Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Δυναμική η συμμετοχή των εργαζομένων των εργαζομένων στα μεταλλεία χρυσού στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

[Έθνος]: Δυναμική πορεία εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός»
Το θέμα των μεταλλείων της «Ελληνικός Χρυσός» απασχόλησε σύσκεψη που έγινε στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή του υπουργού ΠΑΠΕΝ, Ιωάννη Γκόλια, και του αναπληρωτή υπουργού, Κωνσταντίνου Μουσουρούλη.
Η σύσκεψη έγινε στην Επιθεώρηση Βορείου Ελλάδος για τα Μεταλλεία και οι δύο υπουργοί άκουσαν τις απόψεις των στελεχών της υπηρεσίας αναφορικά με τη λειτουργία των μεταλλείων. Επίσης ενημερώθηκαν για μια σειρά θεμάτων που αφορούν τη μεταλλευτική και λατομική δραστηριότητα στη Β. Ελλάδα. Εν τω μεταξύ δυναμικό «παρών» με πάνω από 4.000 άτομα έδωσαν οι μεταλλωρύχοι της «Ελληνικός Χρυσός» καθώς και
οι κάτοικοι των Μαντεμοχωρίων στη συγκέντρωση και πορεία της ΓΣΕΕ-ΕΚΘ στη Θεσσαλονίκη, το απόγευμα του Σαββάτου. «Σκουριές, χρυσός, ευημερία, κάτω τα χέρια από τα μεταλλεία» και «Εργατιά, εργατιά, ενωμένη σαν γροθιά» ήταν τα συνθήματα που φώναζαν στην πορεία. Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία και οι κάτοικοι της Βόρειας Χαλκιδικής μπήκαν στην κορυφή της πορείας, ενώ έκαναν ολιγόλεπτη καθιστική διαμαρτυρία, μπροστά στον Λευκό Πύργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου