Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Ξεκινούν οι αλλαγές των εργασιακών


Τη διαβούλευση για τις αλλαγές στα εργασιακά θα δρομολογήσει η υπηρεσιακή κυβέρνηση, ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του
θα επιδιωχθεί άμεσα επαφή με διεθνούς κύρους εμπειρογνώμονες, την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, το συνδικαλιστικό νόμο και την προστασία των εργαζομένων από τις ομαδικές απολύσεις.

Στόχος είναι από την διαβούλευση να εντοπισθούν και να καταγραφούν οι βέλτιστες πρακτικές του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου και να υπάρξει επαναρρύθμιση του πεδίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων μέσω αλλαγών που θα λαμβάνουν υπ' όψιν τον αναθεωρημένο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Τη διαβούλευση για τις αλλαγές στα εργασιακά θα δρομολογήσει η υπηρεσιακή κυβέρνηση, ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες θα επιδιωχθεί άμεσα επαφή με διεθνούς κύρους εμπειρογνώμονες, την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, το συνδικαλιστικό νόμο και την προστασία των εργαζομένων από τις ομαδικές απολύσεις. Στόχος είναι από την διαβούλευση να εντοπισθούν και να καταγραφούν οι βέλτιστες πρακτικές του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου και να υπάρξει επαναρρύθμιση του πεδίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων μέσω αλλαγών που θα λαμβάνουν υπ' όψιν τον αναθεωρημένο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου