Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Επιτέλους-Πιστώθηκε η Κάρτα Αλληλεγγύης



Ενεργοποιήθηκε για δεύτερη φορά, όπως ήταν προγραμματισμένο, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, η Κάρτα Αλληλεγγύης του υπουργείου Εργασίας. Η πρώτη φορά που ενεργοποιήθηκε η κάρτα ήταν η 24η Ιουλίου και ο συνολικός προγραμματισμός της αφορά εννέα μήνες. Υπενθυμίζεται, ότι η Κάρτα Αλληλεγγύης εκδόθηκε από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο του νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. 


Η χρήση της περιορίζεται στην αγορά τροφίμων σε σούπερ μάρκετ, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία και αρτοποιεία. Κατά την καταβολή της α' δόσης, εκτοξεύθηκε ο τζίρος των καταστημάτων τροφίμων, στα οποία έσπευσαν οι δικαιούχοι για να κάνουν χρήση της κάρτας αλληλεγγύης. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στις πρώτες δεκαπέντε ημέρες είχε αυξηθεί ο τζίρος στα καταστήματα τροφίμων κατά 11 εκατ. ευρώ. 
Επισημαίνεται ότι η κάρτα αλληλεγγύης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε για τυχόν ηλεκτρονικές αγορές μέσω διαδικτύου, ούτε για αγορές με άτοκες δόσεις. Επίσης, δεν χρησιμοποιείται στα ATM για ανάληψη μετρητών, ενώ το ποσό που έχει πιστωθεί σε αυτήν δεν μπορεί να εισπραχθεί σε μετρητά.
Πρόκειται για προπληρωμένη κάρτα που έχει τη μορφή πιστωτικής, είναι ονομαστική και λειτουργεί με την τεχνολογία «chip & pin». Ήδη, έχει διατεθεί μέσω ΚΕΠ σε 145.357 δικαιούχους. Ανάλογα με τα κριτήρια που τέθηκαν από το υπουργείο, πιστώνεται κάθε μήνα με ποσό από 70 έως 220 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου