Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΔΑΠΤΤ: Ο εργολάβος καθαριότητας της «Eurobank» εκβιάζει τις εργαζόμενες για μείωση μισθών


Με απειλές, ότι θα χάσουν τη δουλειά τους, η εταιρεία«La Βolaget» συνεχίζει να εκβιάζει τις εργαζόμενες καθαρίστριες, προσπαθώντας να υφαρπάξει τις υπογραφές τους για μείωση 55% στους μισθούς τους. 
Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ). 
Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι εργολάβος που έχει «αναλάβει» ένα μέρος του έργου της καθαριότητας της «Eurobank». Ασκώντας αφόρητη πίεση στις εργαζόμενες προσπαθεί να τις αναγκάσει να αποδεχτούν μισθό των 380 ευρώ το μήνα.
Ύστερα από συντονισμένες παρεμβάσεις του ΣΥΔΑΠΤΤ, η διοίκηση της τράπεζας αποδέχτηκε να επανεξετάσει το ζήτημα σε ένα μήνα και να μην εφαρμόσει την άμεση και αναδρομική (από 1/8) μείωση μισθού. 

Εντούτοις, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, «η εταιρεία συνεχίζει ακάθεκτη τους εκβιασμούς και τις απειλές ότι όποια δε υπογράψει θα χάσει τη δουλειά της και θα αντικατασταθεί άμεσα».
«Ίσως δε θα πρέπει να μας εκπλήσσει αυτή η συμπεριφορά από μια εταιρεία που ο επικεφαλής της δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει “διάλεκτο καραγωγέως”, όταν συνομιλεί με εκπρόσωπο του σωματείου, είναι όμως αποκαλυπτικό της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί και προφανώς καταδικαστέο», υπογραμμίζει ο Σύλλογος και καλεί τις καθαρίστριες να αψηφήσουν τις απειλές των εκπροσώπων της εταιρείας όσο πιεστικές και αν είναι.
Ο ΣΥΔΑΠΤΤ κατηγορεί τους διοικούντες της «La Βolaget» ότι «εσκεμμένα ψεύδονται», όταν λένε πως δε γνωρίζουν για την απόφαση της τράπεζας, για μη μείωση των μισθών των καθαριστριών, όταν «έχουν ενημερωθεί από τα πλέον επίσημα χείλη», συνεχίζοντας έτσι «το βρόμικο και καταδικαστέο έργο του ωμού εκβιασμού». Ζητεί, τέλος, από τη διοίκηση της Eurobank «να επαναφέρει στη τάξη την εν λόγω εταιρεία και τους εκπροσώπους της και να επανεξετάσει το ζήτημα των καθαριστριών και να ανταποκριθεί στο ελάχιστο αίτημά τους για διάλογο με τους εκπροσώπους του Συλλόγου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου