Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

Στα Τέρταρα ο δείκτης βιωσιμότητας στην Αττική


Στην πιο χαμηλή θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης, καθηλώνεται ο δείκτης βιωσιμότητας της πόλης της Αθήνας, ο οποίος έπεσε στις 75,3 μονάδες, από τις 77,5 πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph», η οποία επικαλείται τον κατάλογο του Economic Intelligence Unit, ο οποίος εκδίδεται κάθε χρόνο, η Αθήνα έπεσε στην 72η θέση από την 69η που βρισκόταν το 2014, ανάμεσα στις 140 υπό αξιολόγηση περιοχές. Είναι μάλιστα η μοναδική πόλη στην Ευρωζώνη με δείκτη βιωσιμότητας κάτω από το όριο των 80 μονάδων.

Όπως εξηγεί το Economist Intelligence Unit για μια χώρα που βρίσκεται κάτω από τις 80 μονάδες αυτό σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος δικαιούται ειδικό οικονομικό επίδομα από τον εργοδότη του. Η πτώση τα τελευταία πέντε χρόνια για την Ελλάδα είναι της τάξης των 6 μονάδων.
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες μειώσεις της περιόδου καθώς παρόμοια στοιχεία καταγράφονται σε πόλεις της Αφρικής και της Ασίας όπως η Δαμασκός, η Τρίπολη, η Τύνιδα, το Κάιρο και το Μπαχρέιν ενώ ξεχωριστή είναι η περίπτωση του Ντιτρόιτ που χρεοκόπησε το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου