Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ FRANCE TELECOM - ORANGE...

Ακόμα ένας 57χρονος εργαζόμενος του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού της Γαλλίας France Télécom-Orange έβαλε τραγικό τέλος στη ζωή του σήμερα, Τρίτη, όταν αυτοπυρπολήθηκε στο χώρο του πάρκινγκ της εταιρείας στο Μπορντό.  

Ο επικεφαλής του συνδικάτου των εργαζομένων του παραρτήματος Sébastien Crozier δήλωσε «ο συγκεκριμένος εργαζομένος επλήγη από την αναδιαργάνωση της εταιρείας, την περικοπή των θέσεων εργασίας την οποία εφάρμοσε ο πρώην δ/ντης του ομίλου Didier Lombard.... Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος εργαζόταν στον τηλεπικοινωνιακό κολοσσό για τουλάχιστον 30 συναπτά έτη και είχε επανειλημμένα εκφράσει στους συναδέλφους του τη δυσκολία του στο να ξαναβρεί μια ισορροπία μετά τις αλλαγές που εφάρμοσε η διοίκηση». Το κύμα αυτοκτονιών στην France Telecom πρόκειται να απασχολήσει τη γαλλική δικαιοσύνη
μετά από έκθεση της επιθεώρησης εργασίας και μήνυση συνδικάτου στις αρχές του Απρίλη για «έκθεση σε κίνδυνο προσώπων» και «ηθική κακοποίηση», που σχετίζονται με τις μεθόδους της διεύθυνσης της εταιρείας. Το 2008 και το 2009, ο αριθμός των αυτοκτονιών εργαζομένων στην France Telecom έφθασε στις 35, σύμφωνα με τη διεύθυνση και τα συνδικάτα. Το παρατηρητήριο του στρες, όργανο που δημιουργήθηκε από τα δύο συνδικάτα, επισημαίνει εξάλλου ότι 11 εργαζόμενοι έχουν αυτοκτονήσει από τον Ιανουάριο. Επιπλέον, το Φεβρουάριο, έκθεση της επιθεώρησης εργασίας είχε κάνει λόγο για πιθανές παραβάσεις σχετικές με έκθεση σε κίνδυνο προσώπων με την εφαρμογή εργασιακών σχημάτων.Τα συγκεκριμένα εργασιακά σχήματα θεωρείται ότι μπορούν να βλάψουν την υγεία των εργαζομένων. Ακόμη, η επιθεώρηση εργασίας ανέφερε ότι παρατηρήθηκαν μέθοδοι διαχείρισης που παραπέμπουν σε ηθική κακοποίηση. Η έκθεση θέτει υπό κατηγορία τη διεύθυνση της εταιρείας, ανάμεσά τους και τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Didier Lombard.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου