Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Αυξήσεις των μισθών των Ισπανών Υπαλλήλων του Δημοσίου-Εξαγγελίες Ραχόι


Σε μικρή αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, χάρη στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας, αλλά και μία αύξηση 0,25% στις συντάξεις του δημοσίου τομέα, προχωρά η Ισπανική κυβέρνηση, επιχειρωντας να βελτιώσει την οικονομική δυνατότητα των πολιτών.
 Όπως δήλωσε ο Μαριάνο Ραχόι κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί πριν από τις θερινές διακοπές: 
«Η προφανής βελτίωση της οικονομίας μας επιτρέπει να αντιστρέψουμε σιγά-σιγά (την τάση) σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες που ζητούνται από την ισπανική κοινωνία.
Αυτήν την χρονιά εμείς το καταφέραμε μέσω της εφαρμογής μιας φορολογικής μεταρρύθμισης (που συμπεριέλαβε μια μείωση των φόρων) και την επόμενη χρονιά εμείς θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων καθώς προβλέπουμε στον κρατικό προϋπολογισμό μια αύξηση της τάξης του 1% για αυτούς τους εργαζόμενους. 
Πρόκειται για την πρώτη αύξηση στις αποδοχές των εργαζομένων του δημοσίου τομέα, από το 2009, έπειτα από «πάγωμα» πέντε ετών των αποδοχών τους και υπερασπίστηκε τη συνέχιση της πολιτικής ελέγχου των δαπανών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου