Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Εργοδότης έδειρε την εργαζόμενη...που ζητούσε το δώρο Πάσχα !

Στα άκρα και σε συνθήκες "ζούγκλας" οι εργασιακές σχέσεις στην Ελλαδα ...
"Απαίτησε από τη Μεγάλη Εβδομάδα την καταβολή του δώρου, το οποίο της όφειλε η επιχείρηση όπου εργάζεται.

Την Τρίτη του Πάσχα, ωστόσο, αντί για το δώρο η εργαζόμενη κατέληξε στο Κέντρο Υγείας Κουφαλίων με τραύματα αφού την ξυλοφόρτωσε ο εργοδότης της, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Κορνίλιος» στην περιοχή της Χαλκηδόνας, κ.Τσαλώνης, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγείται αύριο στον εισαγγελέα.

Πρόκειται για επιβολή νέων ηθών
 εκ μέρους επιχειρηματιών, όπου η βίαιη αντιμετώπιση απλών και νόμιμων αιτημάτων από τους εργαζόμενους αντιμετωπίζεται με όρους «Φαρ Ουέστ», όπου νόμος είναι ο νόμος του ισχυρού.

Η εργαζόμενη καθαρίστρια, ονόματι Θωμαΐς Αραμπατζή, ζητούσε επί μέρες να της κατατεθεί το επίδομα Πάσχα. Ο εργοδότης την παραπλανούσε αναβάλλοντας την πληρωμή, έως ότου την Τρίτη του Πάσχα, κακοποίησε βάναυσα την εργαζόμενη η οποία και κατέφυγε στο οικείο Κέντρο Υγείας. Αργότερα, την Τρίτη συγκεκριμένα μετά το Πάσχα, η εργαζόμενη προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα στα Κουφάλια και κατέθεσε μήνυση κατά του εργοδότη της.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία έχουν διασταυρωθεί και επιβεβαιωθεί από το ρεπορτάζ της «zougla.gr» η οποία ήλθε σε επαφή τόσο με το Αστυνομικό Τμήμα, το Κέντρο Υγείας στα Κουφάλια, τον πρόεδρο του Εργατικού κέντρου Θεσσαλονίκης, όσο και με την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Χρήστος Τσαραμπουλίδης, μας δήλωσε ότι υπήρχε καταγγελία πριν από μέρες για τον συγκεκριμένο εργοδότη, ο οποίος δεν κατέβαλε το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους. Ο 54χρονος εργοδότης επιτέθηκε στην 45χρονη καθαρίστρια, όταν εκείνη ζήτησε το δώρο του Πάσχα και απείλησε ότι θα τον καταγγείλει, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει σωματικές βλάβες."
http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου