Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Νέο περιστατικό οικονομικής εξαθλίωσης πατέρα


Με την ιστορία ενός 60χρονου, πατέρα τριών παιδιών, ο οποίος έβαλε αγγελία πουλώντας το νεφρό του αντί του ποσού των 50.000 ευρώ, προκειμένου να αποπληρώσει δάνειο και να αποφύγει την κατάσχεση περιουσιακών του στοιχείων, ασχολείται το σύνολο των ΜΜΕ στη Σλοβενία.
Μάλιστα, την υπόθεση ερευνά η σλοβενική αστυνομία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων STA.
Η εφημερίδα Vecer γράφει στο σημερινό της φύλλο ότι η αγγελία, που φιλοξενείται στον ιστότοπο www. sobotainfo.com, δημοσιεύτηκε από έναν άνδρα από την περιοχή Πομούριε της βορειοανατολικής Σλοβενίας, ο οποίος θα πρέπει να πληρώσει τραπεζικό δάνειο ύψους 42.000 ευρώ ως το Νοέμβριο προκειμένου να αποφύγει την κατάσχεση.
Ο ίδιος ο 60χρονος είπε στην εφημερίδα, που τον κάλεσε στο καρτοκινητό που είχε βάλει στην αγγελία ως επαφή, ότι τόσο αυτός όσο και η σύζυγός του είναι άνεργοι και πως η πρόσβασή του στην κοινωνική μέριμνα είναι περιορισμένη εξαιτίας του γεγονότος ότι έχει στην κατοχή του γη.

Ο άνδρας θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του για να προστατεύσει τις τρεις κόρες του από το στίγμα, αλλά κι επειδή αυτό τον συμβούλεψε επαφή από την Αυστρία, που τού πρόσφερε 70.000 ευρώ για το νεφρό του, όπως είπε.
Ο 60χρονος ανέφερε ακόμη πως η ιδέα αυτή τού ήρθε ακούγοντας παρόμοια περίπτωση, ενώ περίμενε στην ουρά του Ερυθρού Σταυρού για να προμηθευτεί φαγητό.
Υποστήριξε δε, ότι έχει γράψει στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της χώρας καθώς και στο υπουργείο Εργασίας χωρίς να λάβει απάντηση, αλλά και οι τρεις πλευρές λένε πως δεν έχουν βρει κάποια από τις επιστολές του.
Επίσης, η τοπική κοινωνική υπηρεσία δηλώνει άγνοια για την υπόθεση, επισημαίνοντας πως μια πενταμελής οικογένεια δικαιούται κάποιο επίδομα ακόμη κι αν έχει στην κατοχή της γη.
Τη χορήγηση επιδομάτων σε τέτοιου είδους περιπτώσεις επιβεβαίωσε και η υπουργός Εργασίας, Οικογένειας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών Άνια Κόπατς Μρακ, εκφράζοντας τη λύπη της για το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να βρεθεί σε τέτοια κατάσταση ώστε να σκεφτεί να πουλήσει κάποιο από τα όργανά του.
Η σλοβενική αστυνομία δεν έχει βρεθεί αντιμέτωπη με υπόθεση πώλησης οργάνων στο παρελθόν, καθώς ανάλογη αγγελία πριν από χρόνια αποδείχθηκε τελικά φάρσα.
Σε τέτοιου είδους υποθέσεις διώκονται ο γιατρός που κάνει τη χειρουργική επέμβαση και ο μεσάζοντας, αλλά όχι αυτός που πουλά τα όργανά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου