Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Πρώτοι και με διαφορά στην… ανεργία οι Έλληνες

Πρώτη στον τομέα της ανεργίας παραμένει η Ελλάδα, παρόλο που τον Απρίλιο, η ανεργία μειώθηκε στη χώρα μας κατά 1.4% σε σχέση με πέρσι, φτάνοντας τον συνολικό δείκτη στο 25.6%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat:
-Η Ελλάδα παραμένει, πάντως, πρωταθλήτρια στην ανεργία τόσο στο συνολικό ποσοστό όσο και στην ανεργία των νέων, η οποία διαμορφώθηκε στο 53,2%. Ακολουθεί η Ισπανία με 22,5% και 49,2% αντίστοιχα με στοιχεία, όμως, του Ιουνίου 2015.
-Τα μικρότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στη Γερμανία (4,7%) και στην Τσεχία (4,9%).
-Συνολικά στην Ευρωζώνη το ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στο 11,1%, ενώ σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώθηκε στο 9,6%. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή
Επιτροπή, τα ποσοστά αυτά είναι τα χαμηλότερα από τον Μάρτιο του 2012 και τον Ιούλιο του 2011, αντίστοιχα.
-«Η Επιτροπή εργάζεται για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης, την τόνωση των επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας», δήλωσε η αρμόδια επίτροπος για την Απασχόληση, Μαργκρέτε Βεστάχερ. Όπως είπε, το επενδυτικό πακέτο των 315 δισ. ευρώ, το λεγόμενο «πακέτο Γιούνκερ», μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον «εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας – κυρίως για τους νέους». Τέλος, προανήγγειλε πως μετά το καλοκαίρι θα προτείνει μέτρα για την «αποτελεσματική» υποστήριξη των μακροχρόνια ανέργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου