Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015

Μηνιαία προθεσμία για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευσηΕκδόθηκε η σχετική εγκύκλιος από την ΓΓΔΕ με την οποία δίνεται παράταση έως τις 16 Οκτωβρίου στα ιδιωτικά εκπαιδευτηρία για μεταβολή των βιβλίων τους και υπαγωγή σε καθεστώς ΦΠΑ.
Οσον αφορά τις υπόλοιπες κατηγορίες εκπαίδευσης, όπως τα ιδιωτικά σχολεία, έπρεπε να τροποποιήσουν τα βιβλία έως τις 31 Αυγούστου.
Η τελευταία εγκύλιος της ΓΓΔΕ, δίνει τη δυνατότητα έως τις 16/10 σε όλα τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια αν δεν το έχουν κάνει έως τώρα, να υπαχθούν σε καθεστώς ΦΠΑ χωρίς πρόστιμα.
Το αν τελικά θα εφαρμοστει ή όχι ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση εξαρτάται ουσιαστικά από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο πακέτο προαπαιτουμένων που πέρασε τον Ιούλιο με τις αλλαγές του ΦΠΑ, προβλέπονταν η υπαγωγή των φροντιστηρίων εκπαίδευσης, ξένων γλωσσών και πληροφορικής έως τις 27 Ιουλίου. Έως τώρα πάνω 7.000 επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει στη μεταβολή των βιβλίων τους και έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου