Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Σίτιση, Στέγαση, Μετακίνηση, Εξυπηρέτηση και Ασφάλεια για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών


Ενόψει του νέου ακαδημαϊκού έτους, πραγματοποιούνται οι εξής ενέργειες, που αφορούν τόσο σε θέματα φοιτητικής μέριμνας, όσο και στην εν γένει εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία της Πανεπιστημιούπολης:
• Σίτιση: Ενεργοποιήθηκε ήδη από τις αρχές Ιουλίου 2015 η ηλεκτρονική υποβολή των δικαιολογητικών για τις κάρτες σίτισης για τη νέα χρονιά. Περισσότερα στο: https://www.upatras.gr/el/node/5317. Επίσης, γίνονται προσπάθειες οι περσινές κάρτες σίτισης να συνεχίσουν να βρίσκονται σε ισχύ μέχρι την έκδοση των νέων, προκειμένου να μην διακοπεί η σίτιση των φοιτητών στο εστιατόριο της Φοιτητικής Εστίας (και ιδίως μέσα στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου).

• Στέγαση: Προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις στέγασης, ζητήθηκε από το Ι.ΝΕ.∆Ι.ΒΙ.Μ και, κατ’ αρχήν, έχουμε έγκριση για μίσθωση 50 επιπλέον δίκλινων δωματίων σε ξενοδοχεία της πόλης μας, πέραν αυτών που διαθέτει η Φοιτητική Εστία. Παράλληλα, έχει αποσταλεί αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας για αντίστοιχη έγκριση μίσθωσης ξενοδοχείων και στην πόλη του Αγρινίου, για να καλυφθούν οι ανάγκες των εκεί φοιτητών.
• Μετακίνηση: Το Πανεπιστήμιο και το Αστικό ΚΤΕΛ επεξεργάζονται σχέδιο επέκτασης και αναδιάταξης των δρομολογίων των λεωφορείων εντός της Πανεπιστημιούπολης. Βασική επιδίωξη είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των μετακινήσεων από και προς τα Τμήματα ∆ιοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικών Επιστημών, Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Γεωλογίας, Φαρμακευτικής από και προς τη Φοιτητική Εστία καθώς και τη Κεντρική Βιβλιοθήκη. Επιπλέον, σε συνεργασία με το ∆ήμο Πατρέων και το Αστικό ΚΤΕΛ, προγραμματίζεται και η εγκατάσταση στεγάστρων στάσεων λεωφορείων.
• Εξυπηρέτηση: Αναβαθμίστηκε η είσοδος του κτιρίου Α’ (Πρυτανεία) και τοποθετήθηκε υπάλληλος σε συνεχές ωράριο: 8.00 – 21.00, για την εξυπηρέτηση τόσο των πρωτοετών φοιτητών όσο και των συναλλασσόμενων με τις διοικητικές υπηρεσίες.
• Ασφάλεια: Φωταγωγήθηκε στο μέτρο του δυνατού το μεγαλύτερο Τμήμα της Πανεπιστημιούπολης.
Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι όλες οι παραπάνω ενέργειες πραγματοποιήθηκαν μέσα σε ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες, καθώς δεν έχουμε λάβει την παραμικρή επιχορήγηση μέχρι σήμερα από τις πιστώσεις του Τακτικού Προϋπολογισμού για το τρέχον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου