Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Δ.ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: "Ο κ. Παπαδημάτος καλά θα κάνει ν' ασχολείται με τα του οίκου του"



Δ. Καραγεωργόπουλος
Μέλος ΔΣ ΓΣΕΕ

Ν. Παπαδημάτος, τ. Βουλευτής ΝΔ

Ο συνδικαλιστής της ΓΣΕΕ κ. Δ. Καραγεωργόπουλος, σχολιάζοντας στο ERGASIANEWS την ανακοίνωση του Πολιτευτή της Ν.Δ κ. Ν. Παπαδημάτου, ο οποίος αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, μίλησε περί "Μηχανισμών του Εργατικού Κέντρου που δεν εκφράζουν την εργατική τάξη της πόλης", απάντησε ότι: "ο κ. Παπαδημάτος καλά θα κάνει ν' ασχολείται με τα του οίκου του (εννοώντας τη Ν.Δ) και όχι με το Εργατικό Κέντρο". Ο συνδικαλιστής συνεχίζοντας μίλησε για "πρώην βουλευτές της Ν.Δ και νυν Πολιτευτές που προεκλογικά (το 2009) έστελναν μηνύματα sms από τα πολιτικά τους γραφεία και εκμεταλεύονταν τον πόνο των ανέργων της περιοχής τάζοντας τους δουλειές με χρήματα από το ελειμματικό (τότε και σήμερα) Ταμείο Ανεργίας του ΟΑΕΔ".
Εξειδικεύοντας την καταγγελία του ο κ. Καραγεωργόπουλος είπε "Οι Βουλευτές του χθες και Πολιτευτές του σήμερα, την ώρα που η Ελλάδα βούλιαζε από τα χρέη, είχαν το θράσος να στέλνουν μηνύματα προεκλογικά στα κινητά των ανέργων της περιοχής μας, τα οποία έγραφαν "ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ; ΨΑΧΝΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ; ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ". Αυτοί, που είχαν μετατρέψει τα πολιτικά τους γραφεία  σε "κομματικά γραφεία ευρέσεως εργασίας ημετέρων" δεν δικαιούνται να ομιλούν περί "μηχανισμών". Οι συνδικαλιζόμενοι εργαζόμενοι της περιοχής μας, δηλαδή αυτοί που με κίνδυνο να χάσουν την εργασία τους έγιναν μέλη συνδικάτων, εξέλεγξαν τους αντιπροσώπους τους στο Εργατικό Κέντρο και αυτοί με τη σειρά τους εξέλεγξαν τη νέα Διοίκηση. Αν το αποτέλεσμα των εκλογών αποτέλεσε δυσσάρεστη έκπληξη για ορισμένους, δεν σημαίνει  ότι είναι προιόν "μηχανισμών". Μια σειρά από ενεργά σωματεία εργαζομένων, όπως της AMSTEL, του ΚΑΖΙΝΟ, του LIDL, του ΤΙΤΑΝ, των ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ, της ΕΛ ΠΑΚ, των ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ, των ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, των ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ, των ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, του ΟΣΕ, των ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ, της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, των ΑΡΤΕΡΓΑΤΩΝ, των ΜΟΥΣΙΚΩΝ, των ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΩΝ ΛΙΜΕΝΟΣ, της VINCY, του ΑΣΥΛΟΥ ΑΝΙΑΤΩΝ, των ΟΔΗΓΩΝ ΤΑΞΙ, των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, των ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ, των ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ, των ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, των ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ, των ΟΔΗΓΩΝ, κ.λ.π,  που οι εκπρόσωποί τους στελέχωσαν το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ, έχουν προέλθει μέσα από "μηχανισμούς" ή είναι αιρετοί εκλεγμένοι μέσα από εκλογικές διαδικασίες; Αν μη τι άλλο η ανακοίνωση του κ. Παπαδημάτου είναι ατυχής και προκαλεί την εργατική τάξη της πόλης μας.

5 σχόλια:

  1. Μαρια Παπασπυροπουλου,Ανδρ.Κανελλοπουλος29 Νοεμβρίου 2011 στις 12:28 π.μ.

    Ιδιαιτερα το Σωματειο Ιδιωτικων Υπαλληλων,στη Διοικηση του οποιου ειμαστε μελη,πραγματι ειναι πολυ ενεργο!7 ολοκληρους μηνες εχει να συνεδριασει,ο Προεδρος ουτε στα τηλεφωνηματα μας απανταει (ισως ειναι απασχολημενος με τις δουλειες του στο Αιγιο).Οσο για τους αντιπροσωπους που εχει εκλεξει αυτο το Σωματειο και συμμετειχαν στις εκλογες του ΕΚΠ,(1ΠΑΣΚΕ,1ΣΕΑΜ),ξερουμε πολυ καλα ποσο...δημοκρατικα εχουν εκλεγει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μ.Παπασπυροπουλου,Α Κανελλοπουλος29 Νοεμβρίου 2011 στις 5:58 μ.μ.

    Κυριοι,γιατι δεν δημοσιευσατε το σχολιο μας?Κοπηκε στη λογοκρισια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυρία Μαρία Παπασπυροπούλου ωραία τα σχολιάκια που μας κάνετε, αλλά αν δεν κάνω λάθος εσείς όταν βάλατε υποψηφιότητα στις εκλογές είσασταν άνεργη και κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο. Για να μην πω τι γινόταν με όσους φέρατε να ψηφίσουν μέσω ΚΟΕ κι αν ολοι αυτοί είχαν δικαίωμα ψήφου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυρία Παπασπυροπούλου γιατί τα γραφετε όλα ετούτα. Μήπως γιατι ο συνάδελφος Μούσιος του ΣΕΑΜ έκανε ένσταση για το σωματίο τσι μανούλας σου στο Εργατικό; Για πεσετε μας πως ψήφιζαν στο σωματείο τσι μανούλας σου με αλληλογραφία από Θήβα χωρίς δικαστικό; Άκου εκεί σωματείο ΜΙΣΚΟ πίσω πίσω! Ακόμα δεν μπορείτε να το χωνέψετε ότι σας πήραμε τον αντιπρόσωπο από το στόμα στους ιδιωτικούς υπαλλήλους; Μη τα βάζετε με το ΣΕΑΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρια Παπασπυροπουλου,Ανδρ.Κανελλοπουλος29 Νοεμβρίου 2011 στις 6:42 μ.μ.

    Εγω γραφω με το ονομα μου.Εσεις κρυβεστε στην ανωνυμια σας για να λετε χωρις συνεπειες ψευδη και συκοφαντιες.Παντως,για την ταμπακιερα δεν λετε τιποτα.Ενα Σωματειο που εχει να συνεδριασει 7 μηνες και αλλους τοσους αγνοηται ο Προεδρος του,ενω ο κοσμος καιγεται,ειναι ΕΝΕΡΓΟ?Αυτα και ..καληνυκτα σας κυριοι ΑΝΩΝΥΜΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή