Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

Πως και πότε θα γίνουν οι εγγραφές των πρωτοετών 2015Αυτή την εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει την έναρξη της διαδικασίας και της προθεσμίας εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών στο τμήμα που πέτυχαν μέσω ενός νέου ηλεκτρονικού συστήματος.
Πληροφορίες θέλουν το σύστημα εγγραφής να συνδέεται με αυτό της έκδοσης φοιτητικού πάσου (Ακαδημαϊκή Ταυτότητα) και καταχωρώντας τα προβλεπόμενα να εκδίδεται χωρίς νέα αίτηση κάτι όμως που μένει να επιβεβαιωθεί Συγκεκριμένα μέσω διαδικτύου αναμένεται να γίνονται πλέον οι εγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Σε ειδική πλατφόρμα, οι επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων θα μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή σε σχολές και τμήματα που έχουν εισαχθεί, χωρίς να είναι αναγκαία η παρουσία τους στη γραμματεία.

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις τις τελευταίες μέρες με τις αρμόδιες υπηρεσίες να ευελπιστούν ότι η εφαρμογή θα είναι έτοιμη ακόμα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα Οι επιτυχόντες των Πανελληνίων θα εισέρχονται στην πλατφόρμα με τον προσωπικό τους κωδικό και το σύστημα θα τους αποστείλει νέους κωδικούς ώστε να κάνουν την εγγραφή μέσω διαδικτύου, χωρίς να χρειαστεί να μεταβούν στις γραμματείες για να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει στόχο να επισπεύσει τις διαδικασίες εγγραφής αλλά κυρίως να διευκολύνει τους φοιτητές, ειδικότερα αυτούς που έχουν εισαχθεί σε Ιδρύματα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. μειώνοντας τα έξοδα μεταφοράς τους.
Παράλληλα με την ηλεκτρονική εγγραφή υπάρχει η σκέψη να λαμβάνουν οι φοιτητές και το Δελτίο ταυτότητας Φοιτητή μέσω διαδικτύου, ώστε να έχουν από την πρώτη μέρα εγγραφής τα οικονομικά προνόμια των σπουδαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου