Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Κάλεσμα ΠΟΣΠΕΡΤ για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ


"Στις 5 Σεπτέμβρη, στη μεγάλη διαδήλωση στη Δ.Ε.Θ. οφείλουμε να δώσουμε μαζικό – δυναμικό παρόν. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους σήμερα όσο ποτέ, είναι επιβεβλημένη η μαζική και δυναμική παρουσία μας, να συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε παλιά και νέα μνημόνια, όσους τα ψηφίζουν και θέλουν να τα επιβάλουν στο λαό.
Οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά οι πολιτικές παραμένουν οι ίδιες για το λαό και τους εργαζόμενους.
Πολιτικές φτώχειας και εξαθλίωσης με σκοπό το φτηνό εργατικό κόστος και την εκμετάλλευση του ανθρώπινου κόπου για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους οι «νταβατζήδες» του κεφαλαίου.
Είμαστε σταθερά αντίθετοι στην απορρύθμιση και κατακρεούργηση των εργασιακών σχέσεων, στη δραματική συρρίκνωση – έως εξαφάνιση - των κοινωνικών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στην υφαρπαγή της δημόσιας περιουσίας, στη συρρίκνωση της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Παραμένουμε κάθετα αντίθετοι στα επαχθή χαράτσια, σε μέτρα όπως η αύξηση του ΦΠΑ, την εξοντωτική φορολογία των αγροτών και αλιέων κ.λ.π, την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων από την FRAPORT, την διάλυση του κοινωνικού κράτους, των νοσοκομείων, της παιδείας, την υποδούλωση και το ξεπούλημα της χώρας.

Οι τελευταίες εξελίξεις με την μνημονιακή μετάλλαξη του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ που εφαρμόζοντας τα μνημονιακά νομοθετήματα του παρελθόντος που εξακολουθούν να ισχύουν και παρά τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις τους περί κατάργησής τους, επιφέρουν κι άλλα αβάσταχτα δεινά με νέο καταστροφικό μνημόνιο με τους επαχθέστατους ταπεινωτικούς όρους επιτήρησης και υποτέλειας καταστροφικό για τον τόπο και τον λαό, που υπέγραψαν, μας κάνουν πιο δυνατούς! Για αγώνα.
Αγώνα όπως και μέχρι σήμερα, για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, για να ανοίξει ο δρόμος της δικαίωσης στη χώρα μας. Για να δείξουμε  ότι ο δικό μας αγώνας, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Συνεχίζουμε ενάντια στα παλιά και νέα μνημόνια και όσους τα υπηρετούν.
Καλούμε όλους που μαζί πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, με κορύφωση το μαύρο στην ΕΡΤ τις μορφές αγώνα στον δρόμο αλλά και από το ΕΡΤΟΠΕΝ που εκτός από εμάς στηρίχτηκε και στηρίζεται από τους αλληλέγγυους και την κοινωνία, να δημιουργήσουμε και νέες μορφές μετωπικών αγώνων για να καταργήσουμε τα μνημόνια και να απαιτήσουμε την κρίση και τα χρέη να τα πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν και όχι οι Εργαζόμενοι, οι Άνεργοι και οι Συνταξιούχοι!
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δηλώνουν ότι όπως πάντα έτσι και σήμερα, θα είναι μπροστά στους αγώνες για ισονομία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, δουλειά, αγώνα με όλους τους τρόπους, επιδιώκουν τη συνέχιση της πλήρης λειτουργίας όλων των παρερχομένων υπηρεσιών προς τους Έλληνες πολίτες της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ πριν της 11/6/2013 με εύρος λειτουργιών, υπηρεσιών, πανελλαδικής λειτουργίας και αναγκών που πρέπει να εμπλουτιστεί και με νέες σύγχρονες υπηρεσίες.
Ο αγώνας μας για τις θέσεις εργασίας, την αξιοπρέπειά μας, την επαγγελματικότητά μας και το μέλλον των παιδιών μας δεν διαπραγματεύεται.
Η διοίκηση της ΕΡΤ με πρόσχημα την ασαφή επαναλειτουργία της, προσπαθεί μια αναδιάρθρωση και με μια νεφελώδη επικοινωνιακή αντίληψη, που διατείνεται ότι γίνεται προς όφελος της εταιρίας και του Έλληνα πολίτη, κρύβει επιμελώς τι έχει συμφωνήσει και ποιά είναι το σχέδια της για το μέλλον.
Δεν θα δεχτούμε αυτό που επιθυμούν κάποιοι, την αναβίωση με συνοπτικές διαδικασίες μιας μικρής και ευέλικτης ΕΡΤ που θα καταστρατηγεί τα εργασιακά δικαιώματα και θα έχει εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων, δεσμευμένη από την κρατική εξουσία και τα παράκεντρά της στην ΕΡΤ και εξαρτημένη από την οικονομική ανεπάρκεια που της προκαλεί η παράνομη αφαίμαξη του ανταποδοτικού τέλους. Μια ΕΡΤ δηλαδή της σκόπιμης δημιουργικής ασάφειας και της κυριαρχίας του λεγόμενου «διευθυντικού δικαιώματος» , που πνίγει την πορεία προς τα εμπρός καταστρατηγώντας κάθε συλλογική διαδικασία και κάθε δημιουργική δημοκρατική πρόταση .
Θέλουμε μια ΕΡΤ με αναβίωση του θεσμικού πλαισίου και με τολμηρές και ριζικές ΘΕΤΙΚΕΣ αλλαγές προς τα μπροστά – Εξαντλητικό δημοκρατικό διάλογο σε όλα τα επίπεδα – Απόλυτη διαφάνεια στις αποφάσεις, μεγάλη αποτελεσματικότητα στις δράσεις προς όφελος της ενημέρωσης, του πολιτισμού, της ψυχαγωγίας, της οικονομικής αποτελεσματικότητας της ΕΡΤ, που δε θα εκμηδενίζει την θέληση των εργαζομένων για προσφορά.
Σεβόμαστε τα χρήματα που από το υστέρημά του μας δίνει ο Ελληνικός λαός σε δύσκολες στιγμές μόνο όταν του αποδίδουμε το πολλαπλό ποιοτικό, υψηλού επιπέδου ραδιοτηλεοπτικό προϊόν.
Να βρεθούμε όλοι λοιπόν στη Θεσσαλονίκη, με κάθε μέσο.
Εκεί θα αναμετρηθούμε με τα αντεργατικά, αντιλαϊκά, άδικα μέτρα των μνημονίων .
ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ
Για την ακύρωση των Μνημονίων, την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας.
Δηλώνουμε ότι ΔΕΝ παραιτούμαστε από τις διεκδικήσεις μας και ΔΕΝ αποχωρούμε από τον αγώνα μέχρι το τέλος
Θα συνεχίσουμε στους δρόμους του αγώνα, θα σταθούμε και θα παλέψουμε δίπλα στους πολίτες που πλήττονται από τη λιτότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα.
Θα αγωνιστούμε για το ΟΧΙ , για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και της Εθνικής κυριαρχίας.
Το ΟΧΙ μέχρι τέλους είναι ταυτόχρονα και Σχέδιο αντίστασης, αλλά και Κοινωνικής Δημιουργίας.
Δηλώσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ 5/9/2015 ( αυθημερόν ) για πούλμαν , στην ΠΟΣΠΕΡΤ μέχρι 31/8/2015.
Σας καλούμε, όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες μέρες που περνάμε, με αλληλεγγύη και συσπείρωση στις συλλογικές αποφάσεις.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΟΣ
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ
Όλοι μαζί θα διαδηλώσουμε με τα άλλα συνδικάτα
το ΣΑΒΒΑΤΟ 05-09-2012, ώρα 18:00 στο άγαλμα του Βενιζέλου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου