Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Όλο και μικρότερη η Παγκόσμια ανάπτυξη

H παγκόσμια ανάπτυξη μπορεί να είναι πιο αδύναμη από ότι είχε αρχικά προβλεφθεί, όπως δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο, Κριστίν Λαγκάρντ, σημειώνοντας:
«Συνολικά, αναμένουμε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα παραμείνει ήπια και ενδεχομένως πιο αδύναμη από ότι προβλέπαμε τον περασμένο Ιούλιο» δήλωσε η κ. Λαγκάρντ. 
Η πρόβλεψη του ΔΝΤ τον Ιούλιο για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας ήταν στο 3,3%. 
Όπως μεταδίδει το Reuters, η κ. Λαγκάρντ υποστήριξε ότι η οικονομία της Κίνας επιβραδύνεται, αν και όχι τόσο έντονα όσο αναμενόταν, καθώς προσαρμόζετε σε νέο μοντέλο ανάπτυξης. 

«Η μετάβαση σε μια οικονομία που βασίζεται περισσότερο στην αγορά και το ξετύλιγμα των ρίσκων που είχαν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια είναι περίπλοκη και μπορεί να περιλαμβάνει ορισμένες αναταράξεις».
Όπως δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο, Κριστίν Λαγκάρντ, η παγκόσμια ανάπτυξη μπορεί να είναι πιο αδύναμη από ότι είχε αρχικά προβλεφθεί. «Συνολικά, αναμένουμε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα παραμείνει ήπια και ενδεχομένως πιο αδύναμη από ότι προβλέπαμε τον περασμένο Ιούλιο» δήλωσε η κ. Λαγκάρντ. Η πρόβλεψη του ΔΝΤ τον Ιούλιο για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας ήταν στο 3,3%. Όπως μεταδίδει το Reuters, η κ. Λαγκάρντ υποστήριξε ότι η οικονομία της Κίνας επιβραδύνεται, αν και όχι τόσο έντονα όσο αναμενόταν, καθώς προσαρμόζετε σε νέο μοντέλο ανάπτυξης. «Η μετάβαση σε μια οικονομία που βασίζεται περισσότερο στην αγορά και το ξετύλιγμα των ρίσκων που είχαν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια είναι περίπλοκη και μπορεί να περιλαμβάνει ορισμένες αναταράξεις» κατέληξε.

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου