Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Με το χέρι στο διακόπτη οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ

Με κατέβασμα του διακόπτη και κλείσιμο της στρόφιγγας στα διυλιστήρια απειλούν οι εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ μετά τις επιταγές των τροϊκανών για «ξήλωμα» των εργασιακών συμβάσεων.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας έχουν στυλώσει τα πόδια και δεν κάνουν ούτε μισό βήμα πίσω όσον αφορά και
στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στις εισηγμένες ΔΕΚΟ, απαιτώντας δραστικό περιορισμό του μισθολογικού κόστους, την κατάργηση ωριμάσεων, ψαλίδι στις υπερωρίες, κινητικότητα του προσωπικού και άρση στο καθεστώς προστασίας από τις απολύσεις που απολαμβάνουν οι περίπου 110.000 εργαζόμενοι.
Οι απαιτήσεις τους είναι τόσες και τέτοιες που ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ Παναγιώτης Οφθαλμίδης δηλώνει πως «αν επιχειρήσουν να μας κάνουν Ινδούς ή Πακιστανούς, να έρθουν να πάρουν τα κλειδιά στο χέρι. Να πάνε να βρούνε Ινδούς για να δουλέψουν αυτά τα διυλιστήρια».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής της τρόικας την επιβολή περικοπών και στις ΔΕΚΟ που εξαιρέθηκαν από τις μειώσεις 35% που επέβαλε η κυβέρνηση με τον πολυνόμο του περασμένου Οκτωβρίου, όπως τα ΕΛΠΕ.
Πέραν αυτού, οι δανειστές ζητούν επιτακτικά και την πώληση 2-3 μεγάλων εισηγμένων εταιρειών το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου