Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

Συμβολή του ΙΚΑ στην δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών-Ρυθμίσεις νέες


Δυνατότητα πληρωμής μέχρι 30/09/2015 δίνει το ΙΚΑ προς τους οφειλέτες που είναι ενταγμένοι σε ρύθμιση και την έχασαν λόγω και των προβλημάτων από τους ελέγχους κίνησης κεφαλαίων.
Σύμφωνα με τη Διοίκηση του Ιδρύματος, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός περιπτώσεων απώλειας ρυθμίσεων, οφειλόμενης σε εσφαλμένες καταβολές οφειλετών που λόγω των capital controls επέλεξαν την καταβολή δόσεων ρύθμισης μέσω web banking.
Το ΙΚΑ κάνει λόγο για «μη εξοικείωση της πλειονότητας των οφειλετών με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες» και γι’ αυτό παρέχει τη δυνατότητα στους εν λόγω οφειλέτες να διατηρήσουν τη ρύθμιση που απώλεσαν υπό την προϋπόθεση πως θα καταβάλλουν ορθά τα απαιτητά ποσά μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Για λόγους ίσης μεταχείρισης αυτή η δυνατότητα παρέχεται και σε όσους για οποιαδήποτε αιτία δεν κατέβαλαν εμπρόθεσμα τις δόσεις της ρύθμισης. Ξεκαθαρίζεται ότι μετά το πέρας και αυτής της προθεσμίας δεν θα είναι δυνατή οποιαδήποτε διόρθωση, όπως και ότι η διευκόλυνση αυτή δεν συνιστά παράταση της ρύθμισης των 100 δόσεων μέχρι 30/9, αφού η εν λόγω ημερομηνία είναι μόνο για την αποκατάσταση λαθών στους ήδη ενταγμένους στη ρύθμιση οφειλέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου