Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

Υπεραμύνεται της δραχμής ο Λαφαζάνης


Ο απεγκλωβισμός της Ελλάδας από το Μνημόνιο και η ακύρωση όλων των μέτρων λιτότητα είναι η πρώτη προτεραιότητα της «Λαϊκής Ενότητας», όπως εξήγησε ο πρόεδρος του νέου κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο CNBC. «Οι αρχές της Λαϊκής Ενότητας περιλαμβάνουν το τέλος της εθνικής υποτέλειας και την ανάγκη να ακολουθηθεί μια νέα ανεξάρτητη, κυρίαρχη και προοδευτική πορεία», συμπλήρωσε.
«Εάν είναι απαραίτητο για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, δεν θα διστάσουμε να αποχωρήσουμε από την Ευρωζώνη και να επανέλθουμε σε εθνικό νόμισμα. Δεν νομίζω ότι αυτές οι ενέργειες θα είναι κόλαση για την Ελλάδα, όπως διατείνονται οι προπαγανδιστές της Ευρωζώνης» πρόσθεσε.

Κατά τον κ. Λαφαζάνη, το δικό του Grexit είναι διαφορετικό από εκείνο που ζητούσε ο Σόιμπλε: «Δεν γνωρίζω αν ο Σόιμπλε υποστηρίζει πλέον το Grexit. Ωστόσο, βοήθησε θα μορφοποιηθεί η δανειακή σύμβαση. Οι περισσότερες από τις αντικοινωνικές προτάσεις του περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο».
Η συνέντευξη συνοδεύεται από άρθρο, το αναφέρεται στις σχέσεις που έχει αναπτύξει ο πρόεδρος της «Λαϊκής Ενότητας» και άλλα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας με παράγοντες της Ρωσίας. Κάτι που είχε καταστήσει σαφές και την περίοδο που ήταν υπουργός Ενέργειας και είχε προχωρήσει αρκετά το σχέδιο Πούτιν για τον Turkish Stream.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου