Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλει απουσία συνεργασίας με τον ΟΑΕΔ


Για παντελή απουσία συνεργασίας από πλευράς του ΟΑΕΔ που προκαλεί την δυσφορία της, κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων σε ΟΤΑ, με ανακοίνωση της, σχετικά με τις αναγκαστικές διευκρινίσεις του ΟΑΕΔ για την υλοποίηση της Δημόσιας Πρόσκλησης.
Η ομοσπονδία θα προσφύγει στους Επιθεωρητές Εργασίας αν βρεθεί περίπτωση κάποιου υπαλλήλου Υ.Ε. που εργάζεται στην καθαριότητα, αφού δεν είναι νόμιμο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: 
« Είναι μη κατανοητή η εμμονή σας για τη μη νόμιμη απασχόληση εργαζομένων, με αποτέλεσμα να εκθέτετε σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους όσο και τους φορείς που πιθανόν θα τους απασχολούσαν παράνομα, αφού σας καταστήσαμε γνωστό ότι θα προσφύγουμε στις κατά τόπους Επιθεωρήσεις Εργασίας».

Τέλος, η ανακοίνωση κλείνει ως εξής: «οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας καλούνται να παρέμβουν ώστε να ανακληθούν τα έγγραφα των «αναρμοδίων» υπηρεσιών. 
Σε διαφορετική περίπτωση, δηλώνουμε ότι θα καταθέσουμε ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλαμβάνοντας και αυτοί την ευθύνη στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην εφαρμογή του Προγράμματος».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ_ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου