Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Το ξέρατε ότι κόμμα αυτοαποκαλείται "Το κόμμα της...δουλειάς";



Ενα ιδιότυπο ντιμπέιτ στην παραλία της Θεσσαλονίκης, με τον ρόλο του αντιπάλου να αναλαμβάνουν τρεις δημοσιογράφοι, οι οποίοι θα ανακρίνουν τον Σταύρο Θεοδωράκη μπροστά σε περίπου 700 πολίτες, πραγματοποιεί για απόψε το βράδυ το Ποτάμι.
Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης (σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ1) ο αρχηγός του Ποταμιού θα σχεδιάσει τη «δική του Θεσσαλονίκη» και σύμφωνα με πληροφορίες θα παρουσιάσει τις επτά απόλυτες προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής.
Θα προσδιορίσει το Ποτάμι ως το κόμμα της δουλειάς, καθότι οι περισσότερες από τις επτά προτεραιότητες αναφέρονται στην καταπολέμηση της ανεργίας και την αναθέρμανση της επιχειρηματικότητας, ενώ θα προ(σ)καλέσει για άλλη μια φορά τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ε. Μεϊμαράκη, στο πολυπόθητο ντιμπέιτ.
Το πρώτο που θέλει να πετύχει ο κ. Θεοδωράκης μέσα από αυτή την πρωτότυπη διαδικασία είναι να αναδείξει το σύνθημα του Ποταμιού «Εμείς μπορούμε» - να περιγράψει δηλαδή με ενάργεια στο «ακροατήριό» του τους στόχους και τις δυνατότητες του Ποταμιού όσον αφορά στις κυβερνητικές συνεργασίες και τον Οδικό Χάρτη που η χώρα πρέπει να ακολουθήσει μετά τις εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη.
 Σε ανοιχτό ντιμπέιτ θα παρουσιάσει το 'κόμμα της δουλειάς'
Δεν είναι τυχαίο που σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του ο ίδιος, οι βουλευτές και τα στελέχη επιχειρούν να εξασφαλίσουν για το Ποτάμι την «εικόνα» του εγγυητή για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης συνεργασίας με μεταρρυθμιστικό πρόσημο. Η άποψη άλλωστε που επικρατεί στο Ποτάμι είναι ότι οι εκλογές θα φρενάρουν απότομα μια διαδρομή που η χώρα όφειλε να διανύσει χωρίς καθυστέρηση από την επομένη της συμφωνίας, ώστε αφενός να εφαρμοστεί το πρόγραμμα και αφετέρου η νέα κυβέρνηση να διαπραγματευτεί την τροποποίηση ρυθμίσεων που τώρα «βγάζουν μάτι» και δυσκολεύουν περαιτέρω τη ζωή των πολιτών. «Οι εκλογές θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την ήδη λαβωμένη οικονομία της χώρας» δήλωσε επ' αυτού ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο BLOOMBERG. Αναφερόμενος εν τω μεταξύ στην «επόμενη μέρα» και στις πιθανότητες συνεργασιών ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι «οι ψηφοφόροι είναι αυτοί που καθορίζουν ποιος θα συνεργασθεί με ποιον».
Και επανέλαβε με εμφανή εκνευρισμό ότι «ήταν μεγάλο λάθος του κ. Τσίπρα να πει ότι δεν θα συνεργασθεί με κανέναν εκτός από ένα κόμμα της αρεσκείας του. «Και αν αυτό το ένα και μοναδικό κόμμα με το οποίο θέλει να συγκυβερνήσει ο κ. Τσίπρας, δεν μπει στη Βουλή, τι θα κάνουμε; Ξανά εκλογές μέχρι να βγουν αυτοί που θέλει για συνεταίρους ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ;» αναρωτήθηκε για να απαντήσει στη συνέχεια ότι είναι μεγάλη ανάγκη να μπουν από τώρα οι βάσεις της ειλικρινούς διάθεσης για συνεργασία όσο το δυνατόν περισσότερων δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου