Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Προτεραιότητα η απορρόφηση επενδυτικών πόρων για το νέο Υπουργό Οικονομικών


Η επίσπευση της απορρόφησης των επενδυτικών πόρων θα αποτελεί άμεση προτεραιότητά μας, διαμήνυσε ο νέος υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου.
Η ύφεση εκφράζεται με την αύξηση της ανεργίας στην κοινωνία, τόνισε ο υπηρεσιακός υπουργός, προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η πολύ μεγάλη απο-επένδυση που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια, η οποία έχει δυσμενή επίπτωση στην απασχόληση.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, συνέχισε ο κ. Χριστοδουλάκης, η νέα ηγεσία θα εστιάσει στην αύξηση των επενδυτικών πόρων, δηλαδή στη μεγαλύτερη απορροφητικότητα κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, διαβεβαίωσε, ώστε η Ελλάδα να μη στερηθεί κανένα πόρο. «Πρέπει να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κονδύλι από το πακέτο Γιούνκερ, καθώς η χώρα μας έχει τη μεγαλύτερη ύφεση» επανέλαβε.
Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός, Γιώργος Σταθάκη, υποστήριξε ότι ο έργο του υπουργείου βρίσκεται στα χέρια ενός έμπειρου και ικανού ανθρώπου.
Δεδομένης μάλιστα της οικονομικής συγκυρίας, εκτίμησε ότι ο κ. Χριστοδουλάκης θα προωθήσει τις προτεραιότητες του υπουργείου με πυγμή και αποτελεσματικό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου