Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

2 δισ. ευρώ τα ανεξόφλητα χρέη προς τη ΔΕΗ


Στα ύψη βρίσκονται οι ανεξόφλητες οφειλές προς τη ΔΕΗ μετά και την επιβολή του ελέγχου κεφαλαίων. Πολλοί είναι εκείνοι οι καταναλωτές που αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους και σύμφωνα με υπολογισμούς της εταιρείας το φέσι προς τη ΔΕΗ έχει φτάσει πάνω από 200 εκ.
ευρώ τις τελευταίες ημέρες, αγγίζοντας συνολικά τα 2 δισ. ευρώ. Η διοίκηση της εταιρείας, μέσω ηλεκτρονικού συστήματος, προσπαθεί να εντοπίσει όσους καταναλωτές δεν πληρώνουν, ενώ έχουν τη δυνατότητα.  Συγχρόνως, η ΔΕΗ έχει θέσει σε εφαρμογή από τα μέσα Ιουνίου το νέο τρόπο διακανονισμών, προκειμένου να διευκολυνθούν όσους καταναλωτές δυσκολεύονται. Οι δόσεις έχουν αυξηθεί σε 36 από 8 και η προκαταβολή έχει μειωθεί στο 10% από το 20%. Οι δόσεις είναι έντοκες με επιτόκιο 5%.
Άτοκες παραμένουν οι δόσεις για τις ευπαθείς ομάδες που έφτασαν τις 60 από τις 40. Επιβράβευση καλοπληρωτών Στο μεταξύ, «μπόνους» για τους καλοπληρωτές προβλέπει η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, που θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα του real.gr, η διοίκηση της ΔΕΗ προσβλέπει, επίσης, στο ότι θα αποτελέσει ένα κίνητρο για τους καταναλωτές, που θα βοηθήσει στο να ανακόψει τον υψηλό ρυθμό αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών της. Αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών
Ατελείωτες είναι καθημερινά οι ουρές στα καταστήματα πληρωμής λογαριασμών της ΔΕΗ. Οι καταναλωτές περιμένουν για ώρες, προκειμένου να πληρώσουν τον λογαριασμό τους ή έστω μέρος αυτού.
Στην πλειοψηφία τους είναι συνταξιούχοι. Με την πενιχρή σύνταξή τους προσπαθούν να ανταποκριθούν σε όλες τους τις υποχρεώσεις. Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, συνταξιούχος 85 χρονών λέει πως έδωσε το 1/3 της σύνταξης της. Κάτι παραπάνω από 100 ευρώ για να πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα και συγχρόνως θα πρέπει να βοηθήσει κόρη και εγγονή να βγάλουν το μήνα. «Εγώ παίρνω 345,50 ευρώ. Η κόρη μου είναι χειρουργημένη, δεν δουλεύει το παιδί. Η εγγονή μου κάθεται...», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου