Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Διανομή δεύτερης δόσης επισιτιστικής βοήθειας στο Μαρούσι



Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής με τη συμμετοχή έξι δήμων του Βορείου Τομέα Αττικής της Κοινωνικής Σύμπραξης «Αμάλθεια» θα διατεθούν 6 τόνοι ροδάκινα σε περισσότερους από 400 ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Αμαρουσίου, αλλά και σε κοινωφελή ιδρύματα και φορείς της πόλης.
Πρόκειται για τη δεύτερη δράση διάθεσης ροδάκινων το τελευταίο διάστημα.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι άποροι, άστεγοι, άτομα με αναπηρία, μονογονεϊκές οικογένειες και κάθε πολίτης ή οικογένεια που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη διαδικασία αξιολόγησης είναι οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά: ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας, Ε1, Ε9 2015 και Κωδικό TAXIS.


Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην εφαρμογή του κανονισμού της ΕΕ 1031/2014 για στήριξη παραγωγών ορισμένων οπωροκηπευτικών και της ΚΥΑ με αρ. πρωτοκόλλου 3320/89565 των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οι διανομές οπωροκηπευτικών διενεργούνται μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) με στόχο τη στήριξη των συμπολιτών μας που στερούνται την πρόσβαση σε βασικά αγαθά.
Μετά την ολοκλήρωση της διανομής της επισιτιστικής βοήθειας στους δικαιούχους της σύμπραξης, Δήμους Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Πεντέλης, Φιλοθέης – Ψυχικού, Παπάγου – Χολαργού, Μεταμόρφωσης, το προσωπικό του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) υπό την επίβλεψη της Αντιπροέδρου Ελένης Βλάχου Σταματάκη, ξεκίνησε τη διανομή της ποσότητας στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αμαρουσίου, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες γίνει
διανομή και στους κοινωφελείς φορείς: Αμαλίειο Οικοτροφείο Σικιαρίδειο Ίδρυμα, Έπαψυ, Ξενώνας Σισμανογλείου, Ξενώνας Ελίζα, Ξενώνας Αριάδνη, Ίδρυμα Χατζηκώνστα και Εστία Ηπιόνη.
Με την ευκαιρία της δεύτερης επισιτιστικής δράσης ροδάκινων στο Μαρούσι, ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, δήλωσε: 
«Η τοπική αυτοδιοίκηση α’ βαθμού είναι εκείνη που κατεξοχήν έχει την ευθύνη εδώ και χρόνια να στηρίζει μέσα από κοινωνικές δομές και προγράμματα τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας. Με όχημα τη σύμπραξη δήμων του βορείου τομέα Αττικής«Αμάλθεια», ο Δήμος Αμαρουσίου συντονίζει την προσπάθεια υποστήριξης και αλληλεγγύης προς εκείνους που έχουν την ανάγκη μας. Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις διάθεσης εποχικών οπωροκηπευτικών και άλλων προϊόντων κατά τους προσεχείς μήνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου