κάθε νομιμότητα.  Ετοιμάζουμε ισχυρή αντίδραση τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα μεταβώ στην Αθήνα για να συντονίσουμε την δράση μας με την Ομοσπονδία μας και τους άλλους συλλόγους, ενώ θα ζητήσουμε και την παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας. Η ALEX PAK πρέπει ν’ ανακαλέσει άμεσα την απόλυση και ν’ αφήσει στην άκρη κάθε αντεργατικό σχεδιασμό. Διαφορετικά θα μας βρει απέναντι και μάλιστα σκληρά αντιπαρατιθέμενους».
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την απόλυσή της η εργαζόμενη προσέφυγε στο τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Εργασίας Πάτρας, όπου και ζήτησε τη σύγκληση εργατικής διαφοράς. Η εργατική διαφορά πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή και την εργαζόμενη εκπροσώπησε, κατόπιν έγγραφης εξουσιοδότησής της, το μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ κ. Δ. Καραγεωργόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της εργατικής διαφοράς ο Διευθυντής του υποκαταστήματος της Πάτρας (που παρεμπιπτόντως μετρά μόλις 3 μήνες στην επιχείρηση) ισχυρίστηκε οικονομοτεχνικούς λόγους, ενώ έθεσε και γενικώς και αορίστως το κριτήριο της αποδοτικότητας. Ο Καραγεωργόπουλος, εκπροσωπώντας την εργαζόμενη ισχυρίστηκε ότι: «οι οικονομοτεχνικοί λόγοι δεν ευσταθούν, καθώς δεν τηρήθηκαν κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, ενώ το κριτήριο της αποδοτικότητας τίθεται όλως προσχηματικώς και ειδικά όταν η αναφορά γίνεται από έναν διευθυντή που μετρά μόλις 3 μήνες στο υποκατάστημα. Η συγκεκριμένη εργαζόμενη εργάζεται επί 6 συναπτά έτη και αυτό από μόνο αποδεικνύει περίτρανα ότι, για να παραμείνει τόσα χρόνια σε μια επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα, μάλλον σταθμίστηκε δεόντως η αποδοτικότητα της».
Σε δήλωση του προς το ERGASIANEWS ο Δ.  Καραγεωργόπουλος μας είπε ότι «αντίστοιχες περιπτώσεις εργοδοτικής αυθαιρεσίας υπάρχουν καθημερινά εκατοντάδες στην περιοχή μας. Όσο το ΣΕΠΕ παραμένει «ξεδοντιασμένο» από έμψυχο υλικό και υλικοτεχνική υποδομή, τόσο θα εντείνονται τέτοιου είδους  φαινόμενα.»
Το ERGASIANEWS θα παρακολουθεί την εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης ενώ όπως όλα δείχνουν η εργαζόμενη θα προσφύγει στα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια για την δικαίωσή της.

27 σχόλια:

  1. Ο κ.Αργυρακης απο μονος ενεργει?Γιατι, απ'οσο ειμαι σε θεση να γνωριζω το Δ.Σ του Συλλογου Ιδιωτικων Υπαλληλων εχει να συνεδριασει κατι μηνες και δεν ειναι ενημερωμενο για ολα αυτα.Μονο αυτος και ο καθοδηγητης του κ.Καραγεωργοπουλος υπαρχουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε μου δεν ξερεις οτι ο Δημητρακης παει να γινει ο νεος Προεδρος του Εργατικου Κεντρου?Γι'αυτο ευλογαεισυνεχως τα γενια του,και προωθει τους κολητους του.Οσο για τον Αργυρακη,εκκολαπτομενος Προεδρος ειναι το παιδι!Ας μας πει ομως τι εκανε για τα Syper Matket,οσο καιρο ειναι "Προεδρος".Ας μας πει που ηταν στις απεργιες της ΓΣΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλα Κε Καραγεωργοπουλε.Μια κουβεντα ειπα ,ολο το "βιογραφικο" σου μας αραδιασες.Δεν απαντησες ομως γιατι ο Κος Αργυρακης δεν συνεδριαζει το ΔΣ του Συλλογου να τους ενημερωσει για την απολυση και να ενεργησουν ολοι μαζι και γι' αυτη αλλα και τους υπολοιπους εργαζομενους στα Super Markets για τους οποιους δεν εχει κανει τιποτα?Οσο για το "κουκουλοφορος" απολυμενος απο Super Market και εναμισυ χρονο ανεργος,φιλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τωρα καταλαβαμε Κε Καραγεωργοπουλε,μεγαλε συνδικαλιστη με τις πολλες περγαμηνες.Για ψηφακια τρεχετε ,παλι ,αφηνοντας το Συλλογο σφραγιδα οπως τον ειχατε τοσα χρονια.Επειδη λοιπον στις εκλογες τον Μαρτη δεν σας βγηκαν τα κουκια ,μαζευετε παλι αιτησεις για να γραψετε παλι κοσμο να 'ρθουν να σας ψηφισουν.Μαγειρευετε νεες εκλογες στο Συλλογο,ερημην του ΔΣ,για να εφνηδιασετε τις αλλες παραταξεις και να παρετε κανενα αντιπροσωπο παραπανω.Τωρα μαλιστα που το Εργατικο Κεντρο παει σε εκλογες.Ετσι παιρνετε τις πλειοψηφιες και μετα κουνιεσαι οτι σας ψηφιζουν οι εργαζομενοι!Με κολπακια και νοθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από την πόλη έρχομαι και στην κορυφή κανέλα....
    Παρεμβαίνουνε σε απολύσεις...γιατί να παρεμβαίνετε;
    Δυναμώνουνε τη φωνή του Συλλόγου με νέες εγγραφές...τρέχετε για ψηφάκια;
    Δεν έχετε ανταλλακτικό εσείς "αριστερούληδες" ρε παιδάκι μου!!!
    Συνέχισε κ. Αργυράκη δυνατά και μην μασάς. Μπορείς να φτάσεις το Σύλλογο στα 1000 μέλη, όπως ήταν παλαιότερα; Κάντο και μην ακούς κανέναν. Όλοι εμείς οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα σε βοηθήσουμε. Εγώ προσωπικά επειδή σε πήρα τηλέφωνο και ανταποκρίθηκες άμεσα στο πρόβλημα μου, θα γράψω και τις 20 γυναίκες από το super market που δουλεύω. Είσαι νέο παιδί και το αξίζεις. Ξέρω ότι θα τρέξεις και έχεις όρεξη.
    Αν μπορείς κάνε και εκλογές και πέταξε τους όλους έξω από το Σύλλογο.
    Είναι θετικό ότι ξεσκούριασε ο Σύλλογος και μπήκαν νέα παιδιά ρε αδερφάκι μου.
    Εγώ είμουνα γραμένη πριν από 10 χρόνια και έφυγα γιατί υπήρχε μια κυρία πρόεδρος που το μόνο που την ενδιέφερε ήταν το ΠΑΣΟΚ.
    Πριν από 3 χρόνια με πιάνει ένα παλικάρι και άρχισε να μου λέει διάφορα τρελά για την κυρία και τους πρασινοφρουρούς και άλλα τέτοια. Μετά μαθαίνω ότι το παλικάρι αυτό ήταν του Χατζηλάμπρου τσιράκι. Γιάννη τον ελέγανε και τον είχε βάλει ο Σύριζα να κατηγορεί τους άλλους. Κατάντια σκέτη ρε παιδάκι μου. Ο ένας να κατηγορεί το άλλον.
    Εγώ έχω εμπιστοσύνη στον κ. Αργυράκη γιατί όταν τον πήρα τηλέφωνο και του είπα ότι είχα πρόβλημα και ότι είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ, εκείνος μου είπε τι με νοιάζει ποιο κόμμα είσαι, εγώ είμαι πρόεδρος του συλλόγου, τι σχέση έχουν τα κόμματα;
    Αυτή η απάντηση πραγματικά μου έδειξε πωςτα νέα τα παιδιά δεν έχουν κολήματα με τα κόμματα και έχουν υπερβεί τις άρρωστες καταστάσεις του παρελθόντος.
    Κύριε Αργυράκη να ξέρεις ότι η Γιωργία μετά τον δεκαπεντάυγουστο θα σου φέρει 20 εγγραφές στο σύλλογο. Είσαι ο μοναδικός που ενδιαφέρθηκες και μας βοήθησες και έδωσες διακριτικά λύση στο πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορεί κάποιος να μου δώσει ένα τηλέφωνο του κ. Αργυράκη να επικοινωνήσω μαζί του. Είμαι εργαζόμενη σε μια εταιρεία logistics και μας έβαλαν να υπογράψουμε σύμβαση με μείωση 17%. Όμως εμείς τώρα πληρωνόμαστε με μισθό κάτω και από τη ΓΕΣΕΕ. Αυτό είναι νόμιμο?
    Είμαστε συνολικά 16 εργαζόμενοι και όλοι είμαστε ανήσυχοι. Η εταιρεία πάει καλά πάντως γιατί κλείσαμε ισολογισμό με 1.700.000 κέρδη. Αν μπορεί κάποιος να μου δώσει το τηλέφωνο του κ. Αργυράκη, να επικοινωνήσουμε μαζί του. Επίσης γνωρίζει κανείς αν πρέπει να είμαστε γραμμένοι ως διοικητικό προσωπικό στο σύλλογο ή μπορεί να μας βοηθήσει και χωρίς να είμαστε γραμμένοι? Όχι ότι έχουμε πρόβλημα να γραφτούμε. Έτσι όπως γίναμε τώρα μόνο αν είμαστε ενωμένοι έχουμε ελπίδες να γλυτώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επειδή τα τηλέφωνα δεν επιτρέπεται να δημοσιοποιούνται χωρίς τη συναίνεση του υποκειμένου, παρακαλούμε την κυρία Νικολίτσα να στείλει ένα email στο ergasianews@gmail.com και θα επικοινωνήσουμε εμείς με τον κ. Αργυράκη, προκειμένου να έρθει σε επαφή μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε παιδιά εκείνος ο Μάριος που γράφει δεν πρέπει να λέγεται Μάριος. Μάλλον νομίζω ότι λέγεται Γιάννης και τον έχουνε πετάξει έξω από τους ιδιωτικούς υπάλληλους. Ήταν την προηγούμενη θητία και όλο μ......κιες έλεγε στα ΔΣ. Μας τα είχε κάνει τούμπανο και εγώ δεν ξαναπάτησα σε συνεδρίαση. Είπα στη Εφθυμία να μην με ξαναπάρει τηλέφωνο για συνεδρίαση. Ήταν ένα μα....κισμένο που σε κάθε συνεδρίαση μας έφερνε κάτι ψηφίσματα από την ΚΟΕ κατεβατό. Αντί να ασχολιόμαστε με τα προβλήματα, τρώγαμε όλη τη συνεδρίαση στις μα....κιες του. Είδε κι αποείδε η χοντρη και δεν ξανάκανε ΔΣ. Λάθος κι αυτό αλλά τι ΔΣ να κάνει. Εγώ δεν ξαναπάτησα και νομίζω κι άλλοι τις είπανε τα ίδια. Τα παράτησε κι αυτή έμαθα. Τι έγινε βγήκε σε σύνταξη τελικά?
    Τον τύπο το είχα δει μια μέρα στη πλατεία γεωργίου με τους αγανακτισμένους. Πάρε και κατάλαβε. Από τις μα.....κιες του το διαλύσανε κι αυτοί το μαγαζί. Πάει στο διάολο πάει....δεν κάνει για καμμία εργασία ο τύπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εκ μέρους της διαχειριστικής ομάδας του ERGASIANEWS, χωρίς διάθεση λογοκρισίας, θα παρακαλούσαμε τα σχόλια να μην εμπεριέχουν προσωπικούς χαρακτηρισμούς ή να φωτογραφίζουν πρόσωπα.
    Ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βλεπω μεγαλη αναταραχη δημιουργηθηκε για το Σωματειο Ιδιωτικων Υπαλληλων ,τον Καραγεωργοπουλο και τον Αργυρακη απο αυτα που εγραψε ο Μαριος και η Αννα!Μεγαλη πρεμουρα βρε παιδια!Απο αυτα που γραφουν η Γεωργια και ο αλλος που ηταν στο ΔΣ με την Ευθυμια και με τον "Γιαννη απο την ΚΟΕ",καταλαβαινουμε τι λογης ειναι!Η μια κατηγορει την Ευθυμια οτι δεν εκανε τιποτα και τους ελεγε ολο για το ΠΑΣΟΚ,αλλα κατηγορει και τον Γιαννη για μιλουσε εναντιον της Ευθυμιας!Μυλος!Ο αλλος,ηταν,λεει στο ΔΣ και ΕΦΥΓΕ γιατι ελεγε μαλακ... "ο Γιαννης"!Μαλιστα τον ειδε,λεει,και στην πλατεια με τους ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ και το θεωρει αυτο ...καταντια!!Ε,βεβαια,επρεπε να καθετε στο σπιτι του η σε καμμια καφετερια και να λιβανιζει τον Γιωργακη και τα καμματοσκυλα του ΠΑΣΟΚ που μας εφεραν το ΔΝΤ και κοντευουν να μας καταντησουν ζητιανους!Δεν μας λενε ,ομως ποσες φορες εδω και δεκα χρονια που εχουν οι ΠΑΣΟΚΟΙ το Συλλογο Ιδιωτικων Υπαλληλων,εχουν παει σε κανενα super market η αλλη επιχειρηση να μιλησουν με τους εργαζομενους,να μαθουν τα προβληματα τους,να κουνηθουν λιγο,βρε παιδια,απο τις καρεκλες τους?Δεν μας λενε γιατι ολα αυτα τα χρονια δεν εκαναν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ?Γιαυτο καταντησαν ετσι το Συλλογο και στις εκλογες το Μαρτη ψηφισαν μονο 100 ατομα(απο τους 1.000 που ειναι γραμμενοι)!Γιαυτο εχασαν και την πλειοψηφια της διοικησης του Συλλογου!Ο κ.Αργυρακης βγηκε Προεδρος γιατι δυο συμβουλοι τον ψηφισαν αφου ειχαν την αφελεια να τον πιστεψουν ,οταν του εβαλαν ορο για να τον ψηφισουν οτι θα ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ,ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΣΕΓΓΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ,ΟΤΙ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ,ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ.Αυτος,ταχα δεχτηκε,και αφου τον ψηφισαν και αυτα τα κοροιδα,μετα τους εγραψε κανονικα!Δεν ξερανε και αυτα τα παιδακια τι ειναι οι ΠΑΣΟΚΟΙ και πως κοροιδευουν!Ειναι βλεπετε νεα αυτα τα παιδια στο συνδικαλισμο και δεν ξερουν απο βρωμιες.Αφου ,λοιπον,ο κ.Αργυρακης βγηκε Προεδρος,δεν ξανασυνεδριασε το ΔΣ (το καταστατικο,λεει οτι συνεδριαζουν τουλαχιστον μια φορα τον μηνα,ποσο μαλλον αυτοι που ειναι νεοι και ο κλαδος εχει τοσα προβληματα,ιδιαιτερα αυτη την εποχη που οι εργοδοτες εχουν παρει φορα).Αφου βγηκε Προεδρος αρνηθηκε να παει το ΔΣ να βρει τους εργαζομενους,αρνηθηκε ακομα και μια επισκεψη με αφορμη τις απεργιες της ΓΣΕΕ,δεν παρουσιαστηκε σε καμμια απεργιακη συγκεντρωση στο Εργατικο Κεντρο και αρνηθηκε ακομα να φτιαξουν ενα πανω του Συλλογου και να ειναι ολοι οι Ιδιωτικοι Υπαλληλοι, τουλαχιστον του ΔΣ,μαζι κατω απο το πανο τους και να δειξουν εστω και ετσι οτι υπαρχει ο Συλλογος Ιδιωτικων Υπαλληλων!Μονο την Πρωτομαγια δεχτηκε μετα απο πολλη φασαρια μεσα στο Συμβουλιο να εχουν ενα πανο!Μετα ...τιποτα.Τωρα τον διαφημιζει ο Καραγεωργοπουλος...οτι τρεχει για την ΑΛΕΞ ΠΑΚ!Τρεχει μονος του χωρις καν να ενημερωσει το Συμβουλιο του?Γιατι αραγε?Κρυβει κατι?Και τα 43 ψηφακια που κομπαζει ο Καραγεωργοπουλος οτι μαζεψαν γιατι ειναι ερημην της Διοικησης του?ΠΑΛΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ!!Θα δουμε αν τους βγουν.Νομιζουν οτι οι εργαζομενοι ειναι κοροιδα!Δεν εχουν καταλαβει οτι ο κομπος εφτασε στο χτενι και κανεναν δεν μπορουν να κοροιδεψουν πλεον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιωργακη,στη πλατεια με τους Αγανακτισμενους ηταν και ο Καραγεωργοπουλος με κατι τσιρακια του.Εβγαζε μαλιστα και φωτογραφιες με τον εαυτο του και τις δημοσιευσε με τα στο ergasia news.Αυτον τον ειδες?Μετα ,βεβαια απο δυο τρεις φορες εξαφανιστηκε,γιατι φαινεται τον κραξανε απο το ΠΑΣΟΚ!Αρχισε μαλιστα να τους κατηγορει ,κιολας!Ετσι ειναι το παλληκαρι.Ολα για την καρεκλα! Αλλα και εσυ,βρε παιδι μου,να φυγεις απο το Συλλογο για τις ...μαλ..... του Γιαννη!Τοσο αγωνιστης εισαι βρε παιδι μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι ασχολειστε,φιλοι μου,και χανετε τον χρονο σας με την καραγκιοζια? Ειπαμε,ο Καραγεωργοπουλος παει για Προεδρος του Εργατικου Κεντρου και αρχισε τα μαγειρεματα σε διαφορους Συλλογους που δεν του εχουν βγει τα κουκια! Οσο για τον Αργυρακη,καλο παιδι ειναι,αλλα τι να κανει και αυτος ?Οτι λεει ο Καραγεωργοπουλος ! Του λεει ο Δημητρακης" παμε στην Επιθεωρηση Εργασιας για την απολυμενη συζυγο Συνδικαλιστικου Στελεχους" (που την εκπροσωπησε κατοπιν εγγραφης εξουσιοδοτησης της και μιλησε μονο αυτος),παει! Του λεει ο Δημητρακης "παμε στην Αθηνα στις Απεργιες της ΓΣΕΕ και ασε το Συλλογο εδω",παει! Του λεει ο Δημητρακης "μην λες τιποτα στο Διοικητικο σου Συμβουλιο ασ'τους να κοιμουνται και να κανουμε εμεις τη δουλεια μας" το κανει! Να μην ακουσει την καθοδηγηση του και να ακουει τους εργαζομενους?Μα τοτε πως θα γινει στελεχος? Μα τοτε πως θα μαθει ολες τις βρωμειες? Μα τοτε,δεν θα τον θελουν στη ΠΑΣΚΕ! Ειναι καιρος, τωρα,για τετοια?Να μην κοιταξουμε τωρα να βολευτουμε,που ειναι και ασχημες εποχες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αργυρακη,μη μασας και μην ακους κανενα.Μονο την "ΓΕΩΡΓΙΑ" και τον ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ!Αυτοι θα σε προωθησουν να κανεις εκλογες και να τους....πεταξεις ολους εξω!Δικτατορια,παιδι μου,χουντα σαν αυτη του Γεωργακη του "Πρωθυπουργου"!Τι Δημοκρατικες διαδικασιες θα κοιταμε τωρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λέγομαι Γιάννης, αυτός που σε πολλά σημεία κατηγορείτε για διάφορα.
    Συμμετέχοντας στην παράταξη της Ένωσης Εργαζομένων, αποφασίσαμε να πάρουμε μέρος για πρώτη φορά, στις προηγούμενες εκλογές του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων (2007 αν δεν κάνω λάθος).

    Μέχρι τότε οι δύο μοναδικές παρατάξεις που υπήρχαν στο συγκεκριμένο σωματείο ήταν η ΠΑΣΚΕ (συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ) και το ΣΕΑΜ.
    Πλειοψηφία του Δ/Σ ήταν ΠΑΣΚΕ.
    Από την μεριά μας, αυτό που μας απασχολούσε, αυτό που κουβεντιάζαμε εκείνη την περίοδο, αυτό που μας έκανε να βρεθούμε με πάρα πολλούς συναδέλφους, ήταν η ανυπαρξία του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων από τους χώρους δουλειάς.
    Με αυτήν την αφορμή, καιρό πριν από τις τότε εκλογές, μαζί με συναδέλφους, φίλους, ιδιωτικούς υπάλληλους είχαμε δημιουργήσει μια ομάδα ιδιωτικών υπαλλήλων από κόσμο ο οποίος σχεδόν δεν ήξερε ότι υπάρχει σωματείο.
    Οι αρχικός λόγος σύστασης της ομάδας ιδιωτικών υπαλλήλων ήταν να φέρει σε επαφή όλων αυτόν τον κόσμο που δεν γνώριζε ή ακόμα, αδιαφορούσε για τον σωματείο, ακριβώς γιατί δεν το είχε δει πουθενά, σε κανέναν εργασιακό χώρο, σε κανένα εργοστάσιο κτλ κτλ.
    Η ομάδα αυτή προσπαθούσε να έχει μόνιμη λειτουργία, είχε φτιάξει υλικά που ενημέρωναν του εργαζόμενους για την ύπαρξη του σωματείου αλλά και την ανάγκη ενισχύσεις του, άνοιγαν θέματα συζήτησης για διάφορα εργασιακά προβλήματα ,πάντα καταλήγοντας στην ανάγκη ενός ενεργού, δραστήριου, μαχητικού και χρήσιμου σωματείου.
    Κάπως έτσι η ομάδα αυτή αποφάσισε να πάρει μέρος στις επόμενες εκλογές του σωματείου χωρίς να γνωρίζει (λόγο της απειρίας της) πότε είναι και ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί.
    Από την διοίκηση του σωματείου δεν μπορούσαμε να μάθουμε τίποτα.
    Κατ αρχήν μόνο τη Ευθυμία (τότε πρόεδρος των ιδιωτικών υπαλλήλων) εύρισκε κανείς σε κείνο το γραφείο. Κανένα σωματείο, καμία λειτουργία, κανένα Δ/Σ καμία απόπειρα γενικής συνέλευσης όλη την προηγούμενη θητεία τους.
    Αυτά και άλλα πολλά φτάνουν ένα σωματείο με 1000 εγγεγραμμένα μέλη να αρρωσταίνει και να νεκρώνει στο τέλος.
    Κανένας δεν μας έλεγε πως μπορούμε να βοηθήσουμε το σωματείο, κανείς δεν μας έλεγε αν και πότε θα γίνει γενική συνέλευση, κανείς δεν μας έλεγε αν το σωματείο οργάνωνε παρεμβάσεις σε εργοστάσια κ εργασιακούς χώρους ούτε καν πριν από απεργίες.
    Τέλος, κανείς δεν μας έλεγε, πότε θα γίνουν εκλογές και ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε, και το πιο σημαντικό και απαράδεκτο είναι πως κάθε φορά που πήγαινε κανείς να γραφτεί στο σωματείο τον περνούσαν από κόσκινο, ακόμα πολλές φορές μπορούσαν να αρνηθούν και την εγγραφή του χρησιμοποιώντας του απαράδεκτους χαρακτηρισμού (όπως είπε και κάποια κυρία πιο πάνω αν είδα καλά) αυτός είναι του μπήξε, αυτός είναι του δείξε.
    Από ένα λάθος ενός στελέχους της ΠΑΣΚΕ μαθαίνουμε τελικά την ημερομηνία των εκλογών και κάπως έτσι φτάνουμε ως εκεί.
    Αυτά που είδαμε την διάρκεια του διημέρου των εκλογών μας έκαναν να ανατριχιάσουμε και να σιχαθούμε ακόμα περισσότερο αυτούς τους επαγγελματίες της ΠΑΣΚΕ.
    Να φέρνουνε εργοδότες που έφερνε τους εργαζόμενους τοςυ να ψηφίσουν ακόμα και να διπλοψηφίζουν, αφού αρκετός κόσμος είχε ψηφίσει και σε άλλο κλαδικό σωματείο, το οποίο αποδείχτηκε εκ των υστέρων.
    Μέχρι που την τελευταία μέρα, τρομοκρατημένη η Ευθυμία (της ΠΑΣΚΕ) γιατί δεν της έβγαιναν τα κουκιά έκανε ολόκληρη φασαρία ώστε να πάρουν οι εκλογές άλλη μια μέρα παράταση ,κάτι που δεν πέρασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αποτέλεσμα της πολύχρονης θητείας αυτού του είδους συνδικαλιστών, την λειτουργία (μάλλον ανυπαρξία) που επέβαλαν στο σωματείο, ήταν , από τα 1000 περίπου μέλη να προσέλθουν στις εκλογές περίπου 200(αν θυμάμαι καλά).
    Τα συμπεράσματα δικά σας.
    ΠΑΣΚΕ5 έδρες
    ΣΕΑΜ2 έδρες
    Ένωση εργαζομένων2 έδρες
    Από κει και πέρα.
    Θεωρούμε ότι δώσαμε μάχες ώστε να πάρει ζωή το σωματείο, κάνοντας εγγραφές και πιέζοντας το υπόλοιπο Δ/Σ να αποκτήσει λειτουργία, περιεχόμενο και ουσία, να γίνει το σωματείο ένα χρήσιμο εργαλείο των εργαζομένων και όχι των επαγγελματιών της κάθε παράταξης.
    Για πρώτη φορά τότε το σωματείο έβγαλε δικά του υλικά, που είτε ενημέρωναν για εργασιακά θέματα η καλούσαν τους συναδέλφους σε απεργίες.
    Για πρώτη φορά υπήρξε μια σχετική λειτουργία του Δ/Σ (και αυτή με πάρα πολλά προβλήματα, με ευθύνη κυρίως της ΠΑΣΚΕ).
    Από κει και πέρα προφανώς δεν καταφέραμε, από την μεριά μας, να ασχοληθούμε ή ακόμα και να επιλύσουμε ζητήματα που χρόνια αρρώσταιναν το σωματείο, ακόμα και μετά από τεράστια πίεση δεν καταφέραμε να περάσουμε απόφαση από το Δ/Σ για μια γενική συνέλευση( σε όλη την θητεία του συγκεκριμένου Δ/Σ δεν έγινε ούτε μια),
    Προφανώς υπήρξαν λάθη από την μεριά μας σε συνδυασμό με την απειρία μας αλλά και με τον πόλεμο και το μπλοκάρισμα που δεχόμασταν από τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, δεν είχαμε τα επιθήματα αποτελέσματα από την συμμετοχή μας στο σωματείο.
    Για τους λόγους αυτούς δεχόμαστε κάθε καλοπροαίρετη και παραγωγική κριτική, αλλά δεν δεχόμαστε ιδίως από τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ προσωπικές επιθέσεις και αναφορές στην ουσιαστική ανυπαρξία του σωματείου, λες και κάποιο άλλο μαγικό χέρι ευθύνεται.
    Θα είμαστε σε κάθε αγώνα, σε κάθε διεκδίκηση, θα είμαστε σε κάθε προσπάθεια να ζωντανέψουμε αυτό το σωματείο, θα είμαστε σε κάθε προσπάθεια το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους τους εργαζόμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε παιδιά νομίζω ότι πρέπει να χαλαρώσουμε λιγάκι. Οι παθογένειες του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι δεδομένες και μάλιστα επί σειρά ετών.
    Καταρχήν να δηλώσω ότι γράφτηκα προσφάτως στο σύλλογο, λίγο πρι τις εκλογές και μάλιστα με βρήκε στο γραφείο δικηγορικό γραφείο που δουλεύω μια κοπέλα που απ' ότι έμαθα βγήκε τελικά στο σύλλογο.
    Απ' ότι διάβασα παραπάνω ο νέος πρόεδρος κ. Αργυράκης μετρά μόλις 3 - 4 μήνες στο Σύλλογο. Ήδη ψάχνοντας μέσα στο ergasianews βλέπω ότι στις 11 Μάη για πρώτη φορά σε απεργία της ΓΣΕΕ υπάρχει πανό του συλλόγου και όλα σχεδόν τα μέλη του ΔΣ είναι παραταγμένα πίσω από αυτό. Αυτό δείχνει ότι κάτι πάει ν' αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν. Είναι θετικό ότι έστω και συμβολικά όλοι είσαστε μαζί με το πανό του Συλλόγου. Ακόμα τον βρήκα σε φωτογραφίες και απεργιών του Ιουνίου ανάμεσα σε άλλους εργαζόμενους έξω από το Εργατικό Κέντρο. Επίσης βλέπω ότι γίνεται μια παρέμβαση στο θέμα εργαζόμενης της ALEX PAK και ο κ. Αργυράκης παρεμβαίνει με δήλωση του και συμπαραστέκεται σε μια απολυμένη εργαζόμενη. Ανατρέχοντας σε μια πρόσφατη κινητοποίηση της ΕΒΟ στο Αίγιο διαβάζω ότι ο κ. Αργυράκης είναι παρόν και εκπροσωπεί το Σύλλογο.
    Φαίνεται ότι προσπαθεί να ανταποκριθεί στο ρόλο που του έχει ανατεθεί.
    Τώρα για τις συνεδριάσεις του ΔΣ εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω. Σε κάποιους άλλους συλλόγους (π.χ οικοδόμοι)που υπορτίθεται ότι είναι και δυναμικοί σύλλογοι, κάνουν να συνεδριάσουν 6 μήνες. Το ξέρω αυτό γιατί έχει εκλεγεί ένας ξαδερφός μου (με την ΠΑΣΚΕ) και δεν το έχουν καλέσει από τις εκλογές.
    Ας κοιτάξουμε να είμαστε ενωμένοι. Αυτό έχουμε ανάγκη αυτή την στιγμή περισσότερο από τον καθένα.
    Και ας δώσουμε λίγο χρόνο στα παιδιά του ΔΣ, που απ' ότι μαθαίνω είναι όλοι νέα παιδιά, να δουλέψουν. Νομίζω ότι όλοι οι άσχετοι μιλούν εξ' ονόματος του συλλόγου και επισήμως δεν έχει μιλήσει ούτε ο Αργυράκης ούτε κανένα άλλο μέλος του Συλλόγου. Δηλαδή "δύο ψίλοι εμαλώνανε σε ξένο αχυρώνα".
    Από το σύλλογο μόνο μια δήλωση βλέπω του Αργυράκη στο άρθρο για την απολυμένη συνάδελφο και μάλιστα δίνω και συγχαρητήρια στον πρόεδρο. Απλά χρειάζονται κι άλλες τέτοιες παρεμβάσεις και πιο συχνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΜΠΑΘΕΙΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΒΑΡΑΜΕ ΤΟΝ ΑΡΓΥΡΑΚΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΒΓΗΚΕ ΤΟΝ ΜΑΡΤΗ..ΑΠΡΙΛΗ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΕ Ο ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞ ΠΑΚ, ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΣΑΝΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑς ΑΡΑΔΙΑΣΑΝΕ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ? ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΤΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ, ΟΛΟΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΡΙΝΟΛΙΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΚΑΤΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΙΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΣΚΕ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΧΟΥΝΕ ΑΚΟΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ. ΚΑΤΙ ΚΥΡΙΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΙΜΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ. ΤΩΡΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ-ΠΡΟΕΔΡΙΝΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΓΑΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΔΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΝΕ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΡΓΥΡΑΚΗ.
    ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΙΣ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, ΑΛΛΑ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΕΡΩΜΕΝΟΙ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΞΕΡΩ ΜΙΑ ΚΥΡΙΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ,Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΛΥΣΕ 9 ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΤΟΣ ΠΑΣΚΕ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ. ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ. ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ. ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΖΩΗ Η ΠΑΣΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ, ΕΚΛΕΙΝΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ.
    ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΣΚΕ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ. ΤΕΡΜΑ ΠΟΙΑ ΟΙ ΑΝΟΧΕΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΕΧΕΓΓΥΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΕΚΤΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νίκο μιλάς για την περίπτωση της CBL? Για την περίπτωση της εργαζόμενης που απολύθηκε? Εκεί επειδή το ξέρω πολύ καλά το θέμα, η κα Καλαβρουζιώτη Ευθυμία (τέως προεδρος του Συλλόγου με την ΠΑΣΚΕ) συμπαραστάθηκε στην εργαζόμενη και έτρεξε σαν να ήταν παιδί της. Όλα κι όλα...μην τα μηδενίζουμε όλα. Μετά έμαθα ότι η κοπέλα βγήκε με τη στήριξη της ΚΟΕ στη Διοίκηση του Συλλόγου? Αν κάνω λάθος διόρθωστε με. Αυτό δεν είναι κακό αν αναφέρεσε σ' αυτή την περίπτωση Νίκο.
    Το κακό είναι ότι η Ευθυμία έχει βοηθήσει πολύ κόσμο και κάποιοι βγαίνουν και την κατηγορούν. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!
    Τα παιδιά που έχουν βγει τώρα στο σύλλογο δεν τα γνωρίζω. Είναι όμως καλό να βγαίνουν νέα παιδιά. Ασχέτως παρατάξεων. Προς Θεού όμως μην τα δηλητηριάζουμε με λογικές που ανήκουν στο παρελθόν. Έχουμε καθίσει τώρα όλοι και λέμε το κοντό και το μακρύ μας και αντί να τους λέμε να είναι ενωμένοι και να μην λειτουργούν όπως οι άλλοι, καθόμαστε και κατηγορούμε τον έναν και τον αλλον. Εγώ παραδέχομαι και τον Αργυράκη και όλα τα μέλη του ΔΣ που δεν έχουν εμπλακεί με σχόλια στη συγκεκριμένη αντιδικία. Καλά κάνουν και δεν εμπλέκονται και αυτό δείχνει ότι τα νέα παιδιά δεν ασχολούνται με ανούσια πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΡΗ ΤΙ ΣΟΥ ΕΜΕΛΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ...ΔΕΝ ΣΕ ΕΦΑΓΕ Ο ΜΠΙΝΕΣ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΣΟΥ, ΘΑ ΣΕ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ ΣΑΝ ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ. ΡΕ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΕ ΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΣΤΟΝ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΕΙΣ. ΕΣΥ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ. ΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΣΕ ΧΡΗΓΜΑΤΟΔΟΤΕΙ. ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ? ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΙΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ Μ.....ΚΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ? ΓΙΑ ΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΙΣΚΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ?
    ΡΕ ΝΤΙΝΑ ΠΕΤΑΛΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΤΑ ΕΦΑΓΕΣ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΟΥ ΕΣΥ. ΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ.
    ΑΣΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝΕ ΕΝΩΜΕΝΑ. ΕΚΕΙ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΡΕ Π....ΣΤΗ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κύριοι και Κυρίες,
    Βλέπω ότι το επίπεδο έχει πέσει πάρα πολύ και γράφονται πολλές ανακρίβειες και ύβρεις από πολλούς. Εγώ προσωπικά θα αδικήσω τον εαυτό μου αν εξακολουθήσω να συμμετέχω σε μια τέτοια δημόσια αντιπαράθεση, ειδικά αυτού του επιπέδου. Οι εργαζόμενοι τέτοια βλέπουν και απομακρύνονται από τα συνδικάτα. Σέβομαι την άποψη του καθενός, ακόμα και αυτών που καταφέρονται με προσωπικούς χαρακτηρισμούς και ειρωνικά σχολιάκια για το πρόσωπό μου.
    Επειδή όμως βλέπω ότι το επίπεδο πέφτει αρκετά και θίγονται αδίκως πρόσωπα συναδέλφων συνδικαλιστών (π.χ Ντίνα Πεταλά) με μακρά συνδικαλιστική διαδρομή και αγώνες, εγώ θα διαγράψω κάθε δικό μου σχολιασμό από το παρόν άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ρε Νικολάκη, μη κρύβεσαι, δήλωσε την ταυτότητα σου,
    Εγώ λέγομαι Γιάννης Σαββίδης και ήμουν στην προηγουμένη διοίκηση του σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων. Δεν είμαι πλέον ούτε καν μέλλος του σωματίου, γιατί εργάζομαι στην λαϊκή και ως σερβιτόρος, αλλά απ ότι φαίνεται τα ξέρεις αυτά Νικολάκη.
    Εσύ θα μας πεις ποιος είσαι ή θα συνεχίζεις να κρύβεσαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν προκειται να πεσω στο επιπεδο οσων γραφουν ανωνυμα για να συκοφαντησουν και να θιξουν προσωπα και καταστασεις.Ο κ.Νικος που αναφερθηκε σε μενα ονομαστικα,ειναι ενα ανανδρο και δειλο ανθρωπακι-προφανως βολεμενο-.Διαφορετικα θα υπεγραφε τα οσα συκοφαντικα αναφερει τοσο για μενα οσο και για αλλους.Εγω ξερω οτι ο Γιαννης Σαββιδης ηταν καθημερινα παρων στη κινητοποιηση του Σωματειου και των Απολυμενων συναδελφων στο Καζινο Ριο.ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΩΝ.Εγω ξερω οτι η συναδελφισσα Ευθυμια Καλαβρουζιωτη ηταν η μονη που εκανε οτι μπορουσε για το Σωματειο των Ιδιωτικων Υπαλληλων .Παρολη την ηλικια της και τα προβληματα υγειας που ειχε αναπληρουσε και Προεδρο και Γραμματεα και Ταμια και ολοκληρη την πλειοψηφια του Συλλογου.ΝΤΡΟΠΗ,λοιπον στους ακαπνους και τους βολεμενους που κρυπτομενοι πισω απο την ανωνυμια τους συκοφαντουν ασυστολα.Οσο για μενα,δεν προκειται να απολογηθω για την οποια -μεγαλη η μικρη- συνδικαλιστικη μου δραση.Παντως οτι εκανα και ελεγα,ηταν φανερο παντα και εφερε την υπογραφη μου.Ποτε και τιποτα εν κρυπτω η μεσω τριτων.Αυτο,εξακολουθω και συνεχιζω παντα.Μια συμβουλη,αν μου επιτρεπεται, στους νεους κυριως εργαζομενους και συνδικαλιστες.Συναδελφοι μου, συσπειρωθειτε στα Σωματεια σας,οπου δεν υπαρχουν, δημιουργηστε.Οι καιροι ειναι πολυ δυσκολοι και ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.Αφηστε τις παραταξιακες ,πολιτικες η αλλες διαφορες.Ολοι ειμαστε εργαζομενοι με τις ιδιες αγωνιες και τα ιδια προβληματα.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΥΤΑ ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν μπορώ να μην συμφωνήσω με τη συναδέλφισσα Πεταλά. Όσοι κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους είναι άνανδρα και δειλά ανθρωπάκια. Νίκο, Άννα, Ανδρέα, Αλέξη, Μάριε και όσοι άλλοι αναφερθήκατε σε πρόσωπα και καταστάσεις, επιλέξτε. Η θα γράψετε και τα επώνυμά σας ή τα σχόλια σας θα διαγραφούν και δεν θα έχουν καμία απολύτως αξία όσα είπατε.
    Ο Γιάννης Σαββίδης, η Ντίνα, η Ουρανία, η Σοφία, η Νότα και πάρα πολλοί άλλοι συνάδελφοι, είναι γεγονός ότι βρέθηκαν σε αρκετές κινητοποιήσεις μας στο Καζίνο και σε άλλους χώρους δουλειάς. Αυτό βεβαίως δεν τους δίνει και την αποκλειστικότητα στον αγώνα και τη δράση. Ούτε το δικαίωμα να μηδενίζουν τους αγώνες άλλων. Τους ευχαριστώ και δημόσια για τη συμπαράσταση, εκ μέρους όλων των εργαζομένων και των απολυμένων του Καζίνο. Εγώ έχω μάθει ν' αναγνωρίζω την αγωνιστικότητα, τη μαχητικότητα και τη διαδρομή ενός εκάστου και πραγματικά θα είμαι απέναντι σε όποιον αμφισβητεί ή μηδενίζει με αλλότρια κριτήρια τη δράση συναδέλφων αγωνιστών.
    Βεβαίως πολλές φορές διαβάζω σχολιάκια συναδέλφων κάτω από άρθρα του ergasianews που με πικραίνουν, αλλά δεν πειράζει τι να κάνουμε. Ο καθένας την άποψη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΡΕ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΕ. ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΣ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙΣ. ΕΙΣΑΙ Ή ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΣΚΕ? ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΣΚΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ. ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΞΕΡΟΥΝ, ΤΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΩΡΑ. ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΒΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΚΟΙΤΑΞΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΑ. ΚΑΛΑ ΈΚΑΝΕ Ο ΚΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΞΩ. ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΗΣΟΥΝΑ ΣΤΑ ΔΣ. ΟΛΟ ΚΡΙΤΙΚΗ ΗΣΟΥΝΑ. ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΧΑΛΟ.ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΑΝΩ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΣΕ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ. Ή ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Ή ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ.
    ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ 2007 ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΘΥΜΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΕΚΤΕΣ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ. ΑΥΤΑ ΠΑΛΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΎΣΑΝΕ. ΤΩΡΑ ΒΡΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ. ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΓΕ Ο ΓΕΡΑΝΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΣΟΥΖΑ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΩ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ.
    ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΣΕ ΒΑΛΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΣΕΕ. ΠΑΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΡΙΖΟΠΑΙΔΑ ΜΕΣΑ.
    ΝΤΙΝΑ ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ. ΠΛΑΚΩΘΗΚΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΜΑΘΑ ΚΑΙ ΒΓΑΛΑΤΕ ΌΛΑ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ. ΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΣΕ ΜΑΣ ΕΜΑΣ. Ο "ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ" ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΠΑΣΚΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΡΑ.
    ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΕ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ? ΡΩΤΗΣΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΟΥ Ή ΚΑΝΕΙΣ ΌΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ? ΑΑΑΡΕ ΜΠΑΡΛΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ. ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ ΣΤΕΓΝΟ Ο ΜΠΑΡΛΟΣ. ΤΑ ΘΥΜΑΣΑΙ? ΜΗΝ ΤΑ ΞΕΧΝΑΣ. ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΝΤΕ ΤΕ ΣΕ ΤΡΩΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΜΑ ΞΕΦΕΥΓΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τώρα εγώ τι να πω για τον "κύριο" Νίκο. Εγώ είμαι με τους εργαζόμενους και τους θεσμούς. Το γεγονός ότι είμαι ΠΑΣΚΕ δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεργάζομαι και δεν θα εκδηλώνω την αλληλεγγύη μου σε συναδέλφους άλλων παρατάξεων όποτε την έχουν ανάγκη. Ή δεν θα μου επιστρέφουν εκείνοι την αλληλεγγύη τους όταν εγώ την έχω ανάγκη. Κάτι τέτοια μυαλά σε όλες τις παρατάξεις έχουν πάει το συνδικαλισμό χρόνια πίσω. Τώρα τις απειλές περί "φαγωμάτος" κ.λ.π, να τις λες εκεί που περνάνε. Η παράταξή μου είναι και οφείλει να είναι μια ανοιχτή παράταξη, όπου ο κάθε εργαζόμενος θα έχει δικαίωμα να εκφράζεται ελεύθερα. Μέχρι στιγμής κανένας εκ των συναδέλφων μου στην ΠΑΣΚΕ δεν μου έχει υποδείξει τρόπους συνδικαλιστικής συμπεριφοράς. Πολλώ δε μάλλον δεν μου ζητήθηκε πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για να ενταχθώ και να δράσω μέσα σ' αυτήν. Το γεγονός ότι με τιμήσαν με μια θέση στη Διοίκηση της ΓΣΕΕ αποτελεί αποκλειστικά και μόνο ένδειξη αναγνώρισης της 15χρονης δράσης μου και των προσωπικών θυσιών που έχω κάνει.
    Κατά τα λοιπά ο καθένας κρίνεται από τα έργα του και όχι από τα ανώνυμα σχολιάκια άσπονδων "συντρόφων".
    Αν θες πες μας το επώνυμο να ξέρουμε και το "μέγεθος" του συνδικαλιστικού αναστήματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ. ΠΕΣ ΤΑ ΑΛΛΟΥ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΕ. ΕΦΑΓΕΣ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΑΠΌ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ. ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΗΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΗΓΕΣ ΠΕΡΑΤΖΑΔΑ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΝΥΦΗ. ΜΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΛΑΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΒΑΛΑΤΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟ? ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ? Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΟΓΟ. 1 ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ. ΠΑΝΤΑ ΑΠΛΟ ΜΕΛΟΣ ΗΤΑΝΕ. ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗΑ ΣΟΥ ΨΗΦΟ ΒΓΗΚΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ. ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΣΚΕ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΗΗΗ. ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΜΟΝΟ. ΠΟΙΟ ΥΠΟΥΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΕΡΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. ΚΑΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΗΗ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΣ.
    ΔΙΩΞΑΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ, ΔΙΩΞΑΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ, ΔΙΩΞΑΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΣΟΥ ΜΑΘΑΝΕ ΣΤΗ ΓΣΕΕ? ΜΠΕΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΣ ΑΜΑ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΠΕΡΔΙΚΟΥΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Περί ορέξεως...κολοκυθόπιτα. Ουδέν σχόλιο στον Νίκο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή