Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Μόνο υποσχέσεις για την επιστροφή φόρου και ΦΠΑ



Δεν υπάρχει καμία πολιτική εντολή για «πάγωμα» στην επιστροφή φόρων ή ΦΠΑ, δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μια ημέρα αφότου έγινε γνωστό πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες αυξήθηκαν κατά περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ μέσα στον Ιούλιο.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, o κ. Αλεξιάδης παραδέχτηκε πως η κατάσταση που επικρατεί - με τις εκκρεμότητες του Δημοσίου να φτάνουν τα 5,7 δισεκατομμύρια ευρώ στο 7μηνο - δεν αρέσει σε κανέναν.

Υπογράμμισε όμως πως οι καθυστερήσεις δεν οφείλονται σε κυβερνητική κατεύθυνση, αλλά στη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, η οποία, όπως είπε έχει μειονεκτήματα.
Τόνισε δε ότι τα στοιχεία εκτέλεσης προϋπολογισμού του Αυγούστου φανερώνουν πως επιστροφές τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού υπερέβησαν το στόχο. Απέφυγε πάντως να δώσει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για την καταβολή συγκεκριμένων οφειλών, εξηγώντας πως ως υπηρεσιακός υπουργός δεν μπορεί να δεσμευθεί για το τι θα πράξει η επόμενη κυβέρνηση.
Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ εκτίμησε πως αυτή την εβδομάδα, ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης, αναμένεται να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, κάτι που θα δρομολογήσει και την επιστροφή φόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου