Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Ένωση Καταναλωτών Πάτρας: Μην αφήσετε να σας κλέβουν-Στο 10% οι αυξήσεις βασικών ειδών(VIDEO)

Σε βαθμό τραγωδίας θα επιβαρυνθεί ο προυπολογισμός των νοικοκυριών της Αχαίας από την αύξηση του ΦΠΑ, στο 23%, καθώς οι περισσότεροι αύξησαν τα προιόντα τους πολύ περισσότερο από την αύξηση του ΦΠΑ, μετακυλίοντας στους καταναλωτές τις αυξήσεις στις πρώτες ύλες, τα καύσιμα και στην φορολόγηση.
Αυτό κατήγγειλε στην Κωνσταντίνα Παλαιολόγου και στην εκπομπή της στο ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ "Καφές και Εφημερίδα", ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Πάτρας, Τάσος Νικολαδάκης, σημειώνοντας ότι τα δεδομένα θέλουν τις αυξήσεις ήδη να αγγίζουν το 10%.


Και οι καταναλωτές παραμένουν αδύναμοι να αντιδράσουν, αφού ακόμα και να προσφύγουν στο Ευρωπαικό Δικαστήριο, δεν πρόκειται να δικαιωθούν, γιατί υπάρχει δεδικασμένο για την ελεύθερη αγορά και την απελευθέρωση των τιμών.
Μοναδική λύση κατά τον κ.Νικολαδάκη είναι η οργανωμένη αντίδραση μέσω κινητοποιήσεων συνολικά, ώστε να ασκηθεί πίεση στους αρμοδίους, να αναλογιστούν που οδηγούν τα νοικοκυριά, χαρακτηρίζοντας λανθασμένη την φράση του πρωθυπουργού «τα μέτρα θα είναι επώδυνα», απλά γιατί κατά τον ίδιο θα είναι «τραγικά».
Κάλεσε τους πολίτες που «ματώνουν να υπερασπιστούν κάθε μορφής περιουσίας που διαθέτουν και να μην επιτρέψουν σε κανέναν να τους την κλέψει στα πλαίσια της «νομιμότητας» των μνημονίων και των συνεχόμενων αυξήσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου